miercuri, 7 octombrie 2009

Ploaia cu bani continuă

Nu cred că a existat, în istoria post-decembristă, un mod mai josnic de guvernare decât cel demonstrat în ultimele câteva zile de jumătatea de guvern condusă de jumătatea de om politic, jumătatea de jeg politic Traian Boc. Deşi de nouă luni de zile foştii lor parteneri la guvernare s-au dat de ceasul morţii să finanţeze sectoare importante, precum educaţia, sănătatea, agricultura, protecţia socială, li s-a apătat elefantul cu trompă roz! Nu sunt bani. Acum, că au plecat de la guvernare pesediştii, plouă cu bani!
Şedinţele de guvern se succed zilnic! Şi în fiece şedinţă se mai dau bani unora sau altora. Azi, spre exemplu, s-au găsit 424 de milioane de euro pentru plata în avans a agricultorilor, plus 42 de milioane pentru motorină. Numai că banii vin prea târziu pentru ţărani. Perioada optimă pentru însămânţările de toamnă se va sfârşi curând, şi banii nu au cum ajunge la ei mai devreme de o lună. Dar nu trebuia să vină de la pesedişti, ci de la oranjgutani, pentru a vota bizonul cu Pulea Vodă! La fel şi în cazul celor 173 de milioane de euro subvenţii pentru încălzire.
Mai mult, deşi ni se prezintă scenarii apocaliptice, în care bugetarii distrug viitorul ţării, pentru că guvernul s-a împumutat pentru a le plăti lor salariile, ce zice Pogea? Că din muntele ăla de bani pe care se presupune că l-ar fi împrumutat România, nu s-a utilizat decât 10%! Atunci, de ce am luat banii? Pentru că nu s-au dus în salarii şi pensii. Cele 900 de milioane de euro din tranşa a doua a împrumutului de la FMI au intrat la MF să finanţeze deficitul bugetar, dar nimeni nu poate demonstra că se duc la plata salariilor şi pensiilor. Poate se duc la amenajarea de parcuri şi la plantat de pomişori şi bordurele. Fecioara din Pleşcoi tocmai a primit, ca ministru al Mediului, 30 de milioane de euro pentru asta. Dar Boc se leagă de pensiile de serviciu ale câtorva zeci de parlamentari. Pe care îi demască aşa cum a învăţat el la UASCR! Deşi pensia unui parlamentar cu trei mandate complete este de 80% din îndemnizaţie, iar pentru unul care n-a avut decât un singur mandat este de 40%. Adică între 2400 şi 4800 de lei. Păi sunt ăstea pensiile care dezechilibrează sistemul, sau cele 216.000 de pensii speciale? De ce nu introduci un impozit? Ce depăşeşte 3000 de lei la pensie se impozitează cu 80%. A, nu e o măsură de "dreapta"? Dar ce, tu eşti de dreapta?
Băi, pulă! Dacă în pensiile lor stă Bugetul României, dă dracului o Ordonanţă de Urgenţă şi anulează-le! De ce n-o faci? Pentru că te pocneşte peste bot Curtea Constituţională? Sau pentru că tu nui eşti decât un papagal, care repetă ca idiotul ce-i spune Pulea Vodă?
Această ploaie de bani este imorală şi arată mizeria morală a unei formaţiuni politice împotriva naturii democratice a statului român. PDL a devenit, prin modul în care este condus de Pulea Vodă, un pericol pentru ţară. Şi asta nu poate fi nici uitat, nici iertat. În rest, să trăiţi bine! Cu o condiţie: să nu vă faceţi iluzii că din ploaia asta de bani se va strecura ceva şi în buzunarul vostru.

3 comentarii:

Anonim spunea...

deci si la voi se discuta in nebunie despre salariile bugetarilor si pensiile care distrug statele! in rest totul este perfect si exact asta mai ramasese.
astazi iti voi da titluri de carti din care vei intelege cit de bune sint serviciile medicale la renumitii civilizati scrise chiar de ei.titlurile nu le traduc le las in original insa o poate face oricine pe google translate.

1.Korrupte Medizin: Ärzte als Komplizen der Konzerne
von Hans Weiss
2.Bittere Pillen 2008 - 2010: Nutzen und Risiken der Arzneimittel.
Über 15.000 rezeptpflichtige und frei verkäufliche Medikamente, Naturheilmittel und ... seriös bewertet. 6.000
neue Medikamente (Broschiert)
von Kurt Langbein (Autor), Hans Weiss (Autor), Hans-Peter Martin (Autor)
este o serie de cari care au aparut de-a lungul anilor.
3.Nebenwirkung Tod. Korruption in der Pharma-Industrie. Ein Ex-Manager packt aus
von John Virapen
4.Die Gesundheitsmafia. Wie wir als Patienten betrogen werden
von Marita Vollborn (Autor), Vlad D. Georgescu (Autor)
5. Heillose Medizin: Fragwürdige Therapien und wie Sie sich davor schützen können
von Jörg Blech (Autor)
6. Heilen verboten - töten erlaubt: Die organisierte Kriminalität im Gesundheitswesen
von Kurt G. Blüchel (Autor)
7.Die Krankmacher: Wie Ärzte und Patienten immer neue Krankheiten erfinden
von Werner Bartens (Autor)
8.Big Pharma: Das internationale Geschäft mit der Krankheit
von Jacky Law (Autor), Christoph Trunk (Übersetzer)
de curind pe toate canalele tv germane s-a relatat ca doctorii prescriu medicamente inca aflate in faza de test pecientilor pt a-si lua banii de la concerne. desigur ca ciubucul functioneaza si la ei numai ca nu intereseaza pe nimeni.de obicei ce vrei costa 100 euro.mai nou in pauzele publicitare apare din ce in ce mai des o reclama pt eutanasie promovata de dignitas.cine nu crede poate urmari canalele tv germane iar eu o am trasa si o pot trimite la cerere.
in germania dupa o operatie de cataracta dupa 2 ore esti trimis acasa!!! asta da srviciu pt populatie nu-i asa?la americani dupa o operatie de hernie la 45 minute esti trimis acasa cu o punga in brate cu medicamente si un nr de telefon.oricum inainte sa ajungi la un doctor trebuie sa astepti luni de zile!!!
minunat! traiasca vestul luminos si civilizat!nu-i asa romani?
si cite sint despre care nu aveti habar!nenorocirea romanului este ca traieste din vise impresii si povesti.

Anonim spunea...

astazi sint darnic in cadouri si ofer sccese tip vest vizibile. de remarcat ca astia vin sa va dea lectii ce si cum sa faceti sa va mearga bine!mori de ris cind vezi ca sint luati in seama!

http://zfacts.com/p/461.html

http://www.miprox.de/Schuldenuhr.html

ameţitul spunea...

zilele astea MIRA ţine o licitaţie pt. reţele VPN, valoare estimată cam 28.000.000 euro. şi tablagii ies în stradă că nu li se plătesc chiriile... a naibii modernizare.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...