vineri, 2 octombrie 2009

Adevăratul partid-stat

Viteza cu care statul este luat în posesie de caracatiţa portocalie e de-a dreptul stupefiantă şi denotă premeditare. Practic, nimic nu scapă termitelor pedeliste. Şi nu văd pe nimeni din aşa zisa "societate civilă", care l-a transformat pe Adrian Năstase în zbir, dictator, care vorbea de placa de plumb care se lăsase peste România între 2001 şi 2004, protestând, în numele aceloraşi valori în care-l umpleau de căcat pe AN. Să fim bine înţeleşi: AN nu este nici un tandru, şi nici un inocent. Dar nici tiran n-a fost. Şi nici PSD partidul-stat.
În schimb ăştia sunt o armată de mankruţi, cu creiere trepanate, care răspund ca roboţii comenzilor de la Cotroceni. Acolo unde un alcoolic s-a întâlnit cu nişte indivizi de extremă dreapta şi din acest mariaj au ieşit un partid şi un stat totalitare. Care acum se manifestă nestingherite de nimeni. În aceşti cinci ani Parlamentul, cu largul sprijin al unor cretini din rândul elitelor intelectuale, care în România sunt hrănite acum exclusiv cu gândirea ideologilor mişcării legionare, din rândul jurnaliştilor(hrăniţi cu incultură şi resentimente) şi din rândul "societăţii civile", a fost transformat în cea mai detestată instituţie a statului de drept, pe care populaţia ar desfiinţa-o cu dragă inimă, dacă Marele Cârmaci i-ar cere-o.
Şi partidele au fost, practic, demonizate, arătate ca singura sursă a corupţiei şi ineficienţei statului. Acum nimic nu i se mai poate opune lui traian băsescu, nici măcar Europa, care regretă că ne-a admis în clubul ei select şi abia aşteaptă un rateu democratic, pentru a ne da un şut în cur. Vouă nu vi se pare curios că acum nimeni nu protestează oficial faţă de derapajele antidemocratice ale lui băsescu şi ale găştii sale? Că nimeni de la Bruxelles nu dă niciun semnal? Că nicio cancelarie occidentală, altminteri foarte vocale până mai acum câtăva vreme, când era vorba de năzbâtiile Bucureştilor, nu mai zice nimic?
Vi se pare că au o jenă să intervină? Mie nu mi se pare. Mi se pare că ne aşteaptă la cotitură, pentru a ne da o lecţie. Usturătoare şi costisitoare. Nu clasei politice, nu lui Geoană, nu lui Antonescu, nu lui băsescu, ci nouă, românilor. Pentru că noi, adunătura care nu merită numele de naţiune, suntem principalii vinovaţi de ceea ce se întâmplă. Politicienii doar profită de pe urma nepăsării sau nesimţirii noastre. Adunătura asta trebuie să se maturizeze, să devină naţiune, formată din cetăţeni, nu din maimuţe decervelate! Care să fie responsabili de faptele şi de opţiunile lor. Care să fie cât de cât europeni.
Avem o şansă, acum, pentru a dovedi că ne merităm locul în Europa: să schimbăm ceva şi să trimitem la plimbare partidul-stat şi pe dementul care-l conduce, şi care conduce România. Nu vă spun eu cu cine să votaţi. Numai nu-l votaţi pe traian băsescu. Nu daţi un vot pentru excluderea noastră din Europa! Mai daţi-vă o şansă!

3 comentarii:

der spunea...

romania a preluat un sistem care asa arata si pe care nu-l poate schimba!!! nimic nu este si nici nu va fi nou la noi mai ales ca tara noastra face parte din capitalismul periferic. consecintele se traiesc live asa ca nu cred ca este necesar sa vin cu explicatii suplimentare. cine crede ca-n vest este altceva decit o dictatura de doi lei se inseala. de fapt asta vine si acolo ca doar nu va fi invers! nu mai exista nimic altceva decit o singura putere iar ea este a banului si a celor care-l detin. restul este circ pt fraieri iar astia sint din pacate cu gramada.
mai trebuie sa adaug ca soarta noastra si de fapt ultima speranta este votul irlandezilor. daca vor respinge catalogul grozaviilor adunate sub titulatura de constitutie europeana mai avem o sansa iar daca nu this the end!!!!
se va conduce prin bine cunoscutele Ermächtigungsgesetze. cine nu crede o sa vada ca este timp destul!

Anonim spunea...

Avem un candidat al normalitatii, al sperantei unui viitor in car enu trebuie sa platim datoriile facute de Basescu si guvernarea patronata de el si de Geoana. Sa speram ca Romania este pregatita sa voteze un simbol, nu un jucator.

Anonim spunea...

dupa cate stiu eu Europa n-a spus nimic nici atunci cand PNL a ajuns sa guverneze 2 ani cu numai 20% (numai in RO... se poate; ca sa nu mai vorbim de anomaliile in corso d'opera cu care guvernul adversarilor politici a sabotat referendumul invalidat)... asa zicea Constitutia Dvs. :)

Atata timp cat lucrurile se fac respectand institutiile pe care Romania si le-a dat ... pentru UE nu-i bai.

Si care ar fi simbolul care "merita" sa fie votat in Romania?

viviana

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...