duminică, 6 mai 2012

Daaaaaaaaaaaaaaaa!




E stânga! E Francois Hollande! E bine!

4 comentarii:

ANONIMUS spunea...

Felicitari pentru bucuria D-voastra.
Eu nu sunt de stanga,dar ca "pupilul lui "tante"Merkel "a facut pasi,este o bucurie.Basescu si Sarkozy sunt cele mai detestabile persoane de multi ani.Slava domnului, ca Ponta a scapat.Totusi trbuie sa-l felicit ca si-a cerut scuze pentru atacurile unui presedintelui unei tari in postura unui viitor prim ministru.

Arogantu' spunea...

Dupa Merkozy urmeaza MerkHollande.
Maaaaaare schimbare, ce sa zic !

Karakas spunea...

Sper ca Hollande sa schimbe dorectia UE, care a luat-o prin balarii cu ideologia neoliberala. UE si-a pierdut evident din atractivitate, nu neaparat pentru state si guverne, ci mai degraba pentru amaritii de cetateni ai UE, care nu vad nici un sens in aceasta constructie care nu le creaza sau protejeaaz locurile de munca.

Nu va fi insa usor. Anglia e condusa de dementii de conservatori care au dus la tara la recesiune tip "double dip", insistind pe austeritate. Germania inca o are pe Merkel, si nu am auzit ca nemtii ar vrea sa o schimbe.

Au creat insa prea multa repsiune pe alte state, precum Spania, Greci etc. Hollande are sansa sa relaxeze atmosfera in Europa.

Ken spunea...

Deci, se poate! Da, ma bucur mult si eu! : ))
Dar, pe de alta parte, am rezerve pana cand vad ce va urma, mai ales evolutia altor state si politici ...

Dupa unii analisti, in gura carora e greu sa nu cati, globalizarea corporatismului ("salbatic" -- nota mea) este ireversibila, iar schita de viitor arata cam sumbru apud Ian Bremmer, intervievat la show-ul lui Charlie Rose pe marginea ultimei sale carti, " Every Nation for Itself -- Winners & Losers in A G-0 World."
Omul argumta in emisiune ( ca nu i-am citit cartea inca, ceea ce poate fi deja observat de oricine se apleaca asupra fenomenului globalizarii) ca lumea se afla in acest moment intr-o stare de tranzitie, deregularizata, haotica, dar din care se pot obtine profituri fabuloase de catre cei care inteleg momentul. Lumea in care puterea US e inca mare si nominal dominanta se indreapta rapid spre o formula multi-polara in care insa puterea nu este distribuita neaparat intre cateva state puternice ci mai curand intre marile corporatii multinationale. Ele ar juca un rol similar marilor seniori feudali (comparatia imi apartine), ale caror loialitati si aliante nu sunt fata de vreun stat/natiune/guvern, poate doar conjunctural si temporar, ci doar fata de ele insele, si, in consecinta nu dau socoteala unor instante exterioare, oferindu-si serviciile dupa dictatul unor interese extrem de volatile. Statele/natiune, la randul lor -- atat cat vor mai fi fiind -- vor fi mult mai "flexibile" in sistemul de guvernare si de aliante, nemaiexistand o mare putere dominanta. In aceasta viziune, evident ca "winners" sunt cei care nu se opun curentului, ci inteleg sa exploateze oportunitatile.
Deci, nu va mai opuneti privatizarilor de resurse fiindca, desi poate reusiti temporar sa dati o mare corporatie afara pe usa, mai tarziu tot ea ori alta vor intra fie pe geam, fie pe usa din spate ...

In consecinta, daca nu esti cumva vreun corporatist voios (si violent ca Giurgea al nost'), este cam greu sa-ti mentii speranta si optimismul chiar si dupa cate o victorie ca cea din Franta ... Daca ar fi sa dau vreun credit vorbelor fatidice din Apocalipsa crestina, apoi marea batalie finala se va da intre "cporporatismul globalist" si toti cei impotriva acestuia. Caci, in opinia mea, asta este adevarata plaga apocaliptica pentru planeta pamant. Dar, vorba rumanului, 'om trai si 'om vedea ...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...