luni, 18 aprilie 2011

Visând la coaiele Iubitului Conducător


Sigur, prietenul Mordechai o zice bine. Eu o zic mai din topor: ţara asta este condusă de un individ care ţine să demonstreze un singur lucru: că n-are nimeni coaie mai mari decât el. La asta se rezumă filosofia politică a unui mardeiaş de Port-Said, care a învăţat să fie duplicitar de la un sistem care a făcut din duplicitate virtute.

E bine ca în anumite situaţii să ai şi coaie. Dar o ţară se conduce, de obicei, şi de preferat, cu mintea, nu cu hormonii. Hormonii sunt buni când ai în preajmă o Fecioară din Pleşcoi. Dar asta ţine de sfera privată. Doar că băsescu a făcut din sfera privată sferă publică şi din sfera publică, ţigănie. 


Sunt prieten cu Dan Mihalache, ne cunoaştem de multă vreme. Nu am cum nu fi de acord cu ceea ce spune azi: că a venit vremea unei radicalizări dramatice a opoziţiei. Dar, prietene, cine s-o facă? Şi eu aş vrea să văd cum opoziţia se retrage definitiv din Parlament, şi-l transformă pe băsescu într-un soi de Lukaşenko. Dar eşti sigur că,  de la şefii ei până la ultimul deputat şi senator, băieţii n-au primit mutarea în plic? Şi împotriva lor nu se vor dezlănţui DNA, ANI, toate Parchetele reunite, amintirile din copilărie, zecile de mii de ore de înregistrări de la SRI? Crezi că îşi va permite vreunul să facă un astfel de gest? Şi atunci, în afara unui mieunat leşinat, crezi că opoziţia va face şi altceva?


Ăsta este rezultatul a două decenii de efort susţinut pentru "ticăloşirea sistemului", la care băsescu a contribuit esenţial. Nimeni şi nimic nu vor mai putea schimba asta. Iar dacă ne închipuim că "poporul" va mişca măcar un deşt în apărarea democraţiei, ne dovedim nişte dobitoci iremediabili! Nu, poporul îşi ia porţia de umilinţă, şi visează la coaiele Iubitului Conducător!

11 comentarii:

Karakas spunea...

"Radicalizarea" trebuia sa vina de jos in sus, de la bobor. Care ar fi atunci rolul opozitiei, sa asmuta poporul impotriva alesilor legali ai neamului? Ca doar alegatorii i-au pus pe-astia la conducere, sunt legali, cu acte, si martori de peste Atlantic. Din experienta care o stim, americanii ii vor sprijini pe astia, pina ajung cu ei legati degit, si apoi le dau drumul.

Si ce anume ar putea sa mai faca opozitia sa se radicalizeze mai mult?

Anonim spunea...

Poporul are ce şi-a dorit!
Pe langa padurea de uscaturi ard şi cativa copaci verzi, asta ımi pare rau ın rest nu mie mila !

Fluieratorul spunea...

He, he, pai el are fecioara din Plescoi mereu aproape. Doar ca ei i se umfla tiroida dupa putere, si nu-i mai pasa de el, pentru ea marinarul din port Said mi-e teama ca deja face parte din trecut. Meseriasa poza, dar prea flatanta pentru personaj. Ar vrea el...

chien spunea...

Dan Mihalache scrie: "pe fondul unei atitudini pasive a populației, dar și a mediilor externe, interesate mai degrabă de consecințele multiplelor crize și mai puțin de respectarea standardelor democratice într-o țară membră UE". Daca el n-a discutat niciodata cu un bancher, manager, investitor, analist ca sa-si dea seama ce inseamna pentru ei ideea de stabilitate politica in Romania si cum se reflecta ea in dobanzi la imprumuturi, in investitii si in curs valutar, adica lucrurile de care depindem cu totii, atunci e foarte rau. Daca a discutat si stie deja, atunci e demagog. Mediile externe sunt interesate NUMAI de consecintele multiplelor crize si NUMAI de stabilitate politica. Altfel nu mai pupi finantare, sau o pupi foarte scump si esti stampilat ca stat nesigur, de evitat. Si nu le poti acuza de asta atata vreme cat nu la tine e puterea economica, ci un pic mai spre vest, adica de unde iti vin acum zi de zi banii de paine.
A, poti sa dai jos guvernul de unul singur? Foarte bine, da-l jos repede si igienic si pe urma discutam. Dar nu ma pune pe mine, Vest, sa-mi pese ca nu-ti poti alege tu primarii cum vrei sau sa te ajut sa te opui atunci cand se impune codul muncii peste capul tau.

Altul scrie acolo ca ar trebui ca USL sa mobilizeze oamenii sa iasa in strada la comanda ei. Epoca aia a trecut, din fericire pentru alegatorii folositi si trasi pe sfoara sistematic de-a lungul anilor de toate partidele. Si cine ii invinovateste tot pe oameni ca nu ies in strada ca sa-i aduca mai repede la putere pe politicienii din partidul X sau Y care nu numai ca nu pot s-o obtina de unii singuri, dar nici mai incearca sa le apere de acolo din parlament interesele alegatorilor ori e orb, ori e nesimtit.

incognito spunea...

@Karakas, @Artistic Comunism, @Fluieratorul

Imi dau seama ca nu sunteti Horia, Closca si Crisan si ca nu dintre voi se va ridica un Tudor Vladimirescu dar de se va ridica (si asta s-a mai intamplat si nu poate sa nu se mai intample in istorie) sunt convins ca postarile voastre vor deveni documente care sa ateste ca ati fost cu... invingatorii.

http://jos-cu-basescu.blogspot.com/2011/03/pdl-partid-fascist.html

incognito spunea...

P.S. Domnule Liberal de stanga, cei 4 evanghelisti au fost 3 iar cei 3 muschetari au fost 4. Ma iertati ca v-am sarit. @Constiinta unui liberal de stanga.

http://jos-cu-basescu.blogspot.com/2011/03/pdl-partid-fascist.html

Karakas spunea...

@incognito, multumesc, nu am eu pretentii sa intru in istorie, dar nici nu pot sa ma mint si sa mint si pe altii in jurul meu. Macar sa nu fi trait degeaba. Am fost si ramin un "underdog" si un sceptic. Ne-am luptat cu comunismul pentru libertate, vad ca trebuie sa ne luptam si cu capitalismu' tot pentru libertate.

Fluieratorul spunea...

@Incognito
Ei, nicidvs. nu sinteti vreun erou, daca asta era problema. Eu chiar nu mi-am propus decit sa constat lucruri aici. Atitudine clara iau in alta parte, dar asta nu e pentru acest loc. Aveti propuneri la care aveti nevoie de sprijin? Shoot, si le voi sprijini. Pina atunci, sa ne bagam in seama sanatosi, cu totii, ca loc e destul...

Gopo spunea...

Of, of, cati nevricosi pe aici, monser, care nu se poate cu printipuri care este ele.

Ce-i tovarase Gheorghe ? Esti nervos ca boborul nu-l "darama" odata pe "dictator" si nu-l pune pe tovarasul Iliescu presedinte pe viata, asa cum se cuvine ? Si pe tine intr-o functie calduta pe langa desigur .. Ah, ce le-ati mai face voi "burghejilor", nu ? Mama voastra de nenorociti, scoateti bah banul si platiti taxe jigodiilor, ca de-aia existati pe pamant, sa platiti taxele inventate de noi !

Constantin Gheorghe spunea...

Gopo, nu mai bine îi sugi tu pula Iubitului Conducător? Faci un bine patriei, şi patria, recunoscătoare, îţi va da un şut în cur! Hai, pa!

Anonim spunea...

"Dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreau, răspunse Lăpuşneanul, a căruia ochi scîntieră ca un fulger, şi dacă voi nu mă iubiţi, eu vă iubesc pre voi şi voi merge ori cu voia, ori fără voia voastră."

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...