joi, 7 aprilie 2011

Muşcă şi din morţii din mormânt





Găsiţi în cântecul lui Tudor Gheorghe poate cea mai profundă explicaţie a ceea ce ni se întâmplă. Suntem orice, dar nu o naţiune. Nu mai avem motive să existăm ca naţiune. Nu merităm să ne numim oameni.


Ştiu, sună dur şi radical. Dar când o reformă tembelă omoară oameni, pentru ce găsesc de cuviinţă să protesteze intelectualii neamului? Pentru că statul nu cumpără manuscrisele lui Cioran, un extremist de dreapta, care a crescut şi mai mulţi extremişti, după 1989, într-o chipurile democraţie. Dacă pe Cioran îl mai durea de România, le lăsa el statului român. Dar îl durea fix în cur de România! O ura, chiar. Şi atunci de ce mi-ar păsa de manuscrisele lui?


Alta: azi a murit Victor Surdu. Dumnezeu să-l odihnească! A făcut şi bune la viaţa lui, a făcut şi rele. Dar cine n-a făcut?! Însă nimic din viaţa lui nu justifică revărsarea de animalitate din comentariile găzduite cu generozitate de oficina de net, HotNews. Asta îl face pe Tapalabă şi mai odios ca de obicei! Cu atât mai mult cu cât nu scoate un cuvânt despre cei morţi, dar îl fute grija de manuscrise

 Şi voi vreţi să ne mai numim popor?

6 comentarii:

Anonim spunea...

... nu dispera, inca, Dumnezeu nu bate cu bota! ala de a murit azi in fata spitalului inchis din Baneasa-Constanta era seful pdl-eului din comuna :))

Constantin Gheorghe spunea...

Îmi pare rău: înainte de a fi pedelist, era om. Şi a murit un om, nu un pedelist!

Anonim spunea...

dupa nivelul IQ nu cred ca era om, la un nivel minim de inteligenta poti judeca cat de cat, asa ca...

m-am saturat de toti astia cu fular portocaliu, vreau sa-i vad de(-a) dreapta Tatalui (destul de greu de presupus ca vor ajunge acolo, au rezervare VIP jos), ACUM daca se poate, rezervele mele de empatie s-au cam terminat. Pot sa-i plang pe altii, dar pe ei NU

Fluieratorul spunea...

Moarte cu jet pentru PDL-isti!? Hm, alta data erau evreii, tiganii, catolicii sau protestantii, negrii, oricine nu era in gasca "noastra". Sa inteleg ca in loc de dezordinea "MadMax" pe care o tot profetesc de vreo 10 ani ne vine pe cap vreo legiune, vreun Franco, vreun Hitler, vreun Lenin/Stalin, etc.!? Pai ouch!, asta imi place si mai putin. Cel mai putin.

Anonim spunea...

@ fluieratorul

nu cu jet, cu streang! ca la Nurnberg... iar daca se intampla pe cale naturala, din propria prostie, cu atat mai bine

Karakas spunea...

Nu stiam cintecul asta. E adevarat, in capitalism "copiii fac dinti si musca din parinti" (de obicei ai altor copii, tot cu dinti). S-a dus epoca respectului si a legaturilor naturale cu cei batrini, si nu doar in Romania. In China, o societate traditionala prin excelenta, noua generatie se alieneaza repede fata de cea veche. Batrinii sunt dati la o parte ca niste rebuturi inutile, chiar de catre Guvern, ceea ce este o mare, mare rusine. Nu cred ca mai e mult pina se va institui eutanasierea obligatorie la o anumita virsta.

Idea nationala cam dispare odata ce cultura nationala e inlocuita de cultura consumului. Mai ne tine impreuna limba.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...