marți, 12 aprilie 2011

Taxa de Dumnezeu şi Patriarhul Economic



Uite de ce ţara asta nu mai are nicio şansă: pentru că este populată de indivizi cu neuronu' dus la păscut, şi condusă de limbrici siniştri, precum boc! Explicaţi-mi şi mie cum a ajuns tembelul ăsta, uasecerist fruntaş, remarcat prin tenacitatea cu care a stat în vârful unui par, la Costineşti, premierul unei ţări presupus europene?

Ei bine, ca orice limbric oportunist, a luat-o şi el pe calea Bisericii, şi îi trage limbi în cur lui Daniel, Patriarhul Economic al României: "Eu cred că şi bisericile trebuie sprijinite în România. Fără credinţă în Dumnezeu, nici dumneavoastră şi nimeni din ţara asta nu poate face nimic". Şi care este taxa de Dumnezeu, pe care trebuie s-o plătim, ca să-L avem alături în eforturile noastre de a face nimic?  O Catedrală, ceva biserici? Transferul asistenţei sociale de la stat la biserică? 


Băieţii de la PDL se pregătesc intens de câştigarea alegerilor. Acum înţelegeţi de ce spunea boc, ieri, cu ocazia lansării candidaturii,  că ştie ce să facă pentru asta? Uite că ştie! Îl cumpără pe Dumnezeu cu fonduri publice!

2 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Pai dvs. dati raspunsul la cum a ajuns Boc sa fie ceea ce este: tenacitatea cu care sta in virf de par bate tot. Ce nu i-a adus tenacitatea, au suplinit flexibilitatea spinarii si capacitatea de a trage la vorbe pe foc automat, in orice directie.

Cit despre apropierea de biserica, pe mine unul ma mira ca se intimpla atit de tirziu in the open. Biserica s-a apropiat mereu, irezistibil, de puternicii zilei. E timpul ca si acestia sa depaseasca limita de bun simt, si limita acceptabila intr-un stat laic.

Oricum majoritatea tinerilor se roaga zilnic, batrinii fac la fel, deci deja unul ca mine este intr-o minoritate foarte mica. In curind, acesti "buni crestini" probabil ca-mi vor refuza dreptul la piine daca le va fi la indemina, pentru ca daca nu dau semne vizibile ca sint crestin-ortodox, musai sint vreun pagin. Este bine cunoscut ca nici o biserica nu da nimic saracilor pe gratis. La limita, parca vad ca o sa ajungem sa ne "vindem sufletul" pentru o ciorba calda...

Karakas spunea...

Pai io propun sa excomunicam si sa expulzam pe toti cei care nu cred in Dumnezeu (pe cei care cred in Allah, Budha si alti zei in primul rind, urmeaza comunistii nenorociti si pe urma cei care sunt doar spirituali). Ca sa mearga tara bine, ca altfel, am pus-o ne zice Boc.

Cu astia nu e bine sa ai retineri: prosti, multi si la conducere!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...