sâmbătă, 30 aprilie 2011

Bizonul român în habitatul său moral



Deci, care va să zică şi prin urmare, bizonul român motorizat pleacă după soare, la mare, la gunoaie. Şi iese caraliii la vânat de bizoni, ziua, în amiaza mare. Rezultatul? Şase mii de amenzi numai pentru depăşirea vitezei legale, başca peste suta de carnete reţinute, ălora mai cu moţ. În numai şase ore, că după au făcut scurtă la mână scriind amenzi, şi s-au lăsat păgubaşi.  Apropo, nu l-au nimerit şi pe Zoso? Că şi ăsta se crede mare pilot de curse, şi postează pe Internet filmuleţe cu isprăvile lui de imbecil la volan.


Vă daţi seama cam ce se întâmplă zi de zi pe şoselele patriei? Dacă politia rutieră s-ar lua în serios, cred că mai mult de jumătate din cei care au carnet de conducere ar trebui să rămână fără el definitiv, nu aşa, un mizilic de o lună până la trei luni. Dar nu se ia în serios. De fapt, luându-le carnetul tembelilor, şi-ar face autocritica. Şi şi-ar recunoaşte vina: doar nu eu le-am dat permis de a ucide tuturor demenţilor...


Deşi nu pare a avea vreo legătură cu povestea de mai sus, semnalez şi ipocrizia lui Pleşu, care-l mustră pe băsel, care s-a supărat pe poporul său, că e leneş, pilangiu, şi nerecunoscător, de vreme ce-l ia cu "huo" pentru că vrea să modernizeze statul. Doar că domnul Pleşu este unul dintre cei care l-au adus pe băsescu la Cotroceni. Ştia ce-i poate pielea. I-a fost consilier. Mă îndoiesc că băselu îi zice de grijanie poporului ăstuia doar de ieri, de azi. Nu, dispreţul ăsta e de mult. Numai cine n-a vrut, nu l-a văzut. Problema este că până acum băselu a reuşit să-l mascheze cât de cât. Acum nu mai vrea, sau nu mai poate s-o facă. Sau, cine ştie, i-o fi demonstrat cineva că românu' e sado-maso, şi dacă vrea să-i intre din nou în graţii, asta e cea mai bună cale. 


Concluzia? Un popor care are valori, morale, politice, sociale, şi ştie ce vrea, impune conducătorilor o conduită demnă. Un popor care nu respectă pe nimeni şi nimic îl are preşedinte pe băselu şi elite precum Pleşu. 

Un comentariu:

emanuel deleanu spunea...

Domnu' Gigi,

Pun ramasag ca nu te-ai gandit nici o secunda la cata energie electrica consuma blogurile romanesti. La utilitatea lor te-ai gandidt, stiu.
Deci mult zgomot pentru nimic. S-a inmultit blogurili (sic!) ca ciupercili. Si ? Vorba multa ,saracia omului (nou & vechi) sau mult zgomot pentru nimic.
Mai bine ai incerca matale sa intelegi, si sa ne spui si noua, de starea Romaniei este invers proportionala cu democratia. Asta-i chestie da' stanga rau de tot.
Asa ca , spor la treaba

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...