vineri, 8 aprilie 2011

Filantrop pe banii altora



George Brăiloiu, "românul care a făcut statul de râs", cum se grăbesc unii să aplaude, după ce nenea ăsta a dat o juma' de milion de euro pe manuscrisle lui Cioran, şi-a făcut averea din vânzarea drepturilor de poluare, care sunt, aţi ghicit! ale statului român! Sigur, nimeni nu ne spune cum a ajuns el să le poată vinde, dar de ce trebuie să ne proptim în aşa amănunte triviale. 


Acum omul nostru le donează statului român. Vezi Doamne, e filantrop. sau mecena, că nu mai ştii ce să zici. Da, dar e pe banii mei, şi-ai tăi, şi-ai noştri, ai tuturor!  Să tot fii filantrop pe banii altora!


Şi dacă tot vroia să facă acte de caritate, poate cheltuia mai cu folos banii ăia pe asigurarea finanţării unuia dintre spitalele închise de portocalii, ca să nu mai moară oameni cu zile. Chestie de priorităţi: cu Cioran îţi faci reclamă, cu spitalul din Cucuieţii Rotaţi, nu. Pa, şi s-auzim de bine!


UPDATE: prietenul Beranger, mai iute de tastatură, şi la mânie, îi face portretul lu' nenea ăsta care trăieşte dintr-una dintre cele mai mari aberaţii ale neo-liberalismului: dreptul de a polua! Maestre, jos pălăria!

Un comentariu:

Béranger spunea...

Ha! Nenea Şuţu, de la care v-aţi documentat, a postat articolul la ora 09:59, pe când articolul meu pe aceeaşi temă are ora 09:22. O să-mi deschid ziar.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...