duminică, 3 aprilie 2011

O idee minunată!




Dementul ăla de pastor, care, dând foc Coranului, a declanşat măcelul din sediul reprezentanţei ONU din nordul Afganistanului, se gândeşte să-l "judece" şi pe profetul Mahomed. Eu zic că orice rău spre mai bine. Dacă tot o apucăm pe drumul ăsta, poate intentăm proces şi lui Dumnezeu, şi tuturor zeilor în numele cărora s-au purtat atâtea războiae şi s-au produs atâtea genociduri. Poate aşa mai scăpăm de fanaticii religioşi, indiferent de culoarea lor, ca să zic aşa. Şi poate vom trăi ceva mai liniştiţi. Deşi în spatele fiecărui Dumnezeu mânios se află un om furios. Iar de ucis, omul ucide, nu Dumnezeul locului. Dumnezeul este doar alibiul...

3 comentarii:

cristi spunea...

Proces lui Dumnezeu? Nu-s convins că există, iar dacă este atunci e cu siguranţă foarte diferit de ce scrie prin cărţi. Varianta iudeo-creştino-musulmană de Dzeu e de-a dreptul o caricatură. Cel din Vechiul Testament e un tiran instabil, nesigur, capricios şi profund imoral după orice standard actual. Cu siguranţă e o născocire menită să dea o identitate "poporului ales" şi nu creatorul Universului. Na că m-am pus rău cu toţi acum :)
Dar se poate intenta proces celor ca Terry Jones sau ăia care au instigat mulţimea în Afganistan, care caută să folosească religia în scopuri politice şi/sau financiare. Ei sunt de fapt vinovaţii pentru toate războaiele şi genocidurile. Sau se poate face asta cu ei.

Karakas spunea...

Americanii fanatici religiosi sunt mult mai periculosi decit musulmanii. Pentru ca au o armata cu spume la gura in spate.

Anonim spunea...

n-ai inteles! du-te tu acolo si da foc la un caiet vezi ce se intimpla si vorbim dupa. deci este altfel:


http://www.youtube.com/watch?v=mon2ygEh3d8&feature=related

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...