miercuri, 27 aprilie 2011

Democraţia dăunează grav economiei!



Boul ăla de Jeffrey Franks iar se balegă pe surse şi ne transmite mesaje din puţul gândirii FMI. Acum mesajul ar fi "Democraţia dăunează grav economiei". Pentru că, vezi Doamne, la anu' vor fi alegeri, şi politicienii vor promite sau vor face lucruri care dăunează grav reformelor.

Parcă în 2009 nu-l futea grija de reforme şi de soarta lor. Vedea numai succesuri şi aproba cu ochii închişi tranşă după tranşă din împrumut. Acum s-a sucit. De ce?


Nu cumva netezeşte guvernului drumul spre amânarea alegerilor, oferindu-i pe tavă un pretext minunat? Amânarea celor parţiale de la Baia Mare este un mod de a testa reacţiile prostimii faţă de o astfel de decizie. Pe ăia de la Baia Mare i-a durut în pulă de alegeri. Au protestat ăia de la USL. Dar cui îi pasă de ei şi cine se uită în gura lor?


Să nu le mai ţinem, mama lor de alegeri, zic! Cine are nevoie de alegeri? Ăia de aşteaptă pomeni electorale le pot primi şi fără să fie nevoie de pretextul ăsta. Pur şi simplu. 


Asta nu înseamnă că se va fura mai puţin. Dar celor care fură banii statului le vor rămâne bani mai mulţi, şi aşa reformele economice se vor accelera, pentru că vor crea noi locuri de muncă. Nu în România. Dar nu suntem cu toţii, şi ăia de lucrează la Dacia, şi ăia de lucrează la Ferrari, la "Cooperativa Sporul" sau la Vuitton, o mare şi fericită familie europeană? Suntem. Aşa că reformele vor fi un succes. La alţii, dar pe banii noştri. Şi ce dacă? Nu ne place aici, plecăm după ei, după bani. 

Cine nu poate pleca, rămâne cu boc şi cu băsescu până la moarte. Pe care probabil că şi-o va dori cât mai rapidă...   

Un comentariu:

chien spunea...

Nu netezeste nimeni niciun drum. Mesajul lui Franks e tocmai contra guvernului actual, pe care l-a vazut ca a inceput deja sa arunce cu banii si care se codeste sa ajunga la miezul problemei, adica sa taie subventiile la energie si sa faca ce spune Gitenstein, cu privatizari, lichidari, liberalizare de preturi, toate cu efect electoral dezastruos. Nu alegerile in sine sunt problema sau cine e la putere, ci faptul ca daca incepe campania, poate sa vina si mama lui Gitenstein, E.ON sau restul celor reprezentati de FMI, ca n-o sa se mai miste nimic. Indiferent ce partid ar fi la putere, presiunile asupra lui din partea susnumitilor ar fi la fel de mari si parghiile de constrangere ar fi aceleasi.
In 2009 nu erau aceleasi presiuni, fiindca treaba lor era in primul rand sa stabilizeze regiunea si bancile locale pana trece criza. Acum discuta altfel, situatia s-a schimbat.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...