luni, 25 aprilie 2011

50% ştiri pozitive



EvZ evoluează încet, dar sigur, către o "Scânteie" a guvernării portocalii. Şi se comportă ca atare. Drept pentru care publică capodopera asta, ce se rezumă simplu, să nu vă plictisesc: cârciumile de la ţară se transformă în...biblioteci! Când vă reveniţi din râsul isteric, cu lacrimi şi crampe la stomac, daţi-mi de veste!  

6 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Deh, as zice ca e mai degraba vorba despre Internet-cafe-uri, unde lumea citeste ziarul, dupa cum zice articolul asta... Nu reiese care-i spilul cu bibliotecile. Si ma mir ca familia Gates face asta, se pare ca nu e de interes nicidecum pentru guvernul Romaniei, pentru ca alta data contractele puternice de informatizare country-wide de milioane de dolari/euro erau luate fara clintire de Siveco&Co...

Béranger spunea...

Internet Cafe-uri toată ziua, după cum sugerează şi pozele de pe www.biblionet.ro.

Karakas spunea...

Haha, babe cu laptop, misto de tot!

Nu-i rau ca "le-a dat" internet (suna ca un proiect socialist), da' mai bine mai intai le construiau canalizare, drumuri de acces, acces la apa potabila si gaze. Pe urma putea guvernu sa le cumpere la toti taranii Ferrari.

Karakas spunea...

off topic

Am citit un articol interesant despre retragerea firmelor franceze din Romania, unele aparent la presiunea Guvernului roman. Ultimul caz analizat, al firmei Alstom, care are un contract de service cu statul pentru Metrorex mi se pare ilustrativ pentru modul in care statul roman opereaza cu partenerii privati din exterior. Statul acuza compania Alstom, aparent sub presiunea FMI, ca are o marja de profit prea ridicata, de 30%. Acum statul vrea sa impuna Alstom un profit mai mic de 5-10%. Discutia asta de spre modul in care un stat poate impune un anumit profit partenerilor sai privati este una deosebit de provocatoare. Desi am vederi de stinga, si inteleg ca banii publici trebuie folositi in mod judicios, nu inteleg de ce statul nu a impus firmei franceze de la inceput o cota de profit, sau prin contract, un mecanism flexibil, in functie de evolutiile economice. Sa ii impingi acum afara pe francezi sub pretextul unui profit mare mi se pare ipocrit. Si mai ipocrit este sa singularizezi o firma atunci cind discuti despre profitul sau. Alte firme straine care au contract cu statul ce profit fac? Are statul o problema cu ele?

Un alt exemplu este al firmei Colas, care a cistigat licitatia de constructie a unei portiuni de autostrada. Acum li se imputa de catre Ministerul Justitie tot felul de incalcari ale contractului, dar nu stim exact si care este motivatia partii franceze. Si nu poti sa nu te intrebi, cum a fost aleasa totusi aceasta companie de catre stat, daca este atit de neserioasa?

Nu poti sa ignori din discutia asta factorul politic, si anume relatia tensionata dintre Romania si Franta, si ce pare a fi o totala si permanenta iritare a lui Sarcozy fata de Basescu (si probabil reciproca e valabila). Daca cu Franta, un aliat traditional avem asemenea relatii proaste, ce ne mai miram de relatia inexistenta cu Rusia, sau cu tarile vecine de la Est si Sud? Mostenirea lui Baconschi in domeniul relatiilor externe este ca acum ne putem ruga lui Dumnezeu pentru relatii mai bune. Sper ca ambasadele Romaniei organizeaza zilnic slujbe in acest sens.

http://www.gandul.info/news/exclusiv-romania-teren-minat-pentru-firmele-franceze-metrorex-ar-putea-renunta-la-un-contract-de-239-milioane-de-euro-cu-francezii-de-la-alstom-8183364

Dragos Bora spunea...

"... nu inteleg de ce statul nu a impus firmei franceze de la inceput o cota de profit, sau prin contract, un mecanism flexibil, ..."

Pai pentru ca din aia 30% initiali
o treime mergea 'la cine trebuie'... ... ...

Dragos Bora spunea...

Cam asa ceva:
"Partea nevestei lui Botiș: o treime din finanțarea de 500.000 EUR"
http://prisacariu.kamikazeonline.ro/2011/04/27/nevasta-lui-botis-ar-fi-luat-o-treime-din-finantarea-de-500-000-eur/

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...