marți, 12 aprilie 2011

Biografia perfectă a ideologului dreptei băsiste



"Valeriu Stoica a fost secretar UTC în liceu, membru în comisia politico-ideologică a UASCR, propagandist la „Griviţa Roşie" şi în Centrul Universitar Bucureşti, coordonator şi îndrumător al muncii politico-ideologice în mai multe facultăţi, secretar UTC la Judecătoria Sectorului 5, propagandist la nivelul Comitetului UTC al Sectorului 5, secretar de partid la Judecătoria Sectorului 5, organizator de grupă sindicală la Tribunalul Bucureşti. Valeriu Stoica a absolvit Universitatea politică de conducere şi un curs special de pregătire la Cabinetul politico ideologic de pe lîngă Comitetul de partid al Sectorului 4. Pentru „activitatea politică şi obştească" a fost decorat cu medalia „A 40-a aniversare a zilei de 23 August 1944".

Practic, cu excepţia perioadei în care a fost în armată (1976 - 1977), Valeriu Stoica a fost activist comunist fără întrerupere, încă din perioada liceului. Niciuna dintre informaţiile de mai jos nu apare în vreun CV al lui Valeriu Stoica de după decembrie 1989.
- 1968 - 1972 : Secretar al organizaţiei UTC la Liceul Gheorghe Lazăr;
- 1972 - 1976: activist într-o brigadă de propagandă juridică în organizaţiile UTC din cadrul Întreprinderii „Griviţa Roşie";
- 1972 - 1976: activist într-o brigadă de propagandă electorală în asociaţiile studenţilor comunişti din Centrul Universitar Bucureşti;
- Din aprilie 1974: membru PCR;
- 1974 - 1976: membru în comisia politico-ideologică de pe lîngă consiliul Uniunii Asociaţiilor Studenţilor Comunişti din Centrul Universitar Bucureşti;
- 1974 - 1976: coordonator şi îndrumător al muncii politico-ideologice din institutul de Arhitectură „Ion Mincu", Institutul de arte plastice "Nicolae Grigorescu" şi Institutul de educaţie Fizică şi Sport Bucureşti;
- 1980-1981: Secretar al organizaţiei UTC din cadrul Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti;
- 1980 - 1981: propagandist la nivelul Comitetului UTC al Sectorului 5;
- 1980 - 1981: prezintă lunar informări politice în cadrul adunărilor generale ale organizaţiei de bază PCR;
- 1981-1985: Secretar al organizaţiei de bază PCR din Judecătoria Sectorului 5;
- 1981 - 1985: lector la cabinetul politico - ideologic de pe lîngă Comitetul de partid al Sectorului 5;
- iunie 1985: absolvent al Universităţii politice de conducere (cu media 10);
- 1985 - 1986: organizator al grupei sindicale din cadrul secţiei civile a Tribunalului Bucureşti;
- 1985 - 1986: curs special de pregătire la Cabinetul politico ideologic de pe lîngă Comitetul de partid al Sectorului 4 Bucureşti;
- Decorat cu medalia „A 40-a aniversare a zilei de 23 August 1944" pentru activitatea profesională şi obştească .

Fragmente din Autobiografia olografă

„Precizez că încă din şcoala generală şi din timpul liceului, am desfăşurat o susţinută activitate obştească, fiind mai întâi preşedinte de detaşament în organizaţia pionierilor, apoi secretar al organizaţiei UTC."
În perioada studenţiei, 1972-1976, „am fost cooptat în comisia politico-ideologică de pe lîngă consiliul Uniunii Asociaţiilor Studenţilor Comunişti din Centrul Universitar Bucureşti, iar în luna aprilie 1974 am fost primit în rîndurile Partidului Comunist Român."
„Cu referire la activitatea obştească, menţionez că în perioada 1980-1981 am fost secretar al organizaţiei UTC, iar în perioada 1981-1985 am fost secretar al organizaţiei de bază PCR din cadrul Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti.
În aceste perioade, am fost propagandist la nivelul Comitetului UTC al Sectorului 5, iar apoi am activat ca lector la cabinetul politico - ideologic de pe lîngă Comitetul de partid al Sectorului 5.
După ce am fost promovat la Tribunalul Municipiului Bucureşti, am fost ales organizator al grupei sindicale din cadrul secţiilor civile.
Am absolvit Universitatea politică şi de conducere cu media 10, în anul 1985, luna iunie, iar în prezent urmez un curs special de pregătire la Cabinetul politico ideologic de pe lîngă Comitetul de partid al Sectorului 4."

Toate astea le găsiţi în dosarul său de cadre, publicat de "Adevărul", cu nepreţuitul sprijin al GIP, care a "săpat" după el prin arhive.


Să mă indignez? De ce? E plină ţara asta de oameni precum Valeriu Stoica. Oportunişti, carierişti, gata oricând să ia culoarea ideologică potrivită intereselor de moment. În fond, el este un erou al luptei anti-comuniste. Oameni ca el au distrus comunismul, decredibilizându-l, distrugându-i valorile declarate. Contrastul între vorbe şi fapte era atât de violent, încât scârbea pe toată lumea.

Ce-i mai rău e că tot ei se străduiesc din greu să distrugă şi democraţia...

4 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Wow, alt clown! Doar ca acum nu e chiar asa de successful ca Emil Boc. Uitasem cu totul de patibularul asta...

Karakas spunea...

HAHA, un specialist, deci :)

Cosmin spunea...

E plina tara de oameni corecti si de caracter dar care sunt invizibili din cauza catorva jeguri gen Stoica.
Am mai spus pe aici ca Romania are o problema in a alege corect (vizionar ar fi de preferat) nu de populatie, asa cum insinueaza absolut toate taraturile publice.

Anonim spunea...

Huooo... Atat spuneam.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...