sâmbătă, 23 aprilie 2011

Alo! Aterizează Sfânta Lumină!



Prieteni, ştiţi bine că, în materie de religie, respect credinţa fiecăruia. Sunt ateu, dar este alegerea mea. Şi înţeleg să nu impun nimănui punctul meu de vedere. Cum însă trăiesc aici, la Românica, nu într-o societate ideală, nu pot să nu observ(cu îngrijorare) cum Biserica Ortodoxă Română face tot ce poate(şi poate, credeţi-mă!) să-şi îndepărteze oamenii. Nu mă apuc acum de un rechizitoriu: ar fi prea lung, şi mizerabile faptele din el.


Într-o ţară cu oameni cocoşaţi de nevoi şi de necazuri, în care se moare de foame la propriu, în care nimeni nu mai ţine numărul săracilor, şomerilor, al celor care-şi pun capăt zilelor pentru că au ajuns la concluzia că nu mai au niciun viitor, o ţară în care elitele conducătoare, cleptocrate şi arogante, tratează oamenii cu curul, ei bine, ce face Biserica? Pune la cale operaţia "Sfânta Lumină", aducerea luminii de la Ierusalim. Avioane, maşini, alea, alea. Risipă de bani, megalomanie, dispreţ.  Sfânta Nesimţire, de fapt, e adevăratul nume al acestei mizerii. Evident, din menajerie nu putea lipsi idiotul de Flutur, care a lăsat scrisul cu oi pe dealurile Bucovinei şi azi se agaţă de "sfântul lămpaş", să vadă bucovinenii de unde li se trage lumina.

Poate fi ceva mai jegos decât asta?

4 comentarii:

cristi spunea...

Cred că se poate mai jegos, ba chiar au făcut-o deja. Cu ocazia inundaţiilor de anul trecut când BOR a găsit de cuviinţă să ceară donaţii pentru catedrala mântuirii neamului, în timp ce oengeurile umanitare vroiau ajutoare pentru sinistraţi. Mogulul antenelor a fost atunci mult superior dpdv moral faţă de BOR.

originar spunea...

Ca au mai facut tot ei (BOR-ul )si alte chestii mai jegoase, e alta treaba.
Intrebarea corecta era: e in stare alta institutie sau persoana sa ii depaseasca pe cei de la BOR la jigodism?

Pro atitudine spunea...

Nu sunt de acord cu faptul ca esti ateu. In aceasat privinta, am alta parere. Sunt, insa, de acord cu ceea ce afirmi despre BOR si acolitii care roiesc in jurul ei. Din pacate, realitatea aceasta va ingropa si mai tare Romania in mentalitate medievala...

Karakas spunea...

Ei, acu' c-a venit Lumina, se traieste mai bine, nu? Nu mai are nimeni speranta pentru Lumea Asta, toti se gindesc ce bine o sa le fie pe Lumea Cealalta? Parca aud shushote de babutze: "Asa a vrut Dumnezeu, maica, sa-l avem pe Basescu, ce sa facem?!". Asta explica tot: pare-se ca "Dumnezeu" e un tip tare rau care ii arde la funduletz pe copiii lui in fiecare secunda, peste tot pe glob. Copiii sunt protejati de stat cind parintii ii molesteaza. Pe noi, copiii lui "Dumnezeu", cine ne apara de mania parintelui nostru celest? Nu mi se pare ok, ar trebui sa existe si o Agentie Cosmica de Protectie A Copiilor Domnului, si atunci cind mincam papara de la "Tatal Nostru" sa ne fereasca de mania sa zilnica...eventual sa ne adopte un Zeu mai putin nevricos.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...