miercuri, 6 aprilie 2011

Numele proştilor pe toate gardurile



N-am nimic cu reclamele, care, nu-i aşa, sunt sufletul comerţului. Nu mă mai deranjează nici măcar faptul că de cele mai multe dintre ele sunt inepte, făcute pentru tâmpiţi. Mă deranjează însă că afişarea lor în spaţiul public este scăpată de sub orice control. Unii vor zice că pun o pată de culoare pe un oraş cenuşiu. O fi şi asta, nu zic nu, dar aspectul general este unul de ţigănie maximă. Şi de lăcomie extremă, în paranteză fie spus.


Problema pare să nu fie nouă în Bucureşti, dacă e să privim prima fotografie. Asta nu ne încălzeşte cu nimic. Este o agresiune vizuală care adesea devine insuportabilă, şi face oraşul mai isteric decât este el de obicei.

3 comentarii:

chien spunea...

Treaba asta cu pata de culoare in orasul cenusiu incepe sa ma enerveze. Justifica orice baltare, orice kitsch, orice lipsa de gust si de masura. Tot asa au justificat si "arhitectii" carora ziarele le cereau sa comenteze estetic blocurile verde-praz si roz-bombon aparute dupa reabilitarea termica. Si la fel facea si Vanghelie cand pictase cu galben si mov blocurile din sectorul lui.

Fluieratorul spunea...

In curind, moaca Elenei Udrea (care incepe sa se uite in sus la ea insasi, beata de admiratie de ce se vede in viitorii ei 30 de ani de politica), mare cit blocul, mai mare decit a lui Ceausescu, pe toate gardurile... Simt ca mi se umple mina de pusti si pistoale... Uuuh, somebody stop me!

Karakas spunea...

Uite o alta stire 'vesela': doi frati din Pakistan, sanatosi la minte spune stirea BBC, dar aparent infometati au gatit si mincat o tinara de 24 ani ingropata de citeva zile. Si ca bizareria sa fie completa, ei sunt judecati sub legile "anti-terorism".

Inainte mai mincasera niste caini. Asta e, mincarea-i scumpa la piata, la cimitir mai apuci o ciosvirta tinara pe gratis...lumea a luat-o razna deja si eu nu am observat?

http://www.bbc.co.uk/news/world-south-asia-12989074

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...