marți, 5 aprilie 2011

Marea ipocrizie



Hai să închidem Parlamentele, că sunt surse de corupţie! Cam asta spune DNA, cerând ridicarea imunităţii lui Severin, pentru fapte cuprinse în legislaţia României, dar care s-au petrecut(dacă s-au petrecut!), pe un teritoriu care NU este în jurisdicţia niciunei ţări membre a UE!


Graba asta tembelă este, ca de obicei, pentru impresie artistică, pentru că pe ăia de la DNA altceva nu-i duce capul! Din câte ştiu eu, este în curs o anchetă a OLAF. Care, am eu aşa o presimţire, n-o să descopere nimic. Dar am şi un scenariu: la Bruxelles s-a dorit acest scandal, pentru a se mai băga frica în oase celor care se pupă bot în bot cu firmele de lobby. 


Mulţi au fost împotriva acceptării lobby-ului pe coridoarele Parlamentului European. Dar banii au făcut ca el să fie acceptat. Sunt şi eu curios: cum poate un lobbyst să convingă pe cineva să voteze în sensul dorit de el, altfel decât cumpărând votul? E cineva atât de bou să creadă în "idealuri", în "civism", în "conştiinţa" deputatului? Haidi, bre!


Mai mult ca sigur cineva din tabăra anti-lobby a "dat pe surse" către presă mecanismul de acces la aleşii neamurilor. Şi ca să fie sigur că iese scandal, a ales nişte tabloide din patria euro-scepticilor, Marea Britanie. Dar o convorbire filmată este orice, numai o probă nu. Dar ce contează!


Urmează faza a doua a "înfricoşării" europarlamentarilor: circul ridicării imunităţii lui Severin. Unde cei mai crânceni acuzatori ai lui vor fi cei filmaţi odată cu el, vreo şaizeci, dar păstraţi pentru "eternitate".


Am o singură curiozitate: dacă cineva propune interzicerea totală a activităţilor de lobby la Bruxelles şi desfiinţarea firmelor de lobby, va trece iniţiativa? Mai mult, aş vrea să văd reacţie Comisiei, unde este un lobby şi mai al dracului ca în Parlamentul European. Pentru că, de fapt, vorbim despre o imensă ipocrizie. 


Severin şi-o ia pentru că a fost şi el un ipocrit. Şi a crezut că se află la adăpost. Doar că ipocrizia striveşte pe oricine, indiferent cât de inteligent se crede el... 

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...