joi, 8 octombrie 2009

Încă un jigodism marca Boc

Prin tăierea pensiilor parlamentarilor se economisec lunar între 500 şi 800 de milioane de euro? Cât de jegos, cât de imbecil, cât de javră poate fi Boc cel Mic şi Tâmp? A venit în parlament şi face spume la gură că dacă taie pensiile parlamentarilor se fac economii uriaşe! Este o imensă minciună şi un atac la adresa parlamentarismului, este un mod de a stârni ura împotriva Parlamentului. Şi nici una dintre pulele alea de jurnalişti nu-l întreabă: cât are pensia de serviciu un parlamentar, de economiseşti tu 800 de milioane de euro pe lună? Am mai spus: cea mai mare pensie de serviciu este 80% din indemnizaţie, pentru trei mandate complete, indemnizaţie care acum este de circa 5000 de lei, adică vreo 1200 de euro. Să zicem că media pensiilor parlamentarilor este undeva la 800 de euro pe lună, pentru că cei mai mulţi au un singur mandat, cel mult două. De ce, am mai explicat. Din datele pe care le am eu, acum sunt în plată circa 120 de astfel de pensii, adică 1.152.000 euro anual. Un milion de euro! Unde este diferenţa până la cele 800 de milioane de euro pe lună, pe care le va economisi Boc?
Mai este o minciună aici: parlamentarii plătesc contribuţii la sistemul de pensii, nu ca alţii cu pensii speciale, care nu plătesc nimic. Au plătit şi înainte, pentru că niciunul nu este parlamentar de meserie. Vor plăti şi după ce nu vor mai fi parlamentari, cei mai mulţi având cel puţin încă unul-două decenii până la pensie. Deci, cum sunt ei singura povară pentru sistemul de pensii? Doar pentru că vor Pulea Vodă şi sluga lui cea josnică, Boc cel Mic şi Tâmp, să se răzbune pe parlamentari, pentru că nu-i lasă de capul lor, să conducă România cum le tună şi să fure de voie?
De ce nu vorbeşte despre cele 236.000 de pensii de serviciu, din serviciile speciale, din armată, din justiţie, din diplomaţie, poliţie, din alte zone ale sistemului bugetar? Îi este frică de reacţia lor? Şi apoi, ce va face? Cum îndepărtează obiecţiile de neconstituţionalitate? Nu e mai simplu să stea dracului liniştit şi să le impoziteze drastic?
Dar cel mai jegos lucru este faptul că nu suflă un cuvând despre creşterea vârstei de pensionare, despre egalizarea ei pentru bărbaţi şi pentru femei, anume la 65 de ani. Pentru că atunci când se vor afla aceste "amănunte", nu va mai vota nimeni cu Pulea Vodă?
traian băsescu ar face bine să se întrebe nu dacă are şanse de a învinge în turul doi, ci dacă mai ajunge în turul doi, cu Boc cel Mic şi Tâmp în fruntea guvernului! Dar mă rog, e treaba lui! Cu cât scăpăm mai repede de idioţii ăştia doi, cu atât mai bine!
PS: îmi pare rău, dar iar am avut dreptate! Modul cretin şi haotic în care a condus România Pulea Vodă ne-a mai adus o realizare: Franţa susţine un candidat irlandez pentru postul de comisar pentru agricultură al Comisiei Europene! Ura! Ura! Ura!

Un comentariu:

Darius cel Tulbure spunea...

Ai văzut ce fac PDLicii? Sincer începe să-mi fie teamă că democraţia se duce dracului în România, şi nu în sens folosofico-social, ci în sens politic!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...