sâmbătă, 30 iunie 2012

băsescu a mai câştigat o victorie!



Nu ştiu ce l-a motivat în aşa hal pe Marius Andruch, şeful Comisiei ăleia cu un acronim imposibil, care oricum nu avea dreptul să se pronunţe, încât să treacă peste orice şi să anunţe, în dispreţul legii şi regulilor, aşa-zisul "plagiat" al lui Ponta. Nu ştiu nici dacă el e cel care a agitat apele în străinătate, la revista "Nature". Dar mi se pare mai degrabă un act motivat personal. Un abuz, care a picat la fix pe interesele politice ale portocaliiilor. 

Acum plânge că tabăra cealaltă îl mânjeşte cu rahat, vorbind de "mită" primită de la fostul ministru Funebriu. La ce se aştepta, după tot ce a făcut? Să fie mângâiat pe cap? Să-l pupe Ponta în public? Bineînţeles că-i dau la geoale. Şi o fac măiastru. Că nici ăilalţi nu sunt uşi de biserică.

Dacă dorea o execuţie exemplară în cazul Ponta, musiu Andruch trebuia să procedeze ca la carte, chiar şi în condiţiile în care Comisia condusă de el nu avea treabă cu tezele susţinute înainte de aprilie 2012. Dar măcar era un act, procedural vorbind, fără reproş. Şi atunci era credibil. Iar dacă dorea să ţină Universitatea departe de jocurile politice, nu trebuia să încalce regulile. Punct!

Spunea musiu, într-un interviu: "Sunteţi şi preşedintele CNATDCU, consiliu care are un rol greu atunci când trebuie să decidă excelenţa în cariera didactică academică. Cum vă descurcaţi şi cu acest post?

Ne-am propus să nu existe nici un fel de suspiciune privind deciziile noastre. Sunt foarte mulţumit că am reuşit formarea unor comisii cu unii dintre cei mai importanţi profesori şi cercetători din ţară. Am cooptat, de asemenea, specialişti din străinătate. Primele întruniri ale comisiilor şi ale consiliului general au dovedit că suntem pe drumul cel bun: exigenţa maximă, dar nu absurdă, în binele ştiinţei şi învăţământului din ţara noastră. Am stabilit criterii exigente, dar uşor de atins pentru cei cu adevărat buni. CNATDCU oferă abilitarea celor care vor să îşi construiască o carieră profesională, pe baza rezultatelor activităţii de cercetare independente – dreptul de a conduce doctorate şi de a ocupa un post de profesor."

Aia cu suspiciunile e delicioasă! I-a ieşit la fix! S-a dus dracului toată credibilitatea mizeriei ăleia de comisii, doar pentru că l-a apucat pe el aşa, de la lingurică, şi a vrut să i-o tragă lui Ponta! Mişto, nu? 

Şi el, şi Funeriu, sunt două catastrofe, când ies din zona lor de competenţe şi se amestecă în politică sau în administraţie. Păcat! Păcat că se expun, şi nu sunt singurii, în spaţiul public, pentru nişte avantaje efemere, care nu le folosesc la nimic, până la urmă. 

Politica are nevoie de profesionişti, pe care să şi-i recruteze dintre cei dispuşi să accepte constrângerile şi neplăcerile meseriei de politician. Oamenii de ştiinţă pot, chiar au obligaţia cetăţenească, să se implice în viaţa societăţii. Dar acolo unde se pricep. Politica nu-i de ei. Iar când serveşti oameni precum băsescu, s-au dus dracului tot prestigiul profesional şi toată autoritatea morală.

E drept, băsescu a mai câştigat o victorie: a încăierat comunitatea ştiinţifică românească. Ceea ce era de aşteptat: scăpase cineva fără cucuie în epoca de băşini?     

8 comentarii:

ANONIMUS spunea...

Pai acum urmeaza ca toate doctoratele sa fie urmarite de catre inamici ,si dece credeti ca Baba a scris asemenea ordin,in care sa fie controlate "tezele" dupa 2012.Pentruca le-a trecut in cap ca le vine idiotilor sa-i controleze pe amicii lor ,Dl. Miclea fiind un exemplu si fiind cu miile in special in Cluj.Bocul trebuie si el cautat la lingurica.De acum si "lucrarile de diploma "pentru facultati vor fi urmarite si cum se vor descurca "inteligentele"lui Basescu?! Una care n-a reusit un examen de notar pentru Bucuresti, cu 5 si ceva,si EBA care daca pretinde ca si-a facut singura "diploma"te umfla rasul ca nu-i capabila sa spuna douzeci de fraze fara sa intre in "stress"si sa" moara de deces"vorba mintoasei care n-are IQ-ul cu trei cifre fiind in apropierea de o usoara oligofrenie."Albruhul"asta v-a fi "terminat" de prieteni si cunostinte inainte de a fi luat la "frecat"de dusmani.
Vom cunoaste situatii interesante Slava Domnului,ca ne plictiseam foarte.(SIC!)

Anonim spunea...

Bre, oameni buni, parca ati innebunit cu totii; ce conteaza ce a zis o comisie sau alta ? ce conteaza ca o comisie zice ca a plagiat si alta ca nu.

:) Voi nu aveti ochi sa vedeti si creier sa ganditi pentru voi ? Asteptati sa rezolve maretul mister o comisie ? Este EVIDENT ca 'telectualul Ponta a plagiat. Asta e tot ce conteaza. Restul e deja neinteresant.

Ce a jenant este cum s-a comportat Ponta de cand a izbucnit scandalul asta. Iar cireasa de pe tort este desfiintarea comisiei aleia. Genial ! Ponta, prostule, aia de la comisie puteau sa latre ce voiau ei; tu, ca mare 'dottore' ii puteai contracara oricand daca-ti faceai 'pe bune' lucrarea; puteai face contestatie, puteai sa zici e ilegala decizia lor, etc; DAR .... NU sa o desfiintezi. :)

Unknown spunea...

Eu ma intreb ce se intampla daca nu-si dadea Ponta doctoratul. Aparea vreun mistret din Zimbabwe care se jura ca a fost coleg cu Ponta in clasa a V-a si acesta a copiat la lucrarile de lucru manual. Penibil! PDL are si tupeul sa ceara demisia lui Ponta in conditiile in care Anastase inca e sefa la Camera Deputatilor.

Anonim spunea...

Asta cu comisia care sa zica daca a plagiat sau nu Ponta e, daca vreti, cam aceeasi idee ca la Basescu cu pixelul albastru. Evident, si Basescu a lovit copilul si, la fel de evident, Ponta a plagiat.

Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu !

Fluieratorul spunea...

Mi-a placut foarte mult: "Politica are nevoie de profesionişti, pe care să şi-i recruteze dintre cei dispuşi să accepte constrângerile şi neplăcerile meseriei de politician. Oamenii de ştiinţă pot, chiar au obligaţia cetăţenească, să se implice în viaţa societăţii. Dar acolo unde se pricep. Politica nu-i de ei. Iar când serveşti oameni precum băsescu, s-au dus dracului tot prestigiul profesional şi toată autoritatea morală."

Inlocuiti "Basescu" cu "Nastase" sau altul care-o mai polariza vreodata ura, in functie fiind, si o sa aveti un adevar universal.

Despre plagiat, plagiator si denuntatorii lui nu mai am ce sa zic. M-am hotarit sa plec din tara, printre altele, si pentru ca mi s-a furat munca si altii s-au impaunat cu ea si au obtinut avantaje. Alt motiv este acela ca am fost dat la o parte de catre oameni cu titluri obtinute in mod discutabil.

In momentul in care incepe sa planeze acuzatia de furt asupra cuiva din viatav publica sau profesionala, eu imi suspend sustinerea si interesul pentru respectivul pina cind situatia i se clarifica. In plan personal, daca nu ma pot departa de persoana, ma departez de discutie. Oricine ar fi. O sa faceti si dvs. asa cind o sa va pierdeti slujba in favoarea vreunui "titrat" de ocazie, sau cind copilului dvs. i se va intimpla asta.

realitatea e ca politica romaneasca n-are nevoie de profesionisti, ci de oameni "flexibili", care sa reziste la orice tavaleala sustinind orice prostie. Oameni de stiinta in Romania nu mai exista, au plecat sa se implice in viata altor societati, ca intotdeauna in istorie, pentru ca priceperea le-a fost recunoscuta.

De ce plec!? De ce-as mai sta? Am stat destul ca sa pot spune cu dovezi destule cele de mai sus. Am strins, si pe tema ata, amaraciune cit pentru cinci vieti. Gata.

Pacat ca in tara asta ramin mormintele bunicilor mei, ca de satele lor n-a mai ramas nici o urma decit prin muzee, si parintii mei batrini, care o sa mai suporte porcaria de aici pina o sa pot sa-i iau la mine. Cit despre cele care-au fost vreodata bune, daca nu mai sint pe pamint, vorba poetului, sint in gind, si asta mie imi ajunge.

Constantin Gheorghe spunea...

Prietene, îmi pare rău că pleci. Sincer îmi pare rău. Dar nu am de ce te condamna. Dacă aş mai putea, aş pleca şi eu! Nu pot. Sper totuşi că odată şi odată vei reveni. Fie şi pentru că ţara s-a schimbat între timp...

Anonim spunea...

Cred ca aveti o anvergura care acopera mult mai mult decît genul asta de mizerii. Nu stiu daca de asta aveti parerea pe care o aveti în cazul de fata, sau e doar loialitatea fata de o organizatie cu ale carei idealuri (de mult nepuse în practica) va identificati. Dar de plagiat a plagiat, asta e limpede si pentru un copil de tîta. Ca l-a declarat plagiator cine stie ce comisie sau alta si ca respectiva comisie e ba compusa din altii la fel de rai, ba nu e aia care avea datoria sa se pronunte, astea sînt tehnicalitati. Sau, mai bine zis, severinisme: "da, am furat dar pentru ca militianul care m-a prins nu avea rondul pe aici de obicei si pentru ca si el, cu ani în urma între cele doua razboaie mondiale n-a avut basca, de fapt sînt nevinovat". Astea sînt severinismele.

Fluieratorul spunea...

Nu, d-le Liberal. Am lipsit citeva zile, si o vad in ce se schimba. Am sa fac tot ce pot sa nu revin. Din pacate...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...