miercuri, 13 iulie 2011

Ziua cârtiţei



Vouă nu vi se pare că trăim într-un soi de "ziua cârtiţei"? Că nişte lucruri se repetă, urmând acelaşi scenariu tembel, mereu şi mereu? Că nişte unii ne iau de proşti? 

Cum n-a răspuns UDMR cerinţelor Supremului Cur, cum a ieşit la atac DNA, şi l-a "făcut" la imagine pe Ministrul Mediului. E doar ultimul demnitar de pe o lungă listă de victime ale acestui mod de a face politică. Pentru că DNA este instrument al luptei politice. Şi îşi face treaba la ordin.

Nici nu mai contează dacă indivizii ăia sunt vinovaţi sau nu. Oricum românii au alte probleme. Dar pentru sănătatea democraţiei româneşti(aia care e şi câtă e) acest mod de a face politică este un dezastru.

Suntem în plină guvernare prin frică. Cu excepţia a vreo 15 ani după decembrie 1989, ţara asta a fost condusă fie prin frică, fie prin teroare. Deocamdată actuala putere se rezumă la frică. Dar sigur nu ar ezita să se folosească de teroare, şi deocamdată avem noroc că suntem în NATO şi în UE. Dar cum şi acolo "democraţia" se împute, ne putem aştepta la orice.

Oricum, vara asta vom tot trăi astfel de episoade de "deja vu". Până ce Supremul Cur nu obţine ce vrea, adică regionalizarea, votul prin corespondenţă şi schimbarea Constituţiei, "ziua cârtiţei" scrie pe fruntea noastră...

PS: EvZ s-a tâmpit de tot!

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...