marți, 19 iulie 2011

Viitor de aur...


Să recapitulăm: o adolescentă de 11 ani(la vârsta asta nu mai e "fetiţă"!) este transportată la spital, în comă alcoolică profundă, iar cei care o cunosc spun că este consumatoare fruntaşă, trăgând la măsea ca un adevărat profesionist, iar doi copii, de 4 şi de 6 ani ajung şi ei la spital, îndopaţi bine cu etnobotanice, iar unul dintre ei şi mache pe deasupra.  

Sunt doar ultimele cazuri de acest gen. Să mai amintim obiceiul ţiganilor de a-şi căsători copiii la vârste fragede, adolescente care nasc la 10-11 ani, prostituţia infantilă în floare, pedofiolie, incest. Un adolescent de 14 ani a fost ucis cu toporul, după ce fusese abuzat sexual. Amănunt: lucra la o firmă de servicii funerare, părinţii lui fiind plecaţi la muncă în străinătate. Copii vânduţi ca forţă de muncă în ţară, sau pentru cerşit în străinătate.

Toate astea s-au petrecut în mediul rural. În acel sat idealizat, plâns de tot felul de intelectuali cretini, care sar din cafenea în cafenea, prin centrul Bucureştilor, şi care n-au văzut o vacă decât în poză. 

Sărăcia duce la animalitate. Satul românesc, cu rare excepţii, este un mediu violent, lipsit de solidaritate, devenind un exemplu de ceea ce ce poate fi o ţară în care statul lasă totul pe umerii indivizilor. Lupta pentru supravieţuire a indivizilor lipsiţi de educaţie, de viitor, de speranţă, este una abjectă, o luptă în care nimeni nu-i cruţat, nicio valoare morală respectată. Altminteri popor creştin, poporul român...

PS: nici cu Bucureştii nu îmi este ruşine. Găsiţi aici imagini ale sărăciei din Micul Paris interbelic, ăla de-l ridică în slăvi aceeaşi cretini pe care-i pomeneam mai sus. Dacă te duci prin Zăbrăuţi poţi face o călătorie în timp. Eu, unul, am parte de spectacolul ăsta zilnic, în buricul târgului, unde haite de puradei şi de ţigani au ocupat străzile şi parcările, nederanjate de nimeni. Cerşetorie, furtigaşuri, beţii, înjurături, tâlhării. E bine. Viitorul sună sinistru!    

5 comentarii:

Doru spunea...

Mi-e greu să comentez pentru că sunt în faţa unui text complet echilibrat, ce nu-i lipseşte şi nu-i prisoseşte ceva. Iar drumul la art historia e surpriza plăcută a zilei de azi. Revenind, aş extrapola doar la titlu: Viitor de haur! Vai de steaua noastră!

N. Raducanu spunea...

Am vazut si pozele, cu adevarat zguduitoare, publicate pe blogul art-historia. Eu sunt om batran si ele mi-au amintit de aspecte, pe care si eu le uitasem, ale Bucurestilor antebelici, dintre care unele lipsesc din fotografii: „chivutele“, cu bidinele cu coada lunga, in asteptare in fata halelor din Piata Mare; „oltenii“ ce aduceau - in cosurile cu cobilita - zarzavat si fructe la domiciliu; bulgarii cu castroane de iaurt ce treceau dupa amiaza; copiii desculti ce vindeau strigand ziarele presei din str. Sarindar; tiganii ursari ce puneau ursul sa danseze in piata Sf. Elefterie; magazinele din strada Lipscani, in care vanzatorii te trageau de maneca sa intri o clipa sa le vezi marfa; floraresele ce te imbiau sa-i cumperi o floare “frantuzoaicei” s.a. De Boboteaza, regele Carol al II-lea arunca crucea in Dambovita la podul Senatului si cativa oameni, in camasi lungi, se aruncau in apa, o pescuiau si i-o inmanau Suveranului, fiind recompensati. Era un Bucuresti sordid, al multor drame ale mizeriei umane, ignorate de mine, dar descrise de Geo Bogza in reportajele “Tabacarii” sau “Periferie”. Descrieri care ar trebui recitite astazi, pentru a taia unora nostalgia de interbelic...

Karakas spunea...

Toate societatile "democratice" sau "democratizate" sunt in declin, fiind inghitite de rechinul capitalist. Omul nu mai este decit o cifra, si e aruncat ca o cirpa daca nu produce profit. Violenta e o consecinta directa a lipsei de coeziune in societate, si a individualismului extrem. Cel putin in socialism se facea scoala, iar oamenii, desi nemultumiti de conditia lor materiala, erau mult mai incllinati pentru a se socializa si cultiva.

Ma mir ca in Romania discutiile astea despre declinul Occidentului nu se fac decit pe bloguri. Practic, nimeni nu a invatat nimic din criza economica globala, si se continua cu aceleasi practici bancare si financiare. Specula ridicata la nivel de politica de finantare a statelor e o dovada ca traim intr-un sistem nesanatos. Vezi agentiile de rating si modul in care se face ratingul pe tara. Dupa parerea mea aceste agentii de rating ar trebui sa dispara si sa fie inlocuite cu un sistem care sa diminueze socurile pentru statele care au nevoie sa se imprumute.

Adrian Năstase spunea...

Nu e nicio problemă. Deja nu se mai pune problema alinierii noastre la civilizaţia occidentală, că se aliniază ei la a noastră. Ghetourile musulmane din oraşele Europei civilizate sunt în plină dezvoltare, iar haitele de ţigani venite de la noi îşi aduc un aport din ce în ce mai important.
Şi uite-aşa o să intrăm şi noi în rândul lumii.

Anonim spunea...

http://blogs.uscannenberg.org/danielle_nieman/2008/08/a-world-apart.html


http://socialisimo.tumblr.com/post/737944893/skid-row-in-la-this-is-what-a-free-market


http://www.digitalcinemareport.com/news-indiepix-screening


http://jonahproject.org/index.php?Itemid=56&id=40&option=com_content&task=view



uite aici tot din los angeles. poate iti plac pozele astea. nastase stie el ceva dar n-a vazut in viata lui pe viu! el doar isi inchipuie. pe mine m-au interesat "muzeele" astea in aer liber ca sa vad adevarata fata a bestialitatii sistemului numit democratic. bine voi il stiti asa pt ca vesticii il numesc demokratur.sper c-ai inteles.
ai si in europa inclusiv in berlin sau paris. sint cartiere unde nu intra nici politia sau daca o face zici ca se duc in irak.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...