marți, 19 iulie 2011

Ipoteze "focoase"


Cititorii sunt mai bine informaţi decât "organili" statului, în cazul focoaselor furate? Bine, şi găsite, între timp, pe undeva, pe la Chitila, ceea ce ridică noi semne de întrebare. De ce întreb? Pentru că un comentariu din "Gândul" sugerează că tot circul ăsta a avut drept scop întreruperea unui comerţ extrem de bănos, se pare, cu Libia lui Gadhaffi: "Adevarul este ca autoritatile romane s-au prins ca de fapt mii de rachete si focoase fabricate la Zarnesti au ajuns in Libia prin intermediul unei companii bulgaresti. Povestea cu furtul de care s-a facut atita caz, desi putea fi trecut sub tacere, este o recunoastere internationala implicita a faptului ca o cantitate importanta de rachete romanesti a ajuns fara voia noastra in Libia unde foloseste la casapirea cu succes a bandelor de mercenari in simbria NATO."

 Focoasele erau cât se poate de "vitale", nu trebuiau revitalizate în Bulgaria. Din Bulgaria pur şi simplu plecau în Libia. Probabil că s-a crezut că doar printr-un scandal public se poate pune capăt traficului. Ceea ce pare că s-a întâmplat. 

Totuşi, nu era mai simplu să-i strângi cu uşa pe idioţii care fac comerţ cu moartea, chiar împotriva aliaţilor noştri din NATO, fără toată tevatura asta? Sau cei implicaţi în acest comerţ sunt atât de puternici, încât nu pot fi strânşi cu uşa, şi atunci numai printr-un scandal puteau fi potoliţi?

Ar mai fi o ipoteză: anonimul comentator ne spune că are loc un trafic de acest gen, pe care "organili" se fac că nu-l văd, şi furtul a fost doar o întâmplare, care va rămâne doar un accident de parcurs. Şi speră ca vreun jurnalist să meargă pe pista asta. Speră degeaba...

În final( mă rog, un final de etapă) cea mai mare realizare pare să fie descoperirea(ha, ha, ha!) unui trafic cu motorină de la CFR Marfă. Doar 70 de litri, idioţilor?! Se fură cu cisterna, proştilor! Nu daţi afară mecanicii, ăia sunt cinstiţi! 

3 comentarii:

Karakas spunea...

Nu se vinde tara? Ba pe bucati. Urmeaza Rosia Montana. Banul vorbeste. Ce cianura, ce mediu, ce patromoniu?

Cu cit o sa o duca mai bine romanii in urma exploatarii de la Rosia Montana?

http://www.mediafax.ro/cultura-media/ministerul-culturii-a-emis-certificatul-de-descarcare-de-sarcina-arheologica-pentru-rosia-montana-8496169/

Adrian Năstase spunea...

Păi avem experienţă în domeniu. Parcă şi traficul cu motorină peste Dunăre în timpul războiului din Bosnia tot ilegal dar cu voie de la poliţie era.

Nautilus spunea...

"Totuşi, nu era mai simplu să-i strângi cu uşa pe idioţii care fac comerţ cu moartea, chiar împotriva aliaţilor noştri din NATO, fără toată tevatura asta? Sau cei implicaţi în acest comerţ sunt atât de puternici, încât nu pot fi strânşi cu uşa, şi atunci numai printr-un scandal puteau fi potoliţi?"

Era de aşteptat din partea cuiva care a trecut printr-un domeniu de activitate "sensibil" în era comunistă să ştie mai bine decât oricine CUM se face traficul cu armament şi mai ales CINE sunt cei care îl fac şi din ce instituţii provin (indiferent de perioadă, fiindcă nu s-au schimbat).

Nici scandalul cu minele antipersonal de acum câţiva ani nu a fost o simplă coincidenţă. Noi am semnat tratatul de interzicere a lor, alţii nu.

~Nautilus

PS cine era furios când am ironizat naivitatea acestui site?..

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...