sâmbătă, 23 iulie 2011

Axa Antonescu - Horthy a declaraţiior revizioniste


De ce să fie doar un cretin revizionist în spaţiul carpato-danubiano-pontic? Că doar se rezolvaseră toate problemele României, iar guvernanţii şi politicienii mureau de plictiseală! După ce băsescu l-a "re-evaluat" pe Antonescu, care i-a reuşit perfect, adunând un şuvoi de înjurături pe care nu le va uita uşor, a venit rândul lui tokes să-l "re-evalueze" pe Horthy, ceea ce o să-i iasă pe nas. Borşul, dacă mă înţelegeţi...

"..este si putin daca ne gandim la cat de putine am realizat, mai ales daca punem in balanta realizarile predecesorilor nostri precum Horthy Miklos, Bethlen Gábor. Unde suntem noi fata de realizarile lor? Suntem tot in fata unei perioade post Trianon, post comunism. Daca ma gandesc la Romania, suntem doar in faza de postsecurista." Ce a făcut amiralul fără flotă? Păi, Diktatul de la Viena şţi crimele feroce împotriva românilor, după cedarea Ardealului de Nord!


Tuşnadul şi Universitatea aia de vară au devint o Academie Revizionistă Maghiară. Unde tot felul de complexaţi îşi exhibă visele umede, obsesiile şi frustrările. Cei mai mulţi dintre cei care trec pe acolo n-au aflat că, între timp, omenirea a ieşit nu doar din Evul Mediu, ci şi din modernitate. Noi o ardem cu post-modernitatea, ăsta o ia de la Adam! 

Am ferma convingere că actualul guvern de la Budapesta mizează pe eşecul Uniunii Europene şi are un scenariu de re-desenare a graniţelor în Europa, re-desenare pe care o pregătesc şi caută sponsori pentru ea în rândul unor puteri europene, dar şi în SUA, care nu văd cu ochi buni existenţa UE. 

Spusele lui Tokes şi prezenţa insistentă la Tuşnad a oficialilor de la Budapesta este parte a scenariului, care are drept scop să demonstreze că Ardealul este administrat în comun de Bucureşti şi de Budapesta: "...noi vrem sa cerem de la partea romana, daca tot a putut fi partener strategic al Ungariei si daca Basescu sustine ca este polticianul care s-a apropiat cel mai mult de maghiarime, atunci le cerem romanilor sa discutam ca de la natie la natie. Nu de la majoritate la minoritate. Avem nevoie de cooperare intre neamul romanesc si cel maghiar...Raportul Tismaneanu a condamnat crimele comunismului. Atunci, cerem autoritatilor sa ne fie reparate traumele Trianonului si cele post-comuniste.  Daca am pierdut teritoriu atunci, in schimb, cerem drepturi. Este o cerere minimala. Pentru teritoriul pierdut vrem drepturi. Cerem autonomia in toate felurile. Cerem autonomia Ardealului, a Tinutul Secuiesc si a regiunii Partium."  Cred că vă este clar că nu vorbeşte în numele maghiarilor din România, ci în numele puterii de la Budapesta.

Parcă Orban Viktor rămăsese printre puţinii sprijinitori ai României în UE. Da, cum să nu!  Ia citiţi ce declară dementul: "In privinta reorganizarii Romaniei, nu a venit momentul in care Guvernul de la Budapesta sa se manifeste. Poate va veni acel moment. Deocamdata trebuie sa spun ca comunitatea maghiara trebuie sa adopte o pozitie comuna si sa comunice asta Guvernului de la Bucuresti. (...) Dupa ce va fi o pozitie comuna care ne va fi comunicata si noua vom decide daca trebuie sa intervenim."

Cum era morala bancului ăla tâmpit? Nu oricine te scoate din căcat îţi vrea binele...

5 comentarii:

incognito spunea...

Sa-i fereasca Dumnezeu sa mai stam de vorba cu ei "de la natiune la natiune".

http://jos-cu-basescu.blogspot.com/2011/07/ai-carte-ai-parte.html

Anonim spunea...

vest ati vrut vest aveti! toti flotantii lui ceausescu ati fost convinsi ca le stiti voi pe toate si le veti face mai bine. acum aveti binele ala de care ati fost voi in stare! este un adevar simplu si logic! ceilalti au stiut ca romania ar fi avut o sansa doar ca tara neutra. dar te pui cu taranii infumurati si plini de ei
?! pai ce crezi ca ma mir de basinescu, boc si toata trupa de tarani?! exact asta m-am asteptat sa faca. tot asa sint si taranoii iliescu, constantinescu, antonescu si toti aia de acolo. de fapt bosii nu erau asa de prosti sa-si aleaga altii!

Fluieratorul spunea...

Deh, nu eu am deschis gura "oficiala" in Romania pe reorganizarea teritoriala, ci presedintele Basescu, acelasi care a pleznit-o si despre Antonescu. Dupa opinia mea, a vorbit din plin gura fara el, in ambele ocazii, si cum nu pot sa cred ca este oligofren, o dau pe-a scenaritei si zic ca Basescu, si acum Orban, pun in aplicare un plan dinainte stabilit.

Nu mai departe decit alaltaieri am auzit una de m-a facut sa crap de ris: un coleg de-al meu, mare maghiarist desi secui el de felul lui, aducindu-se vorba de orase culturale ca Clujul si Budapesta, a zis: "Clujul e o mizerie de provincie, Budapesta a fost capitala de imperiu". No kidding!? Ca s-a ales cu o replica adevarata din partea altui coleg, care a intrebat candid "a carui imperiu a fost Budapesta capitala, a imperiului otoman pe vremea cind Ungaria era pasalic?" e un fapt secundar. Am ris bine, dar colegul cu pricina e un obisnuit al locului peste tot pe unde se fac "scolile de vara" revizioniste, si un mare militant, care maninca revizionism pe piine dimineata, la prinz si seara, acasa si la serviciu. Tokes nu e singur.

pacos spunea...

Stiu ca am sa "mi-o iau", da' asta e.
Au trecut 21 ani de la 1989 si abia acum unii incep sa-si dea seama de cata dreptate aveau Filip Teodorescu si Radu Tinu in privinta lui Tokes. Simbolul Revolutiei, scanteia. Desigur, spusele unor "securisti nenoriciti" nu puteau fi luate in seama, mai ales ca aia trebuiau sa dispara repede, sa nu mai faca multe valuri. N-a contat ca n-au facut politie politica, n-a contat ca nicaieri in blocul comunist serviciile secrete nu s-au desfiintat in integralitate.
Azi ne uitam cu mare atentie (noi, ca aia de trebuie sa se uite n-au nicio treaba)la ce zice descreieratul asta, desi le zice de atata timp. L-am facut europarlamentar, vicepresedinte P.E., tocmai ca laturile lui sa aiba cat mai mare ecou. Si autoritatile n-au nicio reactie. Isi mai aduce aminte cineva de manifestul lui Sabin Gherman? si de reactiile de dupa aparitia acestui manifest?

Avem un talent deosebit: pe Tokes l-am facut simbol, pe Pacepa l-am facut mare dizident anticeausist. Si ca sa echilibram balanta, am retras titlul de erou martir colonelului Trosca, maiorului Cotuna si tuturor acelora care-au fost ucisi din ordinul unui alt tradator nenorocit. Era normal, si astia n-au fost altceva decat tot "securisti nenorociti" care meritau sa moara.

vgeorgicas spunea...

In 90 cineva imi spunea ca in acel moment se pusese la cale separarea Transilvaniei de R si alipirea ei de Ungaria. Faptul ca nu s-a reusit atunci nu insemna ca ungurii vor renunta la idee.
Iata ca a venit momentul sa fie repusa pe tapet.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...