luni, 18 iulie 2011

De ce nu mă mir?



Bun, doar circa 30% dintre "profesorii" care s-au prezentat la examenul de titularizare au luat note de peste 7, ceea ce era de aşteptat. Bacalaureatul ne-a pregătit sufleteşte pentru această "performanţă". Ca urmare, peste 30.000 de posturi rămân neocupate(atenţie, după ce sunt angajaţi şi cei cu note între 5 şi 7). Adică o frecţie!

Acum, sincer: de unde profesori de calitate? Cine-i mai pregăteşte? Cine îi mai selectează cum trebuie? La cum sunt plătiţi, să zicem mersi că mai sunt tâmpiţi care vin la astfel de examene.

Şi, atenţie! Ăsta este ultimul examen de titularizare organizat centralizat. De la anu' titularizarea o face consiliul de administraţie aş şcolii. Să te ţii scandaluri, să vedeţi atunci "performanţe!" Bă, care mai puteţi, plecaţi dracului unde îţi vedea cu ochii, până nu e prea târziu!

2 comentarii:

Doru spunea...

Absenţa mirării deşi se vrea manifestă simt că vă doare. Cum mă doare şi pe mine. Şi nu nuami pe noi. Lucizi mai sunt şi nici asta nu ar trebui să ne surprindă ci să ne bucure!

Constantin Gheorghe spunea...

Sigur că mă doare! Până la urmă este vorba de destinul unei naţiuni, care se pare că nu învaţă nimic din propriu-i trecut. Şi în locul unei analize serioase avem parte de cretinismul discursului despre "reformă".

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...