sâmbătă, 9 iulie 2011

Anihilarea rezistenţei



Episodul "bacul picat în masă" este unul care face parte dintr-o agendă ascunsă, şi în esenţa ei totalitară, a actualei guvernări. El se adaugă "pensiilor şi salariilor nesimţite", "hoţilor de vameşi şi de poliţişti de frontieră", "graşii bugetari care stau în spatele slabilor privaţi", "liderii de sindicat care sunt şefii mafiilor din vămi", şi altele asemenea.

Cred în continuare, acum mai mult ca oricând, că România este subiectul unui experiment scelerat, de aceeaşi amploare cu experimentul "comunist", din cea mai neagră perioadă a sa, stalinismul. Obiectivul comunismului stalinist a fost acela de a anihila orice rezistenţă la schimbare, indiferent din partea cui venea. Să nu uităm că printre victimele stalinismului românesc s-au aflat şi oameni de stânga, comunişti sau social-democraţi, nu doar ţărănişti, liberali, sau legionari.

Stalinismul a pus în discuţie toate instituţiile şi sistemele vitale ale unei naţiuni: educaţia, armata, justiţia, ordinea publică, cu o excepţie: serviciile secrete. Să nu ne lăsăm prostiţi: între vechile servicii secrete din perioada interbelică şi Securitate a existat cel mai mare grad de continuitate. Fără informaţiile deţinute de servicii şi fără expertiza oamenilor din sistem, comuniştii n-ar fi putut face tot ce au făcut în anii '40-'50.

Acel experiment avea drept finalitate instaurarea unei ordini de tip imperial, cu relaţii centru-periferie, cu tot tacâmul. Şi actualul experiment are exact aceeaşi finalitate: stabilirea unor noi relaţii de tip imperial. Care nu mai sunt justificate ideologic, ci doar economic.

Globalizarea a ajuns să fie contestată. Este un proces în regres. Evident, de ceea ce se temeau promotorii lui n-au scăpat: într-o formă sau alta, statele naţionale au fost adversarii cei mai puternici, chiar şi în condiţiile în care "Consensul de la Washington" le-a slăbit foarte mult şi le-a golit de conţinut. 

De ce s-a întâmplat aşa? Pentru că a existat un suficient de puternic ataşament al cetăţenilor faţă de stat, iar ataşamentul lor are o explicaţie: sistemele de protecţie socială şi serviciile publice. Pentru a rupe, pentru a distruge acest ataşament, statul trebuie golit de conţinut, transformat într-un infern pentru cetăţean.

Ceea ce se întâmplă acum în România: ni se demonstrează, de către cei care trebuie să gestioneze statul, că el, statul, este un sistem aberant, care trebuie redus, dacă se poate, la zero. Cetăţeanul NU trebuie să mai depindă de stat, mai mult, trebuie să-l urască până într-atât încât să-şi cumpere(ăia care au cu ce!) servicii de sănătate, de educaţie, de pază şi protecţie, pensii, asigurări, de la privaţi, întâmplător transnaţionale intrate în competiţie cu statele naţionale pe această piaţă a serviciilor. 

Distrugând statul, de fapt se doreşte distrugerea unui organizator al coeziunii naţionale şi sociale, al solidarităţii naţionale şi sociale. O adunătură de indivizi care se încaieră precum chiorii pentru puţinele resurse rămase în domeniul public este o pradă sigură pentru noii imperialişti. Care nu mai sunt state, ci entităţi economice globale. 

România, cu elitele ei politice şi intelectuale care şi-ar vinde şi pe mă-sa pentru un pumn de bani, este locul ideal pentru un astfel de experiment, de anihilare a rezistenţei. Cred sincer că liderii politici care ne conduc şi elitele intelectuale care cântă în strună puterii politice au fost deja cumpăraţi, într-o formă sau alta. Iar asta s-a petrecut cu complicitatea serviciilor secrete, care se uită doar după "terorişti", şi fac treburile murdare ale puterii, plus un gheşeft pentru ele.

Care a fost reacţia populaţiei la toate schimbările legislative din ultimii doi ani, schimbări care au adus atingere unor drepturi şi libertăţi fundamentale? Dansul pinguinului? Ce s-a întâmplat după ce s-au desfiinţat atâtea spitale? Nimic! Bozgorul de la Sănătate ne-a râs în nas, băsescu l-a sprijinit, şi gata! 

Ce zicea acum vreo câteva seri Funebriu? Că în ultimul an n-a fost nicio zi de grevă generală în Educaţie, semn că Legea Educaţiei este cea mai cea! Pe dracu! Frica şi-a făcut efectul, şi la angajaţii din Educaţie, ca şi la cei din Poliţie sau Justiţie, ca şi la cei din Sănătate şi din alte servicii publice. În sectorul privat nici dracu' n-a mai auzit, de ani buni, de mişcări de protest. Din când în când îi mai aleargă nişte unii pe "manageri", că nu şi-au luat salariile, dar şi atunci nu mai mult de o oră, să nu le taie ziua de lucru! În rest,  tăcere!

Practic, rezistenţa a fost anihilată. Este şi motivul pentru care mai sunt tolerate încă vreo câteva voci critice. Formal, România trebuie să pară o democraţie, deşi nu mai are prea multe în comun cu asta. Şi nu vă aşteptaţi la o resurecţie a spiritului naţional, ca în anii '60. N-are cine o mai face...

PS: nu ştiu ce mă face să cred că şi episodul cu "bacalaureatul lui Funebriu", şi cel cu "ambulanţa care răpeşte copii pentru a le preleva organe" face parte din acelaşi plan. Cineva se asigură că, în caz de Doamne-Doamne, Internetul nu mai poate fi folosit pentru organizarea rezistenţiei, tocmai pentru că e decredibilizat cu astfel de gâlme.

Asta nu-l scuteşte pe Funebriu de nişte explicaţii. Cum ar fi motivul pentru care refuză să-şi echivaleze studiile. 

A, să nu uit: ce va face de data asta CNA: amendează A 3, sau îi întrerupe emisia pentru zece minute? Oricum i se pregăteşte retragerea licenţei. Dar nu se poate aşa, din prima... 

8 comentarii:

asybaris spunea...

Haideti Domnule Constantin! Credeti ca e conspiratie impotriva leprelor astora mici ca nu stiu nici sa se iscaleasca? Au spus-o si au recunoscut-o chiar ei, n-au invatat si au sperat ca pot sa miste si ei. Subiectele n-au fost mai grele decat in alti ani, pur si simplu n-au invatat. De ce 90.000 dintre ei au luat bacul? Una e antibasismul, alta e realitatea din sistemul de invatamant. Daca ati fi avut un copil de varsta asta acum pe cine ati fi dat vina: pe el ca n-a invatat sau pe ministrul educatiei? Dumneavoastra ati copiat la bacalaureat sau la admiterea in facultate? Nu cred. V-ar placea sa fiti pus pe picior de egalitate cu unul care nu stie sa scrie, dar care obtine aceleasi diplome ca si dumneavoastra? Nu cred. Nu cadeti in capcana isteriei nationale, nu totul e o conspiratie. Tatal meu tocmai se pensioneaza de la un liceu industrial si-mi spune ca multi dintre ei nu stiu cati centimetru are un metru. Greseala a fost admiterea in invatamantul liceal a unor copii care trebuiau sa urmeze cursurile unor scoli profesionale sau de ucenici. Dar nu poti sa le dai o diploma doar pentru faptul ca i-ai admis in sistem. Iar apoi sa le deschizi drumul catre universitatile particulare care scot licentiati pe banda rulanta.

Fluieratorul spunea...

"Bacul picat in masa" si incadrarea acestui "fenomen" intr-un trend al "anihilarii rezistentei" sint o exagerare, in opinia mea. Consider ca sistemul de educatie din Romania are multe probleme, si ca aceasta este cea mai mica dintre ele. Elevii, in sistemul romanesc de educatie, nu beneficiaza nici de educatie, nici de sanse egale. To cut the long short, nu e scris nicaieri ca toti aceia care trec prin liceu trebuie sa ia bacul si sa devina studenti, asa cum se presupune la noi.

Sanse egale in sistemul de educatie inseamna sa pregatesti oamenii ca sa-si poata face viata conform cu dorintele, talentele si aspiratiile lor. La noi se subintelege ca talentele si inclinatiile trebuie sa fie musai la romana si la matematica, si de-abia dup-aia la altele, iar aspiratia si dorinta unic acceptata este facultatea. Gresit. Asta este cea mai mare problema din sistem, toate celelalte fiind consecinte.

Deci liceele trebuie musai sa scoata "marfa" pentru facultati. Daca n-am inteles eu gresit, anul acesta numarul de locuri la facultati (stat, privat, cu taxe sau fara) este comparabil cu cel al numarului de elevi care au sustinut bacalaureatul. Anormal, nu? Cam anormal. In orasul Sibiu, unde locuiesc acum, anual numai de la universitatea "Lucian Blaga" termina facultatea vreo 5000 de absolventi, si mai sint si alte
facultati in oras. Stiti cite locuri de munca libere ofera AJOFM Sibiu pentru studii superioare in aceasta luna? 30. Probabil ca toti
angajatorii din Sibiu angajeaza vreo 3-400 de absolventi de studii
superioare intr-un an. Ce spune asta nu mai comentez...

Parerea mea este ca n-a fost o idee rea sa se expuna eternul blat de la bacalaureat. Pacat ca rigoarea n-a fost aceeasi in toate centrele de examinare. Nu sint sadic, si n-am nimic cu copiii, ba chiar imi pare rau de ei. Doar ca blatul acesta practicat deja de multi ani a umplut tara de impostori si incompetenti cu pretentii, de oameni care perpetueaza sistemul de pile si relatii si increngaturile subversive in toate firmele in care ajung. Oameni pentru care a fi competent nu inseamna nimic. Va pot da exemple si din experienta mea si din a altora, de lucruri care in alte colturi ale lumii nu se intimpla. Sint multe de spus aici. Nu va place sa fiti la mina unor incompetenti, nu?, si nu va convine sa fiti evaluat de incompetenti. Ei bine, se va intimpla asta tot mai des. Sistemul de educatie asta produce. Exceptiile (notabile, de altfel) sint putine, ca de-aia sint exceptii.

Din pacate, nu indraznesc sa sper ca actualii guvernanti au suficient cap incit sa faca lumina in sistemul educatiei. N-are cine sa faca asta, si nici n-au cu cine.

[Fine del primo tempo]

Fluieratorul spunea...

[Secundo tempo]

Romania este victima prostiei, lacomiei si coruptiei mai degraba decit a oricarui alt "plan" posibil. Este victima unei imposturi enorme si a nenumaratelor sperante mereu inselate. Comunistii au facut ce-au facut acum 65 de ani, si dupa cum vedeti, nici acum nu sintem in stare sa recunoastem ca o mina de cominternisti n-ar fi putut face asta numai cu niste securisti si fara un larg sprijin popular (care a existat in anumite zone, pot sa va dau exemple), si sa depasim momentul. Nu ne-a convenit sistemul pe care l-au instaurat atunci, si am stat in el 45 de ani inainte de a da cit de cit semn ca vrem altceva. Bine ca au vrut aia din afara, nu? De 20 de ani ne plingem ca una, alta, si nici macar la vot nu facem nimic, ba ca parinti mai scoatem si banul ca sa-l impingem pe ala micu' prin scoala. In masa.

Asa ca despre ce naiba vorbim? Anihilati la cap sintem cu totii, pentru ca suportam porcaria asta.

Cit despre isteria mediatica de tip otevist iscata in jurul bacalaureatului si traficului de organe, cred ca este mult prea inepta ca sa faca parte din vreun plan. Ca si pupatul de moaste, alergatul dupa apa sfintita, cretineala de la deschiderea unor magaszine cu oferte bomba si popularitatea recenta a bucatilor de panglica tricolora, face parte dintr-o singura categorie: prostia. Eu cred ca Silviu Brucan a avut dreptate cu "stupid people", dureros de multa dreptate. Tot ce vedeti e produs de acest popor, prin combat sau prin non-combat.

"Rezistenta" n-a existat niciodata, si daca mai aud vreodata de imensul hoax care s-a numit "rezistenta prin cultura" ma sparg de ris. oamenii au fost niste simpli conformisti, fiecare la nivelul lui, cu foarte notabile, dar rare, exceptii, si dupa ce s-a dus razboiul, s-au dat viteji. Dupa care s-a vazut din plin forma fara fond, ca nimeni nu poate prosti tot timpul pe toata lumea, si-asa am ramas noi fara "modele" si plini de complexe de "cultura mica", incoerenti si incompetenti in spatiul public, degraba judecatori ai paielor din ochii celorlalti si rareori constienti de birnele din ochii proprii. Un popor normal, nu mai prost sau mai destept decit alte popoare, doar ca oleaca mai indolent si mai nesimtit decit protestantii la care ne uitam in sus, un popor care vrea sa aiba fara sa gindeasca si sa munceasca. Un popor foarte credul si usor de mintit si cumparat, in majoritatea lui.

PS De data asta nu m-am'nnervat, ca nu de-aia am scris asa de mult. Mi-am varsat oful, cu tristete.

vgeorgicas spunea...

Si eu cred ca Romania este victima unui plan diabolic si distructiv. De mai multa vreme butada "Frumoasa tara, pacat ca este locuita" nu mi se mai pare o gluma ci un program politic.

Andrei spunea...

Desi nu am date sau cifre cu care sa imi sustin parerea, pot sa spun ca sint de acord cu cele spuse in acest articol.

Ca urmare a educatiei, oamenii isi cresc capacitatea de a selectiona informatie utila si isi desvolta spiritul critic, invata sa se raporteze critic la realitatile din jur.

Regimurile totalitare nu au nevoie de oameni care se raporteaza critic la cele din jur, vor doar o masa de manevra disciplinata si doclia.

Fenomene asemanatoare pot fi observate si in sistemele de invatamant din alte state, nu numai in romania.

Anonim spunea...

1

articol f bun cu mici exceptii care tin de golul informatiilor din trecut si care se rezumau la vestul luminos care ne da noua de toate plus prostiile cu democratia care in realitate este pt dulai nu pt catei si drepturile alea ale omului care sint o bascalie totala la adresa omului care prin modul pervers in care sint folosite contribuie la distrugerea totala a speciei umane iar semnele sint vizibile inclusiv in cifre nu numai in imagini asa cum v-au invatat pe voi sa ginditi mai nou. in primul rind ce se intimpla astazi si vad romanii doar partial de 3-4 ani cel mult este un standard in vest inca din anii 90. toata presa de atunci a vestului a scris despre subiecte asemanatoare. cam din anul 2000 bosii le-au tras insa o reforma ziaristilor de i-au saturat iar pe cei in virsta i-au pensionat. deci asa numitele elite de intelectuali si politicieni care in realitate sint servitorii bosilor si care pot fi aruncati efectiv la gunoi atunci cind devin inutili s-au vindut de mult in vestul vostru multilateral dezvoltat!!! cine vrea nu are decit sa se uite mai bine in presa lor ca-i vor descoperii f. usor pe cei care s-au vindut deoarece fac parte din structurile de virf ale concernelor mondiale dupa ce in prealabil si-au dovedit utilitatea in politica votind zeci de legi in favoarea bosilor care si-au umplut buzunarele cu sume astronomice de bani. s-au intimplat multe in vestul vostru luminos in anii 90 de care nici nu aveti habar fapt care va da batai de cap acum cind nu intelegeti prea bine ce se intimpla cu adevarat. de exemplu criza asta nu ar fi avut asemenea amploare daca in 1998 nu s-ar fi intimplat ceva anume intr-o tara unde stie romanul precis ca acolo se calca cinstitii pe picioare de multi ce sint. de fapt tot ce se intimpla la voi in mare parte sint chestii vechi reluari la ceea ce s-a intimplat deja in vest si este normal deoarece voi preluati sistemul lor si nu invers fapt pe care-l uitati de la mina pina la gura. afirmatia cu scoala vestului care ajunge ca cea din romania nu este corecta. este exact invers deoarece scoala de prosti a vestului functioneaza de f. mult timp si va dau ca referinta anul 1898. este clar ca stiu bine cum s-a facut si cine a subventionat acest minunat program. am dat peste asta deoarece ajungund in vestul luminos am intilnit cretini cu gramada care pareau efectiv trasi la xerox. era evident ca in spate statea un sitem iar la biblioteca am gasit tot ce mi-a trebuit ca sa inteleg. deci inversarea acestei situatii tine iarasi de sablonul romanesc cu vestul luminos noul far calauzitor din vest care ar fi un vomitiv perfect daca ar putea fi transformat in pastila.

Anonim spunea...

2
varinata ca si-n trecut erau persoane slabe de minte si incapabili este adevarata cu mentiunea ca desimea lor n-o atingea pe cea de astazi nici pe departe. in rest sigur ca in romania are loc un experiment si inca unul f. amplu care de data asta urmeaza sa fie aplicat la nivel europen pt desfintarea statelor si a natiunilor cu consecinta transformarii europei intr-un moloh ca ala de peste balta. deci este reluarea unui experiment adaptat si imbunatatit. asa se intimpla cind te prezinti pe post de handicapat in fata strainilor cerind practic sa te folosesca pe post de cobai!! barbarii vestici nu stiu prea multe si nu se lasa invitati prea greu asa dupa cum ne arata istoria de care nu vreti sa tineti cont deloc pt ca vesticii nu s-au schimbat iar sistemul lor economic o dovedeste cu prisotinta pt ca este cel practicat de triburile care au navalit peste noi si care se baza pe dreptul celui mai puternic. si astazi vin peste tine si-ti fura totul pina nu mai ramine nimic iar apoi se cara. chiar un vestic franz muentefering persona cu zeci de ani in functii politice inalte in statul german i-a numit pe investitori lacuste iar hedge fonds a fost numit fondul vulturilor. vad ca va scapa total schimbarile demografice cu adevaratele consecinte in forma completa si nici nu observati ca europa este sufocata de "altii" care sint ajutati sa se organizeze si a caror voce se aude mult mai tare decit a majoritatii. molohul nu se realizeaza amestecind doar europenii intre ei. au incercat insa si-au dat seama repede ca este un esec inca de la sfirsitul anilor 90 mai precis prin 97. altfel desigur ca este un plan insa majoritatea nu-l poate vedea deoarece se intinde pe lungimi f mari de timp. in multe privinte multe probleme de astazi sint consecinte ale unor "intimplari" din anii 60 cum ar fi la noi impingerea taranilor in masa spre orase sau la nivel mondial asa numita "emancipare" a femeii careia bosii ii spun proiectul eva pt ca-n esenta este tot aia. brucan a fost cit se poate de sincer cind a descris modul de functionare cu stupid people al maretei societati vestice. ca n-a vrut romanul sa creada este o alta poveste! tocmai cind visa si el la ploile cu salam inchipuindu-si ca in curind va ajunge sa calce pe parmezan venea unul care le strica scenariul preferat.... groaznic nu-i asa?! altfel de cind se stie marea masa in toate timpurile dupa cum a spus un mare criminal vestic prin anii 30 este oarba si proasta. de-a lungul timpului a permis un numar impresionant de nenorociri care s-au petrecut toate pt si in numele diferitelor popoare. deci nu-i adevarata chestia ca romanii sint altfel ci se incadreaza in curentul obisnuit in toate epocile deci si astazi. vesticii sint la fel de lasi si se rezuma la a bombanii pe la colturi. greve fac numai cei angajati la stat si numai cind ceva este spre desfintare. chestia cu sindicatele alea celebre ale sublimului vest s-a vazut in procesele de coruptie pt ca sefii acestora erau pe lista de cadouri ale concernelor. acum sa nu-mi spuneti ca astia se lupta cumva cu coruptia si alearga sa-i prinda pe vinovati pt. ca n-o nimeriti deloc! este vorba ca toti servitorii astia devin lacomi sau ajung sa se creada ei sefi si atunci sint pedepsiti imediat de bosi ca exemple pt. viitor ca doar au totul in mina inclusiv presa in care pot inegri sau albi pe cine vor ei. la privati orice s-ar intimpla nu are nimeni curaj sa faca greva decit cind firmele sint desfintate mai ales ca bosii au turnatori si mai nou baza de date despre toti. ai ciriit trebuie sa iei in calcul boli si o moarte mai rapida din cauza malnutritiei datorita lipsei de bani. intrebati la spitalele vestului ca sa vedeti ce procent din populatia internata sufera de asa ceva ca sa nu mai vorbiti fara sa stiti ce anume ca asta este o mare insusire a romanului care isi bazeaza toata "stiinta" pe am auzit si ala a spus. cind capul propiu nu-i folosit pericolul de-a se sparge este f. mare pt. ca asa-i in box unde bosii te tin continuu in corzi!!!

Anonim spunea...

4
vgeorgicas a spus-o clar precis si concis. este la mintea cocosului ca este un plan pt. ca se vede iar cine vrea poate incepe sa citeasca din urma despre lucruri care s-au intimplat si pot fi mai usor verificate insa nu pierdeti din atentie banii pt ca altfel evenimentele devin "misterioase". totusi ca de obicei vesticii nu se ascund deloc si spun in gura mare ce-au de gind
http://www.youtube.com/watch?v=SXS3vW47mOE
http://www.amazon.com/Winning-Modern-Wars-Terrorism-American/dp/1586482181
http://www.amazon.com/Grand-Chessboard-American-Geostrategic-Imperatives/dp/0465027261
http://en.wikipedia.org/wiki/Project_for_the_New_American_Century
sau ce-au facut
http://en.wikipedia.org/wiki/Project_ARTICHOKE
http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/spiegel-cum-a-fost-distrusa-grecia-de-elitele-politice-230425.html
http://www.ziare.com/europa/grecia/in-plina-criza-grecia-cumpara-submarine-de-la-germania-1028379
http://www.setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/ro/features/setimes/articles/2011/01/03/reportage-01
http://interceptor.wordpress.com/2011/06/29/grecia-punctul-de-vedere-al-grevistilor/
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=newsarchive&sid=a5MJFT2dMyIU&pos=1
cum este si ce se intimpla la ei
https://www.youtube.com/watch?v=Dc3sKwwAaCU&feature=related

https://www.youtube.com/watch?v=DOa8U0yixgQ

http://video.google.com/videoplay?docid=-3254488777215293198


(aici nemtii nu vor spune in veci cit au scos tocmai concernele lor de pe spinarea grecilor dar cine stie se va uita sa vada "circulatia banilor" sau ca din primul imprumut grecii au fost obligati sa cumpere armament de la ei si sa construiasca doua moskei uriase insa au facut-o alte ziare ale altor natii asa dupa cum s-a spus cu alta ocazie ca pt tot binele asta au fost consiliati de niste baieti capabili si bine intentionati de la goldman)
problema vostra este ca ceea ce nu stiti refuzati sa credeti ca este sau poate fi adevarat pt ca nu vreti sa va stricati visele. vesticii cel putin spun ca nu vor sa-si strice zilele si nu citesc nimic. in principal stiu ca nu au nimic bun de asteptat.
acum sper ca nu toti romanii au dat in mitea vesticului!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...