vineri, 1 iulie 2011

Derusificare şi revizionism istoric





Cum avem o ţară mândră ca soarele pe cer, sau cam aşa ceva, Iubitul Nostru Conducător, în marea sa înţelepciune, a purces la rezolvarea ultimei probleme, care-l sâcâia ca o muscă ce se încăpăţânează să aterizeze  pe chelia-i multilateral dezvoltată: cea a istoriei recente. Şi ca orice produs al comunismului naţional-ceauşist, a apelat la rusofobie.

Acum vedem că în visele sale umede se închipuie un Ion Antonescu, călare pe un cal alb, care ordonă românilor să treacă Prutul, dacă li se pare că aici ţigările sunt prea scumpe! Şi dacă nu găsesc aşa ceva la Chişinău, să ştie că de la ruşi li se trage! 

În mintea lui traian băsescu graniţa dintre real şi imaginar este tot mai incertă. Asta toarnă gaz peste focul războiului româno-român, şi oferă adversarilor României prilej să o atace. Iar Rusia, din motive care ne sunt imputabile în cea mai mare parte, ne este adversar. Această adversitate nu o costă nimic, ea nu pierde nimic pentru că România, în lipsă de altceva, scoate limba la ea, ca un copil tâmpit. 

Ceea ce nu înţelege  traian băsescu este faptul că Rusia are o relaţie specială, croită astfel încât duşi cu pluta ca el să nu poată avea un drept de veto, cu UE şi cu NATO. Sigur, nu e o relaţie de iubire. Este o relaţie pragmatică,  care funcţionează pe un principiu simplu: divergenţele şi problemele trecutului sunt puse între paranteze, şi lăsate istoricilor. Pentru că atunci când îşi vâră politicienii picioarele în respectivele probleme, iese ce se vede acum între Bucureşti şi Moscova.  Vă închipuiţi că reconcilierea franco-germană ar fi fost posibilă fără punerea trecutului între paranteze?

Ne-am apucat, cu o furie demnă de o cauză mai bună, să rescriem istoria, dar nu doar istoria României(e a noastră, ne putem căca pe ea!)ci şi istoria altora, ajungând până la istoria umanităţii, din prea multă dragoste pentru curul lui băsescu.

Un cretin, care publică la "România Liberă", scrie asta: "Dacă există cineva care este responsabil de declanşarea celui de-al doilea război mondial şi de milioanele de victime ale acestei conflagraţii acela este Stalin, care i-a lăsat mână liberă lui Hitler în Europa. Vina pentru „validarea fascismului'' trebuie căutată aşadar la Moscova, nu la Bucureşti. Şi tot acolo trebuie căutată şi neruşinarea."

Aşadar Franţa şi Marea Britanie sunt absolvite de orice vină. Nu a existat Munchenul, în 1938, şi nici Neville Chamberlain n-a existat decât în imaginaţia noastră.  Ruşii au refuzat pactul anti-Hitler propus de occidentali, nu invers, cum a fost în realitate. Occidentalii au fost de partea republicanilor în războiul civil din Spania, iar ruşii au luptat, cot la cot cu fasciştii, în tabăra franchistă, şi ei au bombardat Guernica, nu escadrila "Condor".

Şi mai zice individul: "ruşii încep să îşi piardă piciorul de pod din România. Coloana a cincea a intereselor ruseşti în România îşi pierde influenţa şi aceasta este cauza indignării şi agresivităţii Rusiei faţă de Băsescu, principalul „vinovat'' de derusificarea României."

Aşa, va să zică! Ăla de intervine în susţinerea intereselor economice ale marilor conglomerate ruseşti este "derusificatorul României". Mişto! Dar cine a rusificat România, câtă vreme trupele ruseşti au plecat de mai bine de o jumătate de secol, iar politica rusofobă a lui ceauşescu a dus relaţiile bilaterale aproape la fel de jos ca acum. Ne-om rusifica prin aderarea la UE şi la NATO? Mai ştii?

Multă lume proastă!

PS: dacă citeşti comentariile postacilor pe marginea acestui subiect, nu poţi să nu te întrebi "Românii au aflat că ţara lor este membră a NATO şi a UE?   

5 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Traim in full Idiocracy, unde nu exista nici cunoastere, nici ratiune, nici istorie, nici moderatie, ci numai oameni fara mamorie si fara judecata, care se comporta ca si cum s-ar fi nascut ieri, cu chilotii inflacari si exces de adrenalina in creier. Pentru acestia nici o senzatie nu- i destul, sint in stare sa faca pe ei in roller coaster de 20 de ori pe zi ca sa simta ca traiesc, ca s-au ajuns, ca sint cineva. De aici pina la abuz asupra semenilor nu mai e mult. Psihiatria poate ajuta oameni din astia...

Florian Liviu spunea...

Nu trebuie să uităm că Uniunea Sovietică aidoma Comunei din Paris s-a născut din visul omului de a aboli nedreptatea, de a găsi o dată pentru totdeauna “legea” care să-l elibereze pe proletar de tirania şi robia muncii salariate.

Încercarea lui Lenin şi apoi a lui Stalin de a soluţiona această problemă, de a construi pentru prima oară în istoria umanităţii o societate fără capitalişti, cu un grad de egalitarism ridicat nu trebuie judecată cu asprime, ci cu înţelegere.

Chiar dacă nu suntem de acord cu viziunea lor, experienţa Uniunii Sovietice este un tezaur de o nepreţuită valoare pentru cei ce îşi propun să ducă lupta mai departe pentru realizarea unei societăţi în care omul să-şi regăsească adevărata esenţă după milenii de înstrăinare.

Trebuie să ţinem cont că Uniunea Sovietică a trăit în stare de asediu chiar de la început, prin voinţa lui Clemenceau şi Churchill, care au inventat cei dintâi “politica sârmei ghimpate”.
Încercuirea capitalistă, de la sprijinul acordat, din 1918, contrarevoluţionarilor precum Denikin ori Vranghel de către toate guvernele capitaliste din Europa, până la “războiul rece” împotriva “Imperiului răului” şi “Războiul stelelor” al lui Reagan, nu s-a întrerupt decât timp de patru ani, după ce au văzut în Hitler cel mai bun “parapet” împotriva bolşevismului, şi i-au favorizat creşterea puterii furnizându-i, până în 1938, oţelul, banii şi concesiile necesare (cum a fost acordul de la Munchen din 1938) pentru a-i permite să exercite această funcţie. Atunci când Hitler, ca şi înaintea îndeplinirii acestui rol, are grijă să nu fie prins în menghină între Est şi Vest, invadează Franţa şi bombardează Anglia, singura salvare pentru Anglia a fost Uniunea Sovietică, astfel că a trebuit să încheie o alianţă cu aceasta.

Uniunea Sovietică a suferit invazia şi ocupaţia militară desfăşurată de două treimi din armata germană şi, în cele din urmă, datorită forţei economiei planificate socialiste, a coeziunii întregului popor în jurul lui Stalin, a eliberat Europa, începând de la Stalingrad şi până la Berlin, zdrobind armata nazistă.

Cu toate că a plătit în acest război cel mai greu tribut de eroism şi de sânge (17 milioane de morţi), cercul s-a închis în jurul ei încă o dată cu “discursul de la Fulton” rostit de Churchill (1946), inaugurând noua cruciadă.

Cu toate erorile unei epoci de pionierat, atât Uniunea Sovietică, cât şi Stalin au jucat un rol major şi decisiv în eliberarea Europei din ghearele barbariei hitleriste.

Rezistând maşinii de război naziste, mai mult, îngenunchind-o în final, construcţia stalinistă a socialismului, indiferent de afirmaţiile denigratorilor săi, bazată pe respingerea totală a capitalismului, s-a dovedit o ordine socială viabilă, investită cu încredere de popor, deosebit de tenace, cu o extraordinară capacitate de luptă şi regenerare.

Karakas spunea...

Basescu este un imbecil, pardon my French! Rusia, SUA, Anglia, Franta poate ca nu se inteleg intotdeauna, insa in ce priveste istoria celui de-al doilea razboi mondial, nu accepta nici o interpretare, mistificare, sau o revenire neoportuna, mai ales cind vine din partea unui Sef de Stat al unei tari europene. Basescu si implicit Romania s-au ars pentru mult timp, chiar daca lui Basescu i se pare ca nu a fost o reactie "tzeapana". Un iresponsabil!

Doar un imbecil poate afirma ca raspuns la reactia MAE rus:

"Mai mult, Duma de Stat a condamnat pactul Ribbetrop-Molotov. Deci nu văd unde e supărare, iar Uniunea Sovietică nu există. Nu mai există. Noi avem o relaţie acum cu Federaţia Rusă, iar când discutăm despre Uniunea Sovietică, discutăm despre ceva ce a fost. Despre istoria noastră nu avem cum să nu discutăm""

Neica, daca mata crezi ca in Rusia de azi traieste un alt popor rus decit in URSS, esti dus cu pluta rau. Chiar daca rusii au condamnat pactul Ribentrop-Molotov, ei vad istia la fel ca si sovieticii in ce priveste agresiunea fascista, inclusiv a Romaniei impotriva lor. Si cind spui ca daca ai fi fost in acea pozitie de Sef de Stat atunci ai fi procedat in acelasi mod, declansind razboi ca sa iti recuperezi teritoriile, practic validezi din nou, de partea adversarilor aliatilor, actiunea militara de agresiune. Sunt unii care il apara pe Basescu, ca e "visceral", ca e "sangvin", ca e "direct", dar el e, mai mult decit toate, un imbecil ajuns in functia suprema intr-un stat. Doar un imbecil ar veni a doua oara public sa se justifice in acest mod.

http://www.mediafax.ro/politic/basescu-despre-reactia-mae-rus-nu-vad-unde-e-supararea-iar-urss-nu-mai-exista-8418453/

incognito spunea...

In Romania Libera zburda liber toti tampitii.
Deci, dupa rusificarea Romaniei de catre Basescu sr. vine Basescu jr. si-l fute in gura pe tac-su, derusificand Romania. Trist pentru jr. e ca pe el o sa-l fute in gura doar vreun ginere. Cine se ofera?

http://jos-cu-basescu.blogspot.com/2011/07/basedintele-romaniei-este-un-pleonasm.html

incognito spunea...

Rahatul asta de consistenta gazoasa da azi in alianta anglo-americano-sovietica (aparent nefireasca din cauza alaturarii democratiilor occidentale comunismului sovietic) impotriva fascismului lui Hitler, ca si cum ar incrimina Uniunea Social Liberala impotriva propriului neofascism.

http://jos-cu-basescu.blogspot.com/2011/07/basedintele-romaniei-este-un-pleonasm.html

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...