vineri, 8 iulie 2011

Un tupeu năucitor



Avem un ministru al Educaţiei de tot căcatul. Şi moral, un zero barat! Nu discut cariera lui de cercetător. Dar nu are ce căuta în fruntea Ministerului Educaţiei. Capacitatea lui administrativă tinde spre minus infinit.

Şi este laş. Acum aflăm de ce nu vrea să-şi echivaleze studiile: a picat examenul de bacalaureat în Franţa, care este un examen scris. Unora dintre cei picaţi li se oferă o a doua şansă: un examen oral. Pe care l-a luat, de vreme ce a putut urma cursuri universitare. Dar eşecul rămâne consemnat.  

Un om stăpân pe el spunea asta din prima. Dar să faci circoteca pe care a făcut-o el din examenul  de bacalaureat, cu trecutul lui, este semn că tupeul lui Funebriu tinde spre plus infinit. De fapt, toţi ăştia de ne guvernează au o singură calitate: un tupeu de-ţi taie respiraţia şi te năuceşte!

Şi dovedesc că pentru a conduce o ţară de proşti nu e nevoie decât de tupeu...

19 comentarii:

Eugen spunea...

Cum a plecat ăsta la 17 ani din România, înainte de 89?
Bac picat în Franţa? Personal cred că toată biografia lui este falsă. Probabil a fost şi este pe ştatul DIE/SIE.
Faptul că a împiedicat frauda la bac este un lucru bun.
Problema e că îl intersează numai diagnosticul, de tratament nici vorbă.

Béranger spunea...

Amigo,

Funeriu este un mediocru, dar nu a spus că toată lumea trebuie să ia BAC-ul. Dimpotrivă, ideea era să nu se copieze. Vina lui este că nu a reuşit să impună camere video în TOATE sălile de clasă!

În rest, fă-ţi temele până la capăt:


Les épreuves du premier groupe

Les épreuves du premier groupe sont passées par tous les candidats au baccalauréat.

Ces épreuves comprennent :
-- des épreuves anticipées, passées à la fin de l'année de première
-- des épreuves terminales, passées à la fin de l'année de terminale

A l'issue des épreuves du premier groupe :
-- les candidats ayant obtenu une moyenne de 10/20 ou plus sont déclarés admis
-- les candidats ayant obtenu une moyenne au moins égale à 8/20 et inférieure à 10/20 sont autorisés à se présenter aux épreuves du second groupe
-- les candidats ayant obtenu une moyenne inférieure à 8/20 sont ajournés

Les épreuves du second groupe, également appelées "oraux de rattrapage"

Les candidats ayant obtenu, à l'issue des épreuves du premier groupe, une moyenne au moins égale à 8/20 et inférieure à 10/20, sont autorisés à passer les épreuves orales du second groupe.

Les candidats passent deux épreuves orales dans deux matières choisies parmi celles qui ont fait l'objet d'épreuves écrites du premier groupe, y compris le français depuis la session 2002. La meilleure note obtenue (à l'épreuve du premier ou du second groupe) est prise en compte par le jury. La candidat est reçu au baccalauréat s'il obtient, à l'issue de ces oraux, une moyenne de 10/20 ou plus à l'ensemble des épreuves.

Un certificat de fin d'études secondaires (C.F.E.S.) est délivré aux candidats ajournés à l'issue des épreuves du second groupe.

http://www.education.gouv.fr/cid145/le-baccalaureat-general.html


Bun, deci din lista aia cretină reieşea că Funeriu a intrat la oral. Deci a obţinut între 4 şi 5 (8/20...10/20).

Ce n-au aflat ziariştii pulii este dacă a luat oralul şi deci a trecut BAC-ul in extremis, sau a obţinut doar un certificat de sfârşit de studii secundare.

Înclin să cred că a trecut BAC-ul în probele de grupa a doua, căci a urmat totuşi o facultate, nu?

incognito spunea...

Examenul zilnic al lui Funeriu e scris si adresat dis de dimineata lui Base pe SMS: "Mi-e dor de tine! Vreau sa te vad".
Evident: un esec matinal zilnic reparat dupa amiaza de insusi Machitorul, pe trezie: "Ungurene, suna-l pe mutulica si spune-i ca-l astept diseara la oral".

http://jos-cu-basescu.blogspot.com/2011/07/camere-si-camarute.html

Fluieratorul spunea...

D-le Liberal, v-ati grabit...

Am vazut in direct toata tevatura care s-a facut in direct de ieri pe tema bacalaureatului lui Funeriu. Lasind la o parte faptul ca a plecat cu parintii la Strasbourg in 1988 si in 1989 a sustinut un bac in franceza, in alt sistem, si asta sint convins ca nu i-a fost usor (am in familie un caz invers, care a facut 11 clase in Franta si a dat bacul in Romania, ca sa nu se chinuie cu timpenia monstruoasa care este echivalarea studiilor la noi), aici nu sint de acord cu detractorii lui Funeriu. Fara a fi un fan al lui si al prestatiei lui ca ministru.

Motivul pentru care consider ca porcaria asta mediatica i-a facut o nedreptate lui Funeriu este solidaritatea de breasla.

Omul a muncit, a facut faciltate si doctorat acolo unde nu e pe blat, cineva l-a apreciat, si nu cred ca trebuie sa ia suturi pe ceea ce se numeste "hear-say", adica informatie neverificata. Eu aici m-am simtit solidar, pentru ca am avut parte in viata mea de acuzatii pe falsuri care mi-au facut praf ani din viata si m-au lasat fara piine, si acestea venite din partea unora care nu-si puteau justifica pozitia prin nimic. Calomnia a produs efecte, reputatia mea s-a dus dracului, ca si piinea, si reparatia n-a mai venit niciodata.

Asa ca spuneti ce vreti despre Funeriu, pot fi de acord cu multe, dar nu cu acuzatii de impostura de acest gen.

Imi afirm si aici solidaritatea de breasla cu Funeriu, ca un om cu studii "pe bune" cu altul din aceeasi liga. ce i s-a intimplat a fost un atac jegos la persoana, lucru cu care nu pot fi de acord, indiferent cui i se intimpla.

PS V-am spus saptamina trecuta ca urmarirea discutiilor despre bacaaureatul acesta imi produce confirmari de tot felul. Iata ca au venit si revelatiile. Mi-e mult mai clar acum unde sa pun bemolul si unde sa iau de bun ceea ce aud...

Constantin Gheorghe spunea...

Să ne înţelegem bine: nu-i contest lui Funeriu calitatea de chimist. A făcut performanţă în domeniu, bravo lui! Dar asta nu-l face nici om, nici ministru al educaţiei.
Eu nu am spus că nu şi-a luat bacul, am spus că acolo sistemul i-a dat o şansă, pentru că e proiectat aşa. Ce a făcut el la bacul de anul ăsta are o agendă ascunsă, iar circul mediatic are menirea să facă acceptabile măsurile pe care le va lua. Măsuri care vor însemna un dezastru educativ în doar câţiva ani.
Nu mai bine îşi vede el de chimicalele lui?

Eugen spunea...

Ştie cineva cu ce se ocupau părinţii lui Funeriu înainte de 89 şi în ce împrejurări au plecat în Franţa? De curiozitate.
Că nu am găsit pe net decît că tasu' este acum profesor la o universitate numită Aurel Vlaicu.

pacos spunea...

Ca Funeriu n-are calitati reale de ministru al invatamantului, e una. Ca a picat examenul la bac acum 21 ani si pentru asta trebuie linsat mediatic azi, e alta. Si, din punctul meu de vedere, s-a ajuns mult prea departe.

Beranger are,din nou,dreptate.

Trebuie lamurita si chestia asta cu a doua sansa. Asa e, Funeriu a avut-o. Dar o au si cei care-au picat anul asta. In toamna repeta examenul numai la proba/probele la care n-au obtinut nota de trecere. Atat. E drept ca esecul, asa cum spuneti, ramane consemnat. Insa cati dintre noi recunosc, fara nicio retinere, cinci-ul din sesiune? sau faptul ca au trecut un examen la reexaminare? daca competentele noastre actuale ar fi discutabile, aceasta ar fi din cauza acelui rezultat?

Béranger spunea...

Pacos, dacă ai lipsit din faţa tembelizorului, mai citeşte. Funeriu nici măcar n-a picat BAC-ul:

Radu Tudor, nu mai mânca căcat!

vgeorgicas spunea...

Mai bine il pica... Nu ar mai fi ajuns in fruntea bucatelor la invatamint.

Eugen spunea...

@Beranger: dacă nu există dovezi cum că Funeriu ar fi picat bacul nu înseamnă că l-a trecut.

Fluieratorul spunea...

@vgeorgicas

Credeti? Ma uit la Igas si ma intreb daca nu cumva carnetul de partid la partidul potrivit nu tine loc de orice fel de diploma...

Béranger spunea...

@Eugen: dacă nu există dovezi că ţi-ai fi sodomizat sau ucis mama înseamnă că ai făcut-o. Asta este logica debilă a dumitale. Fireşte, faptul că Funeriu a făcut o facultate nu înseamnă că a luat BAC-ul. Înseamnă că a trecut Dunărea cu bacul.

pacos spunea...

Rectific: Funeriu afirma ca n-a avut nevoie de o a doua sansa. Schimba cu ceva asta? e mai competent Funeriu acum?

Nu-mi place deloc Radu Tudor. Aerul ala de superioriate pe care-l afiseaza nu se sutine decat pe analize Stratfor, modificate si adaptate astfel incat privitorul de tembelizor(ca sa-l citez pe Beranger)sa creada ca el e Analistul.
Ce trebuie spus: in timpul emisiunii, Funeriu a fost rugat de mai multe ori sa intervina si sa lamureasca situatia. N-a facut-o.
Se lasa cu scandal mare. Intrebare: e sau nu e incriminata calomnia?

Fluieratorul spunea...

La modul "otevistic" la care s-a amplificat scandalul in emisiune, n-as fi intervenit nici eu, sa fi fost in locul lui Funeriu, pentru ca nu m-as fi coborit la o asemenea mizerie.

Antena 3 a dat dovada de o perfecta lipsa de profesionalism, au luat din zbor ceva ce le-a servit scopul, si fara sa verifice nimic, au ridicat tonul discutiei cu o obraznicie pe care nimic n-o scuza. In cazul bacalaureatului, discutia ar fi trebuit sa fie despre principii, nu despre persoane. Daca nu-i scuzam in public incompetenta ca ministru a d-nei Andronescu prin amintirea contributiei istorice pe care d-sa a avut-o la "institutia" academician-doctor-inginer Elena Ceausescu, contributie care a pus-o pe "harta funciilor" mai mult decit orice alta competenta, de ce-am sapa in trecutul mult mai decent al altora? D-na Andronescu se intimpla sa fie mult mai putin decenta la acest capitol decit d. Funeriu.

In momentul asta de fapt n-are nici o importanta ce-a facut sau n-a facut Funeriu in '89, si nici ca nu le-a "clarificat" problema in timpul emisiunii. Antenistii au fost prosti, si s-au bagat singuri in belea. Eu daca as fi Funeriu i-as da in judecata pentru defaimare si le-as pretinde daune morale sa nu le poata duce.

De fapt, eu fiind eu i-as pedepsi pentru ca s-au discreditat si pentru ca au inselat increderea oamenilor care ii urmaresc si sustin in demersurile anti-PDL, iar lui Radu Tudor si Danei Grecu, oricit ar parea de necivilizat, le-as trage cite o palma rasunatoare, ca macar asa sa le roseasca obrazul.

Béranger spunea...

@pacos: "Ce trebuie spus: in timpul emisiunii, Funeriu a fost rugat de mai multe ori sa intervina si sa lamureasca situatia. N-a facut-o."

Ce trebuie spus este că:
1. Nimeni nu este obligat să intervină la minut, chiar dacă un funcţionar public este teoretic în slujba cetăţenilor.
2. Vineri seara poate omul era acasă, ori cu treburi personale.
3. Funeriu a avut nevoie să investigheze (sau să pună pe cineva mai skilled into the Internet) de unde naiba a fost scoasă făcătura aia, că el ştia că trecutul lui este altul.

Radu Tudor şi redacţia A3 ori n-au încercat să găsească informaţia la sursă (mai ales că turnătorul susţinea că informaţia ar fi disponibilă online), ori n-au avut nici o tresărire negăsind decât rezultatele 2011 online, nu şi cele din 1989.

Mai trebuie spus că, şi dacă Funeriu ca ministru este mediocru, aceasta de datorează faptului că (i) poate nu-i bun de ministru (ii) poate oricum nu se poate face nimic sub guvernoratul lui Boc, nici să vrei şi să ştii.

Un argument de tipul "mă-ta-i grasă şi proastă, deci tu n-ai luat BAC-ul, deci eşti prost" este valabil doar în clasa a III-a.

Apropo, nu ştiu cum şi-au luat unii BAC-ul, dar interesaţi-vă care fost ministru pesedist al educaţiei i-a scris coanei leana lucrările cu polimeri şi poliperi... Despre asta nu s-a făcut nici un scandal (nu spun că ar trebui, doar remarc).

pacos spunea...

Ok,dar tocmai pentru ca "el ştia că trecutul lui este altul" poate ca ar fi trebuit sa intervina, chair daca nu era obligat s-o faca.

N-am spus niciodata ca bac-ul ar fi etalon al competentei/incompetentei lui Funeriu. Ba din contra. Chestia cu "uite, si Funeriu a picat bac-ul, deci nu e cu nimic mai bun decat aia care l-au picat acum, deci nu-i bun de ministru" e o nebunie.

Ecaterina Andronescu, da' ce mai conteaza...

Eugen spunea...

Dle Gheorghe,

Văd că nu mi-ati publicat ultimul comentariu în care îi răspundeam lui Beranger (întorcîndu-i, delicat zic eu, o amabilitate).
Probabil, date fiind năravurile de limbaj ale numitului Beranger, doriţi să evitaţi un flame injurios pe blogul dvs. Lucrul ar fi lăudabil dacă aţi fi moderat şi comentariul lui Beranger care conţinea un atac la persoana mea.
Dacă lăsaţi lucrurile aşa cum sunt acum se cheamă că practicaţi o cenzură abjectă. Şi mai înseamnă că cei care vă acuză de neocomunism au perfectă dreptate. Haideţi să vedem cît de liberal sunteţi.

Eugen spunea...

Mda, bănuielile mele din comentariul anterior se confirmă. Practici o cenzură de doi lei, unii dintre cititori fiind mai egali decît alţii.
Tovarăşe Gheorghe (pentru că posezi o atitudine tovărăşească - articolele de suport necondiţionat pentru politica ruşilor precum şi cele în care încerci să scuzi atrocităţile regimului sovietic se potrivesc perfect cu modul în care cenzurezi), ai dreptul să publici pe cine pofteşti. După cum şi eu am dreptul să te scot din feed-reader.
Pentru că dumneata nu ai cum să spui ceva demn de luat în seamă odată ce practici asemenea cenzură.

Constantin Gheorghe spunea...

Nu e vorba de nicio cenzură. Pur şi simplu azi Bloggerul funcţionează mizerabil. Fiecare crede ce vrea...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...