vineri, 22 iulie 2011

Nori negri deasupra Europei



Atentat la Oslo, în paşnica şi aşezata Norvegie, cu bunăstarea ei de invidiat. Nimeni nu prea înţelege cine şi de ce ar fi făcut asta, cu atât mai mult cu cât pe norvegieni nu-i dă afară din casă zelul războinic. Sigur, nici de pămpălăi nu pot fi luaţi, dar sunt mai degrabă reticenţi, când este vorba să folosească forţa, chiar dacă Norvegia este în NATO.

Este primul atentat din Norvegia. Dar un amănunt mă face să mă gândesc că norvegienii poate nu trebuie să-i caute prea departe pe autorii atentatului: la un miting al tineretului laburist(că dacă zic muncitoresc, mă înjuraţi că-s comunist!), la care trebuia să participe şi premierul, un individ, îmbrăcat în poliţist, a deschis focul, ucigând patru persoane.  Anti-comunismul începe să lucreze, nu-i aşa?

Extrema dreaptă se afirmă viguros în Europa, mai ales în ţările bogate. Nu cred că am dat suficientă atenţie unui gest care în alt context ar fi părut barbar: Rudolf Hess, mâna dreaptă a lui Hitler, mort în închisoarea Spandau, a fost scos din mormânt, ars, iar mormântul distrus, pentru că devenise loc de pelerinaj pentru neo-nazişti. 

Ea a făcut breşe importante în Olanda, în Danemarca, în Franţa, în Italia, în Austria, în Germania. Este rasistă, xenofobă, islamofobă, antisemită, intolerantă, antidemocrată. Are un discurs populist, se adresează în special celor lăsaţi în urmă de o societate tot mai polarizată. Şi, atenţie, statele despre care vorbim sunt unele egalitare, unde polarizarea socială este temperată de politicile redistributive ale statului. 

Dacă în ţările citate neo-naziştii doar dau târcoale guvernării, în Ungaria ea este la putere. Şi lucrează la înfiinţarea lagărelor de muncă, deocamdată pentru duşmanii bugetului, asistaţii sociali. Cum bugetul este al statului, atunci asistaţii sociali sunt şi duşmani ai statului. Uşor, uşor, vor fi urmaţi de cei de stânga, de jurnalişti, de orice om care se va opune, indiferent de motiv, partidului domnului Orban Viktor. 

Indiferent cine va fi fost în spatele atentatului de la Oslo, neo-nazismul este o realitate, şi o forţă politică în rapidă ascensiune, într-o Europă condusă de nişte pigmei politici, în care intelectualii au abdicat de la misiunea lor publică.  

2 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Pai deh, asta e noua paradigma... In lumea condusa de intelectuali, progresul a fost ideea care a condus societatea. In actuala era a jafului, lumea condusa de finantisti si contabili, lumea se bate pe resurse. Paradigma e cunoscuta la scara mica de pe vremea lui Franco. Acum se extinde, pentru ca sintem conditionati sa credem, ca prostii, ca planeta nu poate sa ne hraneasca, fiind noi tot mai multi. Raspunderea este la cei care lanseaza si sustin asemenea hoax-uri (ca si faimoasa incalzire globala), cu argumente stiintifice putine, dar incarcate de emotie.

Ce urmeaza au intuit autorii de SF de calitate: lumea condusa de "colonei" (de armata), si MadMax.

Fascistoizii de rit nou (extremistii de orice fel, de fapt) s-au hotarit primii cine merita sa manince si cine nu, in functie de "idei", si s-au pus pe eliminat concurenta la blidul cu linte. Acestia gindesc pe un singur bit, si n-au nevoie pentru asta nici de educatie, nici de competente, ci numai de pumni si bite, aplicind cea mai veche lege din lume: legea celui mai puternic.

Se vede clar ca ochiul ca generatiile noi sint mai proaste decit cele vechi, la propriu (interviul lui Alan Greenspan in The Globalist makes this official in America), pentru ca de 20-30 de ani nici un stat nu mai investeste in viitor (educatie, sanatate, cercetare, pe vremea inginerilor, remember?), si rezultatul e clar: s-au produs turme de oi si haite de lupi.

A inceput cel mai tare video-game al mileniului: realitatea vietii noastre de zi cu zi, strike & counterstrike. Scapa cine poate. Enjoy!

Anonim spunea...

FEMA Partners with Homeland Security on Psyops Campaign
https://www.youtube.com/watch?v=K7q3bWEvl7o
Walmart Public Service Announcement
https://www.youtube.com/watch?v=Czoww2l1xdw
http://www.ziare.com/international/america/americanii-indemnati-sa-se-spioneze-unul-pe-altul-cand-merg-la-cumparaturi-video-1060789
http://www.mediafax.ro/externe/retelele-sociale-un-pericol-pentru-sua-pentagonul-vrea-sa-opreasca-propaganda-pe-twitter-facebook-si-youtube-8511751

http://www.theregister.co.uk/2009/10/16/darpa_microsoft_reinvent_internet/

http://germanhistorydocs.ghi-dc.org/images/highres_30016134%20copy.jpg


Henry Kissinger, la conferinta din Evian, Franta, 1991, spunea:

“Azi, America ar fi scandalizata daca trupele ONU ar intra în Los Angeles pentru a restabili ordinea [referindu-se la protestele din 1991]. Mâine – ea ne va multumi! Asta este cu atât mai evident daca li s-ar spune ca exista o amenintare externa [o invazie extraterestra, sau de ordin terorist], fie ea reala sau doar declarata, care ar ameninta existenta Americii. În acest fel toate popoarele lumii ne vor ruga sa îi scapam de aceasta nenorocire. Toate lumea se teme de necunoscut. Când le vom pune pe tapet acest scenariu, drepturile omului vor fi cedate de bunavoie în favoarea garantarii bunastarii si a sigurantei de catre Guvernul Mondial


Rebuilding America’s Defenses: Strategy, Forces and Resources For a New Century

la pagina 51 se putea gasi:

„… procesul de transformari, chiar daca aduce schimbari revolutionare, va fi unul lung, in absenta unor evenimente catastrofice si catalizatoare, precum un nou Pearl Harbor .„




http://www.ziare.com/bani/valuta/onu-propune-inlocuirea-dolarului-cu-o-valuta-supranationala-video-1045524

http://rt.com/news/un-dollar-replace-us/
https://www.nytimes.com/2010/02/27/business/27imf.html

Soros: China Must Be Part Of The New World Order
http://www.youtube.com/watch?v=TOjckJWqb0A&feature=player_embedded
Regulating World Capitalism: A New World International Monetary Order
http://www.youtube.com/watch?v=1TfbzkRQ3zg&feature=player_embedded


deci bosii doar se folosesc de prosti iar astia sint in ambele tabere.lor le iese programul oricum

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...