sâmbătă, 23 iulie 2011

Statul-penitenţă, varianta cretin-portocalie



Imbecilii din dotarea guvernului boc, precum Funebriu şi madama aia furioasă, de-i şopteşte boului din fruntea ministerului Educaţiei ce să spună în public, că pe el nu-l duce mintea, şi gramatica, cred că au găsit soluţia la  problemele educaţiei: Big Brother!

După ce au montat camere de luat vederi în şcoli şi în sălile de examen la bacalaureat, acum vor să doteze şcolile cu acces pe bază de cartele magnetice. Aşa cred cretinii că pot rezolva absenteismul şi abandonul şcolar. La ţară şcolile au căcăstoare în fundul curţii, bănci descleiate, table vai mama lor, copiii vin cu lemne de acasă, profesorii arată mai degrabă a cerşetori, dar vor avea sisteme de supraveghere nou-nouţe! 

Rezolvă asta problemele economice ale familiilor, care generează abandon şcolar sau lipsă sistematică de la şcoală?  La ţară copiii merg la şcoală în funcţie de calendarul lucrărilor agricole, pleacă de la ore pentru a munci. Mulţi sunt vânduţi de părinţi drept slugi. Şi ce face guvernul? Montează cititoare de cartele magnetice? Huo, jigodiilor!

Asta este politica de drepta, iresponsabilă: distruge statul-providenţă, şi se adresează problemelor sociale cu măsuri de forţă: închisoare, tăierea ajutoarelor sociale, lagăre de muncă forţată, cum vrea să facă Orban în Ungaria, camere de supraveghere peste tot, limitarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, sub diverse pretexte. De la statul-providenţă la statul-penitenţă. O evoluţie firească, într-o lume fără memorie...

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...