luni, 4 iulie 2011

Apă, paie şi bătaie, soluţia pentru o şcoală performantă



Prieteni, cum de nu m-am gândit? Uite ce simplă e soluţia la problemele educaţiei din România: 

 Bătaia în școală trebuie legalizată.

Când un elev sare cu cuțitul la profesor, ce faci? Ii scazi media la purtare? Ii faci “consiliere” psihologica? Pai o sa-ti rada in nas de bou ce ești! Dar daca pui biciul pe el, o sa-i piară cheful de ras. Si pe el, si pe părinții lui, ca nu e doar el vinovat. Poți sa-i biciuiești sub supraveghere medicala daca vrei, dar dezastrul din România nu se rezolva fără bici.

Ti-e mila de copil? zici ca e inuman sa-l bați? Ei, de aia nu mai are loc România in pușcării. De aia au ajuns pușcăriașii sa doarmă cate 4 in pat. Ca românilor le e mila de hoți. Si le e mila de hoți pentru ca, in realitate, poporul român chiar este un popor de hoți. Hoții sunt majoritatea. Legile ii favorizează, Constituția României ii protejează...

Salariile profesorilor trebuie blocate de mâine!

Când ai un angajat prost si hoț, nu-i mărești salariul in speranța ca o sa muncească mai bine. Ci îl dai afara in suturi! Asta merită sistemul de învățământ. Ce merita si Garda Financiara sau Vama: desființate! 60% din elevi căzuți la bac, e inadmisibil!

Sistemul actual e pentru șmecheri si numai șmecherii fac gură si îl mai apără. Știu ca exista profesori buni, profesori care muncesc pe gratis cu elevii după ore. Exista si elevi care trag din greu. Si tocmai de ei si de munca lor își bate joc sistemul. Asta trebuie sa înceteze imediat!

Se plâng sindicatele ca n-au salarii “ca-n Germania”? E timpul ca văicărelile astea sa fie retezate. Statul nu trebuie sa mai dea școlilor nici un ban – si asta chiar de mâine, ca tot e vacanta. Toți banii trebuie sa meargă numai către elevi. Sub forma de burse, de vaucere, de tichete – n-are importanta!

Iar profesorii n-au decât sa se asocieze, sa formeze scoli private si sa atragă clienți cum pot. Profesorii buni vor avea sute de elevi si vor câștiga imens. Profesorii slabi vor muri de foame. Daca la tine au venit doar 5 elevi, ce sa-i mai ceri sindicatului? Așa nu mai e nevoie nici de inspectori județeni (afara cu voi!), nici partidele n-or sa mai poată numi directori politruci (afara cu voi!)."

E ca'n agricultura socialistă: producţii record de lapte doar cu apă, paie şi bătaie!

4 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Giurgea, acest Hitler care nu si-a gasit circiuma potrivita, at trebui evaluat psihiatric si trimis, dupa caz, la Balaceanca, Marcuta, Socola, Timis, Zarnesti, etc. unde se incadreaza. Sistemul la care latra l-a produs si pe el, de fapt... Ce sper e ca tine cateaua legata, chiar daca fara botnita, si "semnalizeaza" asa numai la el pe blog.

Nicolae Nicu spunea...

Există şi alternativa legalizării prostituţiei în şcoli! Că tot există fenomenul... Şi-aşa, prin impozitarea aferentă, şcolile s-ar autofinanţa, în interesul procesului de instruire şi educaţie a noilor generaţii. Dacă şi bătaia ar fi posibilă, cu ocazia asta am avea nişte stabilimente sado-maso extrem de profitabile! Cu practica direct în producţie. Ha?

Da', să vedeţi ce... expansive, dezimvolte şi euforice sînt ultraminijupistele dintr-a şaptea, a opta! Şi ce decolteuri emancipate au! Şi ce priviri pe sub breton aruncă! Le au, sugativele, le au! Scuze, dar părinţi nu au? E-he, aşa e cînd frîul e slab...

incognito spunea...

si articolul si comentariile sunt la caterinca. problema e serioasa. poporul asta este needucat tocmai fiindca i se serveste orice altceva in loc de educatie.

proverbele si zicatorile "din batrani" au fost multa vreme scoala neamului asta.

O ghicitoare (retorica, fiindca da si raspunsul) intreaba:

"Cine-nvata
sluga hoata
si nevasta
curva? Stapanul!"

Stapanul ar trebui sa fie poporul roman dar ii tine locul ciocoiul Basescu care, vazandu-se stapan, si-a angajat ciocoi - la randul sau - pe Boc care... pe Funeriu. Astia ne invata.

http://jos-cu-basescu.blogspot.com/2011/07/basedintele-romaniei-este-un-pleonasm.html

Nautilus spunea...

Eu sunt de acord cu propunerea domnului Giurgea.

Pentru implementarea acestei idei, propun să fie demonstrată în fiecare şcoală de el însuşi, în calitate de subiect al bătăii.

~Nautilus

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...