Prieteni, bine aţi revenit în lumea minunată a ceauşismului şi a cultului persoanalităţii! Evident, lucrul ăsta trebuia să se întâmple într-un ziar-far al ceauşismului, singurul care a supravieţuit şi în capitalism, graţie anunţurilor mortuare: "România Liberă"!
Un nene, de care n-am auzit în viaţa mea, Cristian Curuş, ne spune de când ştia băsescu că juma' de promoţie la nivel naţional nu ia bacul. "Preşedintele Traian Băsescu a făcut în ultimile luni o serie de afirmaţii care nu au fost nici măcar pe placul celor care l-au votat de două ori la rând, iar accentul a căzut tot timpul pe faptul că România nu îşi permite să fie (nostalgicii să citească „să redevină") un stat social. Adică statul nu-şi mai permite să-i intreţină pe cei care au încercat - unii au şi reuşit - să fenteze sistemul, pe cei care se gândesc să încerce să treacă pe lângă lege, pe cei care vor să ajungă sus pe repede înainte, sărind nişte etape intermediare logice.
Statul nu trebuie să-i mai tolereze nici pe cei 55,53% de elevi puturoşi care au picat Bacalaureatul pentru că au tăiat frunze la câini ca şi greierul, toată vară, aşteptând ca pe timp de iarnă furnica să le servească un „sufle" sau o copiuţă departe de ochiul negru al camerei de luat vederi din sala de curs. Preşedintele Băsescu spunea la finalul anului trecut că în Romania există două tipuri de oameni, cei „care nu au ce pune pe masă pentru că nu pot şi cei care nu au avut ce pune pe masă pentru că au continuat să creadă că statul este responsabil pentru fiecare din ei".
Ei bine, elevii care au picat anul acesta bacalaureatul se înscriu în cea de-a doua categorie, a celor care au aşteptat până în ultimul moment ca statul să-i înţeleagă şi să le facă la final de liceu un cadou: subiecte uşoare, posibilitatea de a copia din stânga şi din dreapta, posibilitatea de a primi pe tavă rezolvările unor subiecte sau a întregii lucrări şi în final o notă de promovare onorabilă...Elevii care nu au reuşit să ajungă la o ruşinoasă medie 6 la finalul bacalaureatului sunt unii dintre acei cetăţeni ai României pe care statul nu trebuie să-i mai tolereze şi să nu le mai permită o serie de libertăţi asumate de ei - şi, mai rău, de părinţii lor - atâta timp cât nu ştiu cum să trateze sistemul cu respectul cuvenit...
Traian Băsescu spunea că „statul nu dă, el creează oportunităţi" şi atrăgea atenţia că românii au înţeles greşit capitalismul, în care statul are rolul de arbitru şi nu este cel care se ocupă de umplerea buzunarelor populaţiei. Tot preşedintele reamintea faptul că România are aproape 3 milioane de hectare de pământ nemuncite, în timp ce oamenii „stau la cârciuma satului".
Puse în contextul actual, declaraţiile lui Traian Băsescu indică direcţia: statul român trebuie să găsească echilibrul atât în sistemul de învăţământ, cât şi pe piaţa muncii. Astfel că, tineretul care nu a luat bacalaureatul trebuie să-şi recunoască propria capacitate şi să se gândească că există viitor şi cu o şcoală de meserii sau doar cu 10 clase. Aşteptăm toşi ca statul să creeze oportunităţile pe piaţa muncii pentru echilibrarea balanţei şi între corporatişti şi strungari."
Cum s-ar zice, din geniala gândire teoretică şi practică a Înţeleptului Machitor, făuritorul Societăţii Capitaliste Multilateral Dezvoltate şi al Statului Nesocial. Sau cam aşa ceva...
Bravo, musiu Turturică! Ţi-ai găsit locul în istorie: făuritorul cultului personalităţii băsiste. Derizoriu, dar de ce nu, dacă altcumva nu poţi?!
5 comentarii:
N-o sa comentez elucubratiile astea. Sau ale lui Giurgea. Remarc doar alaturarea dintre CURUS si BASESCU. Atat.
La o asa 'personalitate', asa fauritor: turturica !
Acesti culturnici au inteles un singur lucru din ISTORIE: patentul comunist de a te strecura.
Doamne - chiar imi vine sa iau mitraliera ...
Revenirea la Ceausism, in forma "basista", e o realitate in Romania. Toate ministerele au rezultate proaste, dar se gasesc ministri care sa se laude cu "planul cincinal", asa cum o face Funeriu acum, cu realizarile "reformei" sale, metafora pentru catastrofa ce a produs-o. Sanatatea e la pamint, educatia pe butuci, industrie romaneasca - "amintiri despre viitor", agricultura e a altora, armata, o pretentie de simbol. Dar avem si noi o noua, dar cam aceiasi Securitate, sa traim in liniste mizeria basista.
M-a socat fraza asta:
"Elevii care nu au reuşit să ajungă la o ruşinoasă medie 6 la finalul bacalaureatului sunt unii dintre acei cetăţeni ai României pe care statul nu trebuie să-i mai tolereze şi să nu le mai permită o serie de libertăţi"
Pai hai sa-i trimitem la Canal, sau, mai bine sa-i impuscam. E mai eficient, si scapam si de rusine sa avem atitia picati. Dar ce vorbesc eu, nici macar nu e nevoie sa-i impuscam, se impusca singuri. Deci, dati arme elevilor, e mai simplu.
http://www.mediafax.ro/social/un-elev-din-arad-s-a-impuscat-dupa-ce-a-picat-examenul-de-bacalaureat-tatal-lui-l-a-gasit-mort-8440724
Filozofii, tinichigiii, Tismănenii, oamenii muncii din PDL, redacţii de ziare, sinecuri şi alte alea, strâns uniţi în jurul Preşedintelui Traian Băsescu, îşi exprimă la unison puternica adeziune, unitatea de monolit, precum şi adânca recunoştinţă pentru indicaţiile preţioase şi orientările magistrale din discursul vizionar al Preşedintelui Traian Băsescu, Ctitor 2.0 de Ţară Nouă, (aici se produce o falie în timp), luptător întru apărarea Crucii şi Neamului Românesc, pavăză în calea bolşevismului, ale cărui cuvinte vor rămâne peste veacuri: “Cel care luptă, chiar singur, pentru Dumnezeu şi neamul său, nu va fi invins niciodată.”
Guvernantii astia chiar merg spre exterminarea poporului care i-a ales. Zona rurala is cam da ultima suflare, zona urbana incerta o ia si ea la vale in viteza, cu spitalele s-a rezolvat, nu mai recupereaza decit pe cine trebuie, cu scolile la fel, ca si-asa copiii lor invata afara, armata si politia sint impinse la mantinela. La privati se munceste pe nimic, de la stat vor iesi cei care n-au pile. Singurii care au profitat de sistem sint aparatul de stat si securitatea.
Ma surprinde si pe mine cit de causist este regimul actual. Minciuni, laude, analfabeti si lingai propulsati in posturi cheie, foame, trai prost... Niste diferente sint: Ceausescu a platit datorii, astia le fac, sub ceausescu functiona consumul din productie interna (atita cit era), acum importam de spargem. Pe atunci educatia era un refugiu, acum este un defect. De fapt, ne indreptam dspre un regim mai nasol decit al lui Ceausescu. Pe linga fascismul care se intrevede zilele astea, socialismul de pe vremuri era parfum de tei.
De fapt, ce sa ma mir, este o moda in lume schisma intre guvernanti si popoarele pe care mai degraba le stapinesc decit le conduc.
Turturica nu merita comentarii, ca stim cine este.
Trimiteți un comentariu