duminică, 17 iulie 2011

Bacalaureatul jandarmilor



Înţeleg că pe drumul dintre Braşov şi Giurgiu au dispărut, dintr-un tren de marfă, păzit de zece jandarmi, patru lăzi cu focoase pentru rachete Grad(zic eu), exportate spre Bulgaria. Trenul zăcuse o vreme într-un câmp de lângă Giurgiu. Furtul a fost descoperit abia la vamă.

Acum lumea se întreabă "cum pizda mă-sii au furat ăia dintr-un tren păzit?" Eu mă întreb dacă nu cumva, ca şi bacalaureatul de anul ăsta, furtul focoaselor nu este un pretext pentru a justifica reformele din MAI, de fapt licenţierile. Probabil că rezistenţa la "schimbare" crescuse prea mult în minister, şi atunci băieţii au decis să-i "frăgezească" pe cei care se opun intenţiilor de licenţiere. 

Veşnicii tocşoişti arată cu degetul şi spre SRI, că de ce n-a stat cu ochii şi urechile pe transport. Păi, simplu: poate că oamenii SRI au dat o mână de ajutor lui Igaş, şi au comis ei "furtul". Sigur, nu direct, dar o vorbă bună spusă cui trebuie a făcut minuni. Pentru că să nu-mi spună cineva că SRI nu ştie ce şi cum cu ăia de dau cu jula din trenurile de marfă. Sună a "teoria conspiraţiei"? Da, dar în ţara asta, unde e musai ca traian băsescu să aibă ÎNTOTDEAUNA dreptate, orice mijloc este bun pentru asta. 

O să vedem cât de curând dacă delirez eu sau am ajuns un cinic, atunci când este vorba de guvernarea portocalie. Oricum, statul român a ajuns o cârpă de şters pe jos, o formă fără fond.  

6 comentarii:

chien spunea...

Dar stirile spun clar: era un contract intre doua companii private, era un transport privat (export de armament), transportul nu apartinea MApN. Deci ce treaba are statul aici?
Sa vina mai repede libertarienii sa propovaduiasca privatizarea armatei!

Constantin Gheorghe spunea...

Jandarmii care păzeau transportul ce sunt, dacă nu "stat"?

chien spunea...

Tocmai asta e frumos, ca ei erau singurii "stat" acolo, dar pe post de bodyguarzi privati :)

"Compania Naţională ROMARM - filiala S.C. TOHAN S.A. - Zărneşti, în baza unui contract de export cu un partener extern, din Bulgaria, având toate aprobările impuse de legile româneşti, a efectuat un export a cărui condiţie de livrare (FCA) prevedea ca transferul de proprietate între furnizor şi beneficiar să aibă loc la Braşov. Din momentul transferului de proprietate, responsabilitatea asupra transportului şi securităţii mărfii i-a revenit beneficiarului", se arată în comunicatul ROMARM, semnat de general manager Vasile Marius Crişan.
Potrivit sursei citate, partenerul extern a încheiat un contract cu o companie românească care era obligată, conform contractului, să asigure transportul şi securitatea lui pe teritoriul României.

Béranger spunea...

Mă scuzaţi pentru limbaj, dar îmi bag pula în statul român. Cum adică firmă privată onor Compania Naţională ROMARM - filiala S.C. TOHAN S.A. - Zărneşti?????

Béranger spunea...

Ăuci, ăştia din RL zic că ambele firme erau totuşi de stat, tovarăşi!
http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/exclusiv-la-radulesti-jandarmii-s-au-uitat-3-ore-la-televizor-in-loc-sa-pazeasca-armele-231450.html

Anonim spunea...

De fapt in afacerea asta au fost shuntatzi niste oameni/interese si aia au zis -Da, faceti treaba fara sa ne dati si noua, bine, va aratam noi!- Si i-au facut de cacao furand la misto trei lazi si dandu-i in gat in fatza tarii intregi. Cam ca la Tigareta II.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...