duminică, 3 iulie 2011

A avut dreptate!



Ei bine, traian băsescu poate fi fericit! A avut dreptate! Şcoala românească produce tâmpiţi! Şi ce tâmpiţi! După rezultatele de la bacalaureat, putem spune liniştiţi că s-a dus pulii de suflet şi sistemul de educaţie. Sănătatea e şi ea pe butuci, sistemele de protecţie socială mai au puţin şi crapă, iar economia o să dea colţu' ca mâine! Succesuri după succesuri!

Dar e bine! Ne încadrăm în ţinta de deficit! Le-am dat o lecţie grecilor, italienilor, spaniolilor, portughezilor. Am arătat care este calea! Ura şi la gară!

2 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Stim ce si cum produce scoala romaneasca. Ce se vede acum este ce se stia de mult, dar s-a acoperit prin subtierea programelor, eliminarea examenelor de tip concurs, inlocuirea tratarii subiectelor at large cu teste grila, etc.

Ce se vede acum este adevarul despre ce s-a facut in ultimii cel putin 20 de ani in scoala romaneasca, rezultatul prostiei, greselilor, lipsei de viziune a gestionarilor sistemului, dar si al prostiei, lenii, dezorientarii, oportunismului celor din sistem. Scoala romaneasca e facuta praf de mult. A trecut o vreme pina ca acest lucru sa se vada, vremea necesara pentru a putea vedea consecintele cumulate ale educatiei facute astfel asupra unor oameni care n-au cunoscut alte sisteme, si anume cei mai "recenti" cetateni ai tarii, care n-aveau mai mult de 4 ani in 1990.

Sa-mi fie cu iertare, am vazut si eu subiectele de la bac. Se lua 5 numai pe putina atentie in timpul examenului, 7 daca ai trecut pe linga materie, si 10 fara jena daca aveai habar de materie cit de cit. Cu aceste subiecte, un elev de nivel mediu, cu un nivel mediu de stres, ar fi trebuit sa ia o nota buna si sa n-aiba de ce sa stea mai mult de o jumatate de ora in sala de examen. La asa subiecte ma mir ca a simtit cineva nevoia sa copieze.

Rezultatele la examenul de bac sint pe masura cerintelor, si pe masura interesului investit in sistem de toti stakeholder-ii, adica nule.

asybaris spunea...

Situatia exista de multi ani. Doar pentru ca anul asta nu s-a putut copia s-a vazut si care este nivelul de pregatire al elevilor. Nu toti elevii trebuie sa fie absolventi de liceu, unii mai pot sa sape si santuri. O groaza de agramati termina liceul si se inscriu si la facultate, iar lucrurile astea dureaza de prea mult timp. Urmaresc jurnalele de stiri din Franta, iar acolo Bacalaureatul are o rata similara de promovare, dar inseamna ceva.
Doar n-o fi Basescu de vina ca leprele astea mici pierd timpul pe facebook in loc sa puna mana pe carte.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...