duminică, 10 iulie 2011

Ce ne facem când trepanaţii ajung să conducă România?



Prieteni, recunosc! Din când în când Pulimea Sa are dreptate! Da, sistemul educativ românesc produce tâmpiţi! Cea mai bună dovadă o reprezintă Mihai Giurgea şi ceata de postaci care-l aplaudă ori de câte ori mintea îi mai băşeşte câte o "analiză" cretină.  Cum este asta.

La Giurgea este un amestec de tâmpenie dăruită de Mama Natura(nimeni nu-i perfect!) cu tâmpenie dobândită în sistemul educativ. Cu tâmpenia naturală te naşti, asta e, ghinion! Tâmpenia dobândită este cea care mă îngrijorează. Înseamnă că există în ţara asta oameni care gândesc precum dementul ăsta, şi i-au potenţat tâmpenia, i-au direcţionat-o, i-au cultivat-o. 

O tara trebuie condusa ca o firma.

În firme nu exista vot universal. Ar fi aberant! Cine baga bani intr-o firma, ala si decide. Iar puterea lui de decizie este in funcție de câți bani baga. Ce poate fi mai simplu si mai corect? Gândiți-va ce aberant ar fi, daca in firme ar funcționa de mâine votul universal...

Cine trebuie sa voteze?

Simplu: toți aia care baga bani la bugetul de stat. Adică inclusiv firmele, care acum n-au drept de vot pentru ca sunt persoane juridice si nu sunt cică, cetățeni. I-auzi! Dar banii lor sunt la fel de buni ca ai cetățenilor! Când le luați banii, nu va mai puneți problema cetățeniei! Ei, uite de aia firmele își iau catrafusele si se muta in alte tari: pentru ca acolo nu sunt jupuite cu taxele in favoarea unor dobitoci cerșetori, ca in România...

Cine nu are drept de vot?

Bugetarii. Cine sunt bugetarii? Toți aia care trăiesc din banii statului. Nu doar funcționarii publici. Ci si studenții, elevii, sau firmele care trăiesc din contracte de stat. Fie ca sunt firme de partid, fie ca își câștiga corect licitațiile: aici nu contează corectitudinea, ci doar sursa banilor. Legea le considera firme private, dar eu tot la bugetari le bag. Toți ăștia sunt in final angajați ai statului. Statul e o afacere ca oricare alta, iar angajații nu trebuie sa aibă nici un cuvânt de spus intr-o afacere.

A, da: si sa nu-i uitam desigur pe asistații social, pe cerșetorii autentici. Sau știți ce? hai sa-i uitam: pentru ca nimeni nu are dreptul sa fie asistat social. Protecția sociala o sa dispară in curând, la fel ca dinozaurii. Cerșetoria de stat este o relicva a gândirii socialiste din secolul 20. In curând, oricum n-o sa mai existe asistați social. O sa existe doar oameni rentabili, sau oameni morți."

Veţi spune că îmi pierd vremea cu nebunu'. Nu e chiar aşa. Nebunul ăsta are un proiect. Oferă unor nemulţumiţi de felul în care funcţionează statul ţapi ispăşitori şi o ideologie, anti-democratică şi nazistă în esenţa ei.  

Cineva demontează inepţiile lui Giurgea: "ce înseamnă să pornești de la o supoziție ineptă (două, de fapt), pe baza căreia să construiești un raționament aparent corect, dar în realitate supus dictaturii inepției, ca rezultat al superficialității…

In firme nu exista vot universal»
1. ba da, firmele se conduc universal. fiecare acționar are drept de vot. făcând o paralelă între firmă și stat, cetățenii statului sunt acționarii firmei, nu angajații ei. iar acționarii firmei au toți, fără excepție, drept de vot.
2. aspectul cantitativ: într-o firmă, numărul de voturi ale unui acționar depinde de numărul de acțiuni deținute. și asta pentru că firma este o entitate economică. entitate economică » drept de vot în funcție de participarea economică. dar statul NU este o entitate economică, ci una socială (incluzând economicul și alte lucruri). și fiecare cetățean este „la fel de social”. trebuie să aibă exact același drept de vot absolut toți cetățenii.
democrație? drepturile omului? poate n-ar strica înțelegerea corectă a lor! în niciun caz nu se poate invoca democrația pe baza unor considerații nedemocratice, de genul legării dreptului de vot de avere. pentru că este negată însăși esența democrației."

Reacţiile lui Giurgea şi ale câtorva trepanaţi fac toţi banii! Ce ne facem însă când trepanaţii ajung să conducă România?

6 comentarii:

Karakas spunea...

Citez din celebra 'gindeala': " O sa existe doar oameni rentabili, sau oameni morți"

Eu sunt de acord, dar sa incepem cu el si sa ne oprim acolo. Precis nu e rentabil in anumiti parametri. Sa moara el primul, sa ne dea exemplu! Lasind gluma macabra la o parte, individul e complet shizoid.

Da' cine e Giurgea asta de merita atita atentie? Ce influenta are el in Romania? Citi nebuni ca el sunt acolo?

chien spunea...

M-am bucurat sa citesc o replica romaneasca la astfel de ineptii periculoase, care plutesc de ceva vreme in aer:

http://www.zf.ro/opinii/opinie-daniel-daianu-cand-finanta-perverteste-piata-si-corodeaza-democratia-i-8391063/

http://www.zf.ro/opinii/opinie-daniel-daianu-cand-finanta-perverteste-piata-si-corodeaza-democratia-ii-8398123

"Doctrina socului" se aplica perfect: avem o criza, hai sa profitam de ocazie sa aruncam de tot la gunoi democratia! Si eventual sa-i bagam pe "cersetori" in lagare de munca fortata, cum mai propunea unul pe logec.ro.

Giurgea e important, dupa parerea mea, fiindca spune in gura mare, agresiv si articulat, ceea ce altii inca n-au curaj sa spuna ori gandesc doar pe bucati. Si care se vor simti incurajati sa-si exprime si ei extremismul latent, pentru ca vad ca Giurgea nu numai ca nu pateste nimic, dar e laudat si incurajat in aberatiile lui. De prea multe ori am vazut in comentarii intrebarea sau indemnul ca individul sa candideze in alegeri sau sa-si faca partid, ca sa-i reprezinte pe toti cei la fel de furiosi ca el.

Andrei spunea...

Subscriu la ce spune Karakas: nea Bula asta impreuna cu o parte a bulisorilor ce comneaza sint nebuni. In afara de ura, ei mai percep un puternic sentiment de amenintare iminenta: studenti, functionari, firme, dracu, lacu vin sa-i fure, sa le bage bete-n roate, sa-i piste de fund, etc.

N. Raducanu spunea...

Imi amintesc ca acum vreo zece ani si Patapievici sustinea intr-un articol reintoarcerea la sistemul cenzitar de vot, abandonat peste tot in lume de la inceputul secolului 20. Ingrijorator mi s-a parut insa numarul de comentatori care au aplaudat articolul lui Giurgea. Toti acestia nu sunt nebuni, ci exprima o conceptie de viata, de esenta fascista, pe care inca nu a aparut inca un Capitan legionar sa si-o inscrie pe drapel

pacos spunea...

Facem ce facem si iar ne intoarcem la Giurgea. Acuma, oricine poate avea pareri, da' cu nenea asta nu se mai poate. Ieri, dupa etapa de Tur, am cautat ceva informatii despre preopinent. Si-am gasit ca firma lui, Evolore, apare ca fiind in intrerupere temporara a activitatii, ca in anii precedenti era cam pe pierdere si ca unii afirma ca baiatul e cam tepar.
Ca Giurgea e idiot, nu mai trebuie mentionat. Ca pe blogul lui da lectii si ofera solutii, e ok. Ce n-am inteles e cum dracu' asta zice ce zice si nu e in stare sa tina pe linia de plutire o firma cu obiect de activitate PR-ul si training-ul.
Dar mi-am adus aminte de o Lege celebra "cine nu stie,invata pe altii". Parafrazand, cine nu stie, scrie si da lectii pe blog. Aia e.

Au fost ceva probleme cu blogul? ieri am incercat sa postezmesajul asta si vad ca n-a intrat.

Constantin Gheorghe spunea...

Prietene Pacos, ieri Bloggerul a fost posedat de domnu' Dracu! Mi-a scos peri albi! S-au supărat unii pe mine, că nu le public comentarii care nu există. Asta e, are şi tehnologia limitele ei.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...