miercuri, 16 februarie 2011

Să-ţi vâri draga de ANI în cur, Monicuţo!



Care va să zică, Monicuţo, făcuşi tu ce făcuşi, şi draga ta de ANI declară incompatibili cu demnitatea de parlamentar patru  rectori importanţi, cu operă, nu ca tine, în timp ce Ridzi şi Păsat sunt foarte compatibili! Să ţi-o vâri în cur de instituţie, toanto! Te-a durut undeva(acolo unde ţi-o vâri pe draga ta de ANI!) de combaterea corupţiei. Tu vroiai să-i dai Iubitului Conducător şi Mare Machitor o poliţie politică mascată, care să-l scape de indezirabilii din politică, umplându-i de căcat. Şi uite că uşor-uşor toţi cei care se opun lui băsescu sunt "cercetaţi" şi eliminaţi de ANI.


Acum e rândul liderilor de sindicat să fie cercetaţi, lideri care au organizat demonstraţiile de anul trecut. Unii dintre ei sunt cercetaţi fără temei legal, prin lege ei nefiind obligaţi să depună declaraţii de avere. Dar ce contează? A zis Zeus să li se ia gâtul, ordinul se execută, nu se discută!


Acu', că veni vorba: dobitocul de Funebriu, care după legea românească nu are decât 11 clase, pentru că nu vrea să se supună legii şi să ceară statului al cărui demnitar este să-i echivaleze studiile, este compatibil cu funcţia de ministru? Ar putea ocupa demnitatea asta, după un asemenea refuz, în Franţa, Germania, mă rog, în orice stat normal şi civilizat? Evident, nu! Dar noi suntem români!


ANI este un instrument politic: aşa a fost proiectat şi ăsta este scopul ei principal. Şi îşi face meseria cu profesionalism, doar că nu în domeniul pentru care se presupune că e calificată, ci în acela de a destructura, împreună cu alte instituţii ale statului, total neconstituţional şi nedemocratic, orice formă de rezistenţă faţă de abuzurile actualei puteri. 


PS: azi e 16 februarie. Mi se pare că anunţul, sau mă rog, scurgerea ANI, este cât se poate de tendenţios, ţinând cont de semnificaţia acestei zile. Dincolo de orice interpretări, grevele din februarie 1933, de la Atelierele CFR, fac parte din tradiţia şi din moştenirea mişcării sindicale româneşti. Care o refuză cu obstinaţie, că a dat şi în liderii de sindicat boala "anti-comunismului". Şi uite aşa nici de grevele de la Lupeni, din 1929, nici de evenimentele din 13 decembrie 1918 nu se mai vorbeşte. Pentru că de fiecare dată muncitori care îşi cereau drepturile lor au fost asasinaţi cu sânge rece de puterea aflată la conducerea statului român. Or nu e bine să se afla de asta, pentru a nu contrazice tezele actualei drepte româneşti, care, cum spuneam, se legitimează cu "anti-comunismul". Şi când le pomeneşti de acele crime ale statului, îţi răspund că sunt justificate de "pericolul bolşevic" De parcă foamea e de extracţie bolşevică, şi în capitalism nu se moare de foame!   

4 comentarii:

Karakas spunea...

Cazurile de coruptie agitate in media sunt pesti mici.

Unde sunt pestii mari? Iata ce transpare dintr-o telegrama a Ambasadorului Taubman din 31 iulie 2008, “scursa” prin WikiLeaks:

“In a meeting on July 25th with the Ambassador, the
regional Boeing representative, Monte Frazier, shared an
allegation that EADS may have offered 3 percent of the sales
price of any eventual Airbus purchase as bribes to officials
in the Romanian Government”

http://213.251.145.96/cable/2008/07/08BUCHAREST608.html

Se pare ca, reprezentanti ai Ministerului Transportului, ar fi cerut 3% din afacere, pentru ei, adica mita, in cazul in care ar fi favorizat un contract cu EADS versus Boeing, pentru achizionarea de aeronave pentru TAROM.

Dar, sigur, microfoanele DNA nu aveau cum sa ajunga acolo unde trebuia un cazul asta. Si nici nu aveau cum sa il intervieveze pe reprezentantul Boeing ca sa afle mai mult. Ploua in ziua aia. De mult mai mult interes insa pentru putere sunt arestarea si anchetarea liderilor PSD, si in curind, ai USL.

chien spunea...

Ideologic stam din ce in ce mai bine. Care Codul muncii, asta nou in care sindicatele au totusi voie sa existe? Eroare!
http://cursdeguvernare.ro/george-butunoiu-specialist-hr-in-romania-%E2%80%9Esindicatele-sunt-facute-pentru-lene%C8%99i-%C8%99i-pro%C8%99ti%E2%80%9D.html

Karakas spunea...

Iata, se confirma o ipoteza: ANI ii verifica (incidental?) pe toti liderii sindicali care au participat la actiuni de protest impotriva lui Basescu si a Guvernului. LIderul sindical Lincu: "Singura legătură între sindicaliştii verificaţi de ANI este că toţi au participat la proteste"

De ce ar fi protestat impotriva unui regim lideri sindicali care ar fi incasat spagi impresionante? Pai daca curgeau atitia bani in buzunarele lor, ce, erau prosti sa se expuna?

Cred ca o posibila ipoteza este ca aceste arestari trebuie sa imblinzeasca sindicatele, punind presiune pe liderii lor. Sa inceteze cu pretentiile, si sa fie de acord cu noul Cod al Muncii, care limiteaza drepturile membrilor de sindicat/ale angajatilor. Ca sa construim adevarata Republica Capitalista, conform viziunii portocalii, unde bogatii chiar ii exploatea pe restul, conform legii.

http://www.mediafax.ro/social/lincu-singura-legatura-intre-sindicalistii-verificati-de-ani-este-ca-toti-au-participat-la-proteste-7988947/

cristi spunea...

Ceea ce e remarcabil aici e că de fapt averile respective sunt de fapt normale, şi cu toate astea se găsesc destui proşti care să ţipe că-i corupţie. Nu găsesc nimic exagerat prin declaraţiile alea de avere; nu văd cum aş putea spune că "nu se poate să aibă atât, trebuie să fi făcut afaceri necurate".
De ex. Marius Nistor are 26k euro credite şi un venit lunar de vreo 5900 ron. Bogdan Hossu are două apartamente mici, ceva depozite bancare şi 5200 ron/lună de la Alfa. Anton Hadăr de la Alma Mater are un Logan, un Renault Megane şi 270k ron economii. Nici unul din ăştia sau ceilalţi verificaţi nu poate fi numit bogat. Şi parcă pedeleu "de dreapta" n-avea probleme cu faptul că unii sunt mai înstăriţi, acum gândesc ca nişte bolşevici din anii 50?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...