luni, 5 octombrie 2009

Soluţia anticriză a liberalilor: paralizarea statului!

Liberalii o ţin ca Ivan cu fluieru' cu guvernul de tehnocraţi. Au arvunit şi-un prim ministru, pe primarul Sibiului, Klaus Johannis. Şi mai zic că vor doar vreo zece-douăsprezece ministere. Asta pentru câtă vreme? Pentru cel mult două luni, dacă schimbarea se petrece mâine! După ce că tot sistemul administraţiei publice, locale şi centrale, este bulversat de demenţa oranjgutanilor, care aruncă mii de oameni afară din sistem, pentru a-şi pune oamenii lor, vine şi o altă demenţă, a comasării ministerelor, cu tot ce înseamnă asta la nivel central şi local!
Ce reţetă mai bună decât asta pentru paralizarea statului? Mai judecă cineva la liberali? Că văd că mintea lui Crin Antonescu e plecată cu sorcova! E atât de sigur de victorie? Are un acord cu o majoritate parlamentară, care să-i permită schimbarea radicală a structurii guvernului? E sigur că Pulea Vodă îi dă mandat neamţului să formeze noul guvern, dacă pică actualul cabinet Boc 2? Sau vorbeşte ca să nu tacă?
Cât de rupţi de realitate sunt politicienii români? Cât cred ei că va mai suporta cetăţeanul român toate fanteziile lor, al căror preţ ei îl plătesc?

15 comentarii:

tony spunea...

Guvernul Boc 2 va pica sigur.De acolo va incepe derapajul de care vorbea Basescu.

Goia spunea...

In Romania deja orice este legat de politic starneste suparari sau chiar ura, asa ca ar putea fi o idee buna sa avem un guvern de specialisti (girati politic evident), oameni care au demonstrat de-a lungul vietii ca au ceva de spus. Cat priveste diminuarea numarului de ministere, sunt total de acord si nu pentru o asa zisa economie datorita numarului redus de bugetari, ci pentru ca statul nu ar trebui sa aiba de spus prea multe in alte domenii decat educatie, santatate, infrastructura, siguranta cetateanului si externe.

Unknown spunea...

Un guvern de tehnocrati, chiar si pentru doua luni, ar fi mult mai bun decat un guvern Boc, ai incredere. Si ce te face sa crezi ca un asemenea guvern nu ar rezista si in cazul in care Antonescu ar castiga alegerile?

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Este foarte complicata situatia. Daca PDL e dat afara acum, se va victimiza si va readuce pe tapet povestea celor 322 care prinde la populatie, s-a vazut! Nu e bine deloc. Pe de alta parte, daca ii lasa la putere vor controla alegerile. Iar nu e bine deloc.

Anonim spunea...

Uite care-i treaba: Tu nu te-ai saturat de mascarada basesciana si de minciunile acestui individ? De batjocura de care a dat dovada si de modul in care a tavalit mentalitatea acestui popor? N-a crezut nimeni ca Basescu nu va candida si n-a crezut nimeni povestea cu mosneagul. Ei bine, tara are nevoie de o schimbare pentru ca guvernul Boc este un total esec. Daca n-au facut nimic atunci cand erau si psdistii ce pot face acum? Toti au fost o apa si-un pamant. Antonescu are dreptate. Solutia este un guvern de tehnocrati, capabil. E o solutie temporara pana la alegeri - sa nu se rupa de tot, Romania! Fara indoiala Crin va fi noul presedinte, iar noul guvern - pentru ca va fi unul - este al PNL-ului. Doar asa putem scoate tara din criza! Razvan

Mihai Petre spunea...

Basescu va ajunge, din pacate, in turul 2. Din fericire insa, in turul 2 nu mai are nici o sansa. Poate doar daca nu o sa fraudeze alegerile. Cat timp a stat langa PSD a invatat cum se fura. Eu o sa il votez pe Crin Antonescu si imi pun toata speranta in el!

Anonim spunea...

Eu sunt convinsa ca solutia lui Crin Antonescu este de o mie de ori mai buna decat guvernul actual. Eu nici sa dorm nu mai pot de cand am auzit ca Udrea si Videanu sunt pe cai mari cu cate doua ministere. In plus, ideea cu primarul Sibiului mi se pare foarte buna. Nu sunt din Sibiu, dar l-am vizitat de cate ori in ultimii doi ani si de fiecare data am plecat impresionata de acolo. Se vede ca este un bun gospodar, in primul rand. Eu zic ca merita sa acordam credit acestei initiative. In fond, mai mult decat acum siiiigur nu putem pierde.

Paula spunea...

Desi Basescu va ajunge in turul II, nu mai are nici o sansa la prezidentiale. Oamenii si-au dat seama de minciunile lui si il vor taxa. Eu una votez Crin Antonescu !

Anonim spunea...

cind citesti comentariile facute pina acum realizezi ca romanii sint rupti total de realitate si nu stiu efectiv de capul lor! graznic! cum este posibil asa ceva? nu pot intelege! chestia cu tehnocratii este o nebunie vestica din anii 90!!!! prinde ea la romani astazi cind se cunosc esecurile numitilor civilizati? pot fi dusi de nas atit de usor romanii? se pare ca da! una din realizarile tehnocratilor din germania a fost hartz paket care reprezinta legile prin care este reglementata proplema somajului cu drepturi si obligatii. aceste legi au fost concepute de peter hartz care era totodata si sef personal la concernul wv. deci sefii de concerne au ajuns sa faca legile guvernului!!!! in 2007 respectivul este gasit vinovat intr-un proces de coruptie insa ca de obicei in vest nu se intimpla nimic deosebit mai ales unui personaj extrem de util si care a contribuit la imbunatatirea vietii bosilor care este tare grea mai ales cind apar mereu modele noi de avioane si yahturi. unde mai pui ca ultima moda este garnisirea mincarurilor cu aur comestibil de 23 de karate!!! una dintre regulile din hartz 4 prevede taierea banilor din ziua respectiva daca o persoana va intra in apartamentul unui somer cu o plasa in care se presupune ca exista mincare. de probe nu este nevoie ci doar de un informator benevol iar astia sint cu gramada in vest mai ales ca se dau si recompense. de multe ori cind citesc prostiile scrise de romani ma gindesc ca merita din plin vestul original asa cum este el ca sa vad cind se vor satura.

Gabi A. spunea...

Eu m-am saturat de mascarici si clovni politici pana peste varful urechilor. Nici din mormant nu l-as mai vota pe Basescu, iar de Geoana nici nu mai spun la cat e de indoctrinat de PSD-isti. Apoi prefer un nou guvern de tehnocrati si oameni competenti care sunt hotarati sa aduca o schimbare majora si benefica pentru aceasta tara. Trebuie inlaturate actualele jocuri murdare si spectacole ieftine de prost gust. Macar propun solutii si vin in ajutor cu idei liberale care sa anihileze actuala situatie de scandal ca la usa cortului. Eu merg pe mana lui Crin Antonescu, un politician fara trecut patat de interese. Sugestia lui e de luat in calcul daca vrem sa scapam de mafioti, mitomani si incompetenti! Gabi A.

alex baltac - rosiori spunea...

pana nu vor da jos de la guvern pe papagalul de boc,liberalii nu se vor oprii...va urez multa bafta domnilor liberali,sa ne scapati de ciuma asta de pdl...

Anonim spunea...

e cea mai buna alegere ,fa o alegere liberala,:d,toti voteaza CRIN ANTONESCU

Marin Alexandra spunea...

Daca facem o paralela intre Crin si actualul, crede-ma ca liberalul este stat pe acasa, in comparatie cu sorcovele lui Base.
Tocmai asta e ceea ce vrea omul. Sa nu se mai tina cont de nepotisme si superficialitati. Si bine face.

ioana zvarlefut caransebes spunea...

mi se pare un lucru absolut normal, cel pe care liberalii il fac. avem un guvern minoritar si era nevoie de o motiune de cenzura. ca unii il prefera pe boc del poc in detrimentul celui care a reinventat sibiul, asta e alta treaba... acesti omanei duc tara de rapa. Eu cred in liberali, or sa persevereze si motiune o sa treaca. guvernul boc va face poc ! de fapt, guvernul Base va face...FAS ( ca rima nu mai gasesc)

Karakas spunea...

Liberalii o sa faca, liberalii o sa dreaga. Am vazut ce-au facut liberalii lui Tariceanu. Au cheltuit multi bani si au marit deficitul bugetar. Cresterea economica de atunci s-a facut pe cocoasa UE. Romania a continuat drumul maiastru al economiei nereglemantate, sub drapele au multe stele. Industria si agricultura romaneasca au fost definitiv ingropate. Singurul lor merit este ca s-au opus tendintelor autoritariste ale oranjutanilor.

Mai mult, doctrina liberala nu a fost inca ajustata oficial de partid (penele). Ei tot cu statul minimal o dau, desi lumea se chinuie azi sa re-creeze institutii de stat cu rol de reglementare, ceva de care liberalii romani se fac rosii in obrajori cind aud. Si mai dau inca cu ceva de pamint: fantomele comuniste! Hilar Crin Antonescu cu lupta lui cu comunistii. Cel mai bine sa-si tina discursurile in cimitire ca acolo are audienta...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...