luni, 5 octombrie 2009

Ne-am liniştit!

Pulea Vodă este la un Forum economic, unde delirează despre criză şi le arată sindicaliştilor elefantul cu trompă roz! Sigur, e foarte comod să spui: "Nu e criza noastră, nu e vina noastră, ieşim din criză când o vrea Cel de Sus şi cam la un an după ce ies ceilalţi. Până atunci treaba voastră, eu şi oranjgutanii mei nu ne-am propus să vă scoatem din criză, noi ne-am propus să vă prostim, să ne daţi votul. Criză sau nu, în România va fi ÎNTOTDEAUNA câte ceva de furat. Sigur, ciolanul e mai mic, de aia am şi raţionalizat haita! Acum avem un guvern cleptoman monocolor! Nerecunoscătorilor! Nu vedeţi ce mare bine v-am făcut?"
Mare Timonier, ne-am liniştit! Ca în bancul ăla cu Radio Erevan, ne încolonăm şi mergem în linişte către urne. Să ţi-o tragem! Cu ştampila! De ce în linişte? Pentru că marile bucurii, ca şi marile dureri, se trăiesc în linişte...
PS: Pulea Vodă vorbeşte şi despre limitele de variaţie ale cursului leu-euro: nu sub 4 lei, dar nu mai mult de 5 lei. Păi, Iubite Conducător şi Mare Machitor, e o amplitudine a variaţiei care ne va lăsa pe toţi cu gura căscată şi cu portofelul în bernă! Dacă ajunge la cinci lei, e vorba de o creştere generală a preţurilor şi a ratelor la împrumuturi cu circa 20%. Asta dacă avem noroc! Ţi se pare o bagatelă? Vedea-te-aş cu portăreii la uşă!

2 comentarii:

Béranger spunea...

Limba noastră-i o comoară,
În străfunduri exersată,
Iar acum, cu Vodă Pulea,
Schimb de gusturi se arată.

Hemorzon, băşini, căcare?
Ăste vremuri sunt caduce.
Astăzi, limbilor perene
Sloboz pur moşu le-aduce.

Cam cu floci, de când Nuţica
Nu mai curăţă terenul,
Dară oh, cu Vodă Pulea,
Toţi putem face ca trenul.

Gura mare trăbă doară
S-o deschidem cum se cade,
Iar ştampila să o punem
Unde-i slobozul mai mare.

Pe De Labă-i viitorul,
Limbii noastre româneşti,
Nu mai amăgiţi poporul:
Vodă Pulea, tu ne eşti

Viitorul, şi trecutul
Munţii, cerul şi cu marea,
Zeus eşti, ba chiar Vezuviu
De ne laşi să lingem bine

Sursa ultimă de geniu
Ce irupe sănătos
Ori de câte ori limbuţe
Prinosul ţi-aduc, pios.

Anonim spunea...

aici sluga vestului a spus un adevar deoarece este o criza a sistemului care nu este functionabil si asta se poate citi in istorie. deasemenea dupa cum se vede vesticii nu sint dispusi sa schimbe nimic asa ca vreau sa va vad in 2012 ca mai mult nu tine ceea ce numesc boii vestici vindecarea sitemului. statele vestului sint falimentare iar platitorul de impozite sta in orase din corturi si rulote si nu cred ca mai poate da ceva. de furat se fura la nivel global altfel n-ar muri 100000 de oameni pe zi. in vestul vostru iubit exista un faliment al unei persoane private la fiecare 45 de secunde deci portareii au activitate in vest. ramine sa dati cu banul sa alegeti intre inflatie sau deflatie ca doar e democratie. de vest!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...