joi, 1 octombrie 2009

Începutul sfârşitului

Traian Băsescu a semnat decretul de demitere a lui Dan Nica din funcţia de vicepremier şi de ministru de interne. Şi şi-a numit omul de casă şi şeful campaniei sale prezidenţiale în acest post sensibil. Dând astfel PSD o formidabilă armă în campania electorală. Această semnătură este una care, din punctul meu de vedere, pune capăt carierei politice a lui Traian Băsescu. Dar şi existenţei unui partid contra naturii, PDL, care a devenit o pacoste pentru viaţa politică românească, şi aşa de tot rahatul şi fără imbecilităţile populiste ale lui Băsescu, Boc, Videanu şi compania.
În fond, acum PSD are un duşman, are o motivaţie pentru a lupta cu ghearele şi dinţii în această campanie electorală. Dorinţa de revanşă este mai bună decât orice justificare "principială". Acum este care pe care. Dacă PSD şi Geoană ştiu să joace bine, peste două luni Băsescu nu va mai fi la Cotroceni şi Boc la Palatul Victoria.
Nu este pentru prima oară când spun acest lucru: guvernarea cea mai stabilă şi mai raţională pentru România, cel puţin un deceniu de aici înainte este PSD-PNL. Pentru că în procesul de reducere a decalajelor de dezvoltare şi de integrare europeană este nevoie de liberalism economic, temperat de măsuri de protecţie socială, nu de populismul cretin şi fără orizont al struţo-cămilei PDL.
Ce va fi de aici încolo, vom vedea. Dar pentru prima oară cineva plăteşte sec, să vadă cărţile lui Traian Băsescu . Şi sigur nu are nimic în mână...

Un comentariu:

Darius cel Tulbure spunea...

Uite ce spuneam acum aproape un an. Nu-s clarvăzător, nu am ştiut exact, dar ce era de aşteptat s-a întâmplat.

PDL - Ţine-te bine!

Nu m-ar deranja deloc un guvern PSD-PNL. Şi tind să cred că guvernarea PDL solo nu va apuca prezidenţialele.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...