joi, 8 octombrie 2009

Cine a produs mai mulţi şomeri?

Că mi-am adus aminte: un diliu de la "Financiarul", Stelian Negrea, făcea spume împotriva bugetarilor la o emisiune pe Antena 3, "Laordinea zilei", dacă nu mă înşel. Şi urla ca dementul la nişte lideri sindicali, pe motiv că bugetarii nu dau suficienţi someri, că statul nu vrea să se restructureze, în timp ce sectorul privat a făcut-o şi a produs şomeri grămadă. Şi dădea nişte cifre, ceva de genul numai 120.000 de şomeri provin din sectorul public şi circa 350.000 de şomeri din mediul privat.
Da, dar idiotul uită să spună că în sistemul bugetar lucrează acum circa 1.200.000 de persoane, ceea ce înseamnă că a produs o restructurare de 10% din efective, în timp ce sectorul privat, cu munca la negru, cu tot, numără circa 8.500.000 de angajaţi. Ceea ce înseamnă că aici s-a produs o ajustare de doar 4%.
Poate sunt eu nebun, dar credeţi-l pe Murphy: "dacă ai suficiente date statistice, poţi demonstra orice!" Cu o condiţie: doar dacă ai în faţa ta nişte dobitoci. Altminteri, o iei în pifometru!

Un comentariu:

Anonim spunea...

in vest au restructurat toti.in germania din 84 mil locuitori au serviciu sub 40 mil dintre care numai 20 au norma intreaga.rezultatul este ca 50% din populatie detine 5,6% din averea nationala.12% isi permit sa plece in concediu.restul au la dispozitie o tara unde te duci mereu fara viza: balkonia!adica concedii pe balcon.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...