sâmbătă, 26 iunie 2010

Vise sadice cu Vlădescu



Mişto logică! Vlădescu este the best! Deci întâi se taie salariile bugetarilor. Evident, oamenii sunt furioşi. După care urmează "oferta": ca să vă mărim salariile, trebuie să dăm afară 100.000 de bugetari. În câteva domenii sigur nu va fi nevoie. Pleacă oamenii singuri. Cum ar fi medicii.

Ghinionul nostru este că Vlădescu nu-i sărac, şi are şi prieteni foarte bogaţi. Aşa că dacă i se întâmplă ceva, unul dintre ei îi oferă avionul personal, să ajungă repede la Viena. Şi scapă de o întâlnire cu sistemul sanitar subfinanţat de el, care poate i-ar mai fi schimbat  ideile despre "povara" bugetarilor.

Sau poate dă afară nişte pompieri. Şi un incendiu la una dintre multele lui case, nestins la timp din lipsă de personal şi de finanţare îl face să-şi schimbe opinia.

Sau, şi mai bine. Poate îşi dă dracului demisia, împreună cu boc şi cu toată menajeria şi o să avem şi noi un Guvern şi un premier demni de acest nume!

UPDATE: văd că Pleziristul e foarte nefericit că a mărit TVA. Păi de ce nu ţi-ai dat demisia, mânca-ţi-aş? De ce nu le-ai zis: "Eu nu pot lua decizia asta! Plec! Să vină altul în locul meu, s-o facă!"?

Şi apoi, nu înţeleg de unde nebunia asta cu tranşa de la FMI. Dacă îmi aduc eu aminte, noi avem probleme cu deficitul bugetar, nu cu rezerva BNR, unde merg banii. De ce avem nevoie de încă aproape un miliard de euro în rezervă? Ca să plătim dobânzi şi mai mari? Ca serviciul datoriei externe să crească?

3 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Eu cred ca plecarea PDL-ului de la putere ar rezolva problema deficitului...

Mai ieri, primarele brasovean scotea pe goarna pe un post de televiziune local ca daca el n-ar fi primar si sef al PDL Brasov, n-ar fi atitea investitii in Brasov.

Toate aceste investitii se deruleaza printr-o anumita firma, si se refera, ati ghicit, la asfaltari, bordurari si parcari, adica la ce stim noi mai bine.

Au facut din Brasov orasul cu cele mai multe sensuri giratorii din tara, dintre care vreo 3-4 erau necesare, si cred ca avem vreo 17. Pe questia asta de modificari s-au luat la reasfaltat strazi pe care nu era nevoie sa se intervina, si se toaca in continuare incredibil de multi bani facind si refacind ceva ce am facut si refacut si anul trecut.

Sa nu mai zic de acoperirea blocurilor cu scirtz, care costa la metrul patrat de 4 ori mai mult daca se face prin primarie si firmele agreeate decit daca iei o echipa de meseriasi...

In Brasov, cel putin, daca se scoate acest consumator major de la conducta de bani, cred ca o sa creasca si calitatea lucrarilor publice, si gradul lor de oportunitate, si or sa mai ramina bani. Deci se rezolva deficitul.

Presupun ca e peste tot la fel. Deci sa plece PDL-ul, care in tupeul lui jegos nu se poate opri de la furaciuni. Au mai dat-o'n parandarat si altii, da' mai cu masura. Astia n-au nici o limita.

Anonim spunea...

imi place mult blogul dvoastra. ma bucur ca sunt oameni in RO care cred in asa ceva si au curajul sa vorbeasca, dupa marea spalare pe creiere din anii 90...
Adrian Briciu

Anonim spunea...

Exact, actiunea ceva mai corecta era demisia.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...