duminică, 27 iunie 2010

De ce l-aş crede pe boc?



Iarăşi diaree de vorbe la video-conferinţa cu prefecţii. Iar un boc mecanic, care-şi recită litania, fără să transmită, practic, nimic. Iar aceeaşi poveste cu "asiataţii" care au maşini şi case de lux, şi care primesc şi ajutor de la stat, respectiv venitul minim garantat. Şi iarăşi îndemnuri mobilizatoare de "la muncă, nu la întins mâna!"


Şi ne dă o cifră: 20% dintre cei 25% solicitanţi de venit minim garantat au abuzat de acest ajutor. Acum, înţeleg că dacă ai o ruginitură de Dacie care nu mai este în circulaţie şi dacă nu dormi în stradă, ci în ghena de gunoi, nu ai dreptul să ceri aşa ceva. Că dacă era vreun ţigan cu Porche Cayenne, cumpărat din bani obţinuţi din trafic de carne vie, din comerţ cu metal sau din furtigaşuri, cu palat cu turnuleţe, şi care primeşte şi ajutor social, ăla nu se pune. E sponsor pentru politicieni şi cadru de nădejde în alegeri!

Bine ar fi ca aceste cifre să poată fi verificate şi de organisme independente. Mai mult, bine ar fi ca anchetele sociale să fie făcute de organisme independente. Să vedem şi noi ce şi cum. Credibilitatea lui boc este undeva sub zero. Zero barat, în paranteză fie spus! Vă daţi seama ce varză e în mintea lui, dacă afirmă: "Adica dintr-un total de 25% verificate, la 20% am gasit oameni care au case si masini de lux si alte venituri complementare. Deci in afara de salariu primesc bani de la stat in loc sa fie acordate persoanelor care au nevoie. Smecherii sa dispara din ecuatia economiei romanesti". Păi, dacă au un salariu, şi salariul ăla face ca venitul pe persoană, în familia respectivului, să fie sub venitul minim garantat, se acordă acest ajutor. Ce vrea? Să nu-l mai acorde?

Mă îndoiesc de faptul că sunt mulţi cei care ar sta de pomană, când ar avea unde munci, iar venitul din muncă ar fi decent. Avem exemplul românilor care lucrează afară, şi nu puţini la negru. Dar şi la negru câştigă infinit mai mult decât ar câştiga aici cu acte în regulă. 

Dar să-i înjuri pe români că nu vor să muncească, şi în acelaşi timp tu, ca premier, să iei măsuri care duc la distrugerea a sute de mii de locuri de muncă, este o dovadă de cinism şi de nesimţire crasă. Dar ce să te aştepţi de la boc?

O ultimă remarcă: singurul nostru proiect de viitor este reducerea deficitului bugetar? Dacă da, suntem un popor de dobitoci, dobitoci care-şi merită soarta şi care dacă nu-i numesc pe băsescu preşedinte şi pe boc premier pe viaţă nu sunt ei!

Un comentariu:

Bogdan spunea...

Tara dogmatismului de drepta feroce, a mantrelor libertariene, a economistilor arhangheli ai dreptei, care refuza ORICE solutie.
dogma + fixism > pragmatism + ratiune =>

http://www.jurnalul.ro/stire-politic/boc-a-refuzat-salvarea-economiei-ca-sa-nu-dea-satisfactie-psd-547898.html

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...