luni, 21 iunie 2010

De ce e bine să taci




De ce e bine să taci, mai ales când eşti politician? Păi, ce-i zice poliţistul american infractorului, când îi citeşte drepturile, înainte de a-i da un şut în cur?  "Orice spuneţi poate fi folosit împotriva dumneavoastră." Cred că ORICARE consilier cu o brumă de creier ar trebui să-i citească politicianului pe care-l sfătuieşte, şi-n sculare, şi-n culcare, fraza de mai sus: "Orice spuneţi poate fi folosit împotriva dumneavoastră". 

Dovada ne-o furnizează prietenul Mordechai(felicitări, ai adus un aer proaspăt în tocşoaiele A 3!), care dezgroapă neşte ziceri ale Tiranului, de pe vremea când era David în luptă cu Adrian "Goliat" Năstase. Aşadar, o ştire Mediafax de acum 8 ani, cu zicerile Pulimii Sale. Spuneţi voi, nu mai bine tăcea?


"Mediafax – Miercuri, 24 iulie 2002 ora 14:00

(GENERAL) BĂSESCU-NĂSTASE / Traian Băsescu susţine că a găsit peste zece asemănări între Năstase şi Ceauşescu

BUCUREŞTI, 24 iul (MEDIAFAX) – Preşedintele PD, Traian Băsescu, susţine că a descoperit mai mult de zece puncte comune între principalul său adversar politic, premierul Adrian Năstase, şi fostul dictator Nicolae Ceauşescu.



Ca şi Ceauşescu, Adrian Năstase are viziunea partidului unic, consideră că este singurul om din formaţiunea sa care poate formula critici şi “se crede stăpîn peste realitatea tot mai amară a României”, a afirmat, miercuri, Traian Băsescu.



Liderul PD şi-a continuat comparaţia spunînd că şi Năstase alege locuri somptuoase, precum Snagov, Sinaia, Neptun sau Predeal, “pentru a vorbi despre necazurile ţării”. Acelaşi premier l-a “descoperit” pe Victor Ponta, aşa cum, cu mult timp în urmă, Ceauşescu l-a “inventat” pe Nicu, a spus Traian Băsescu.



Băsescu a continuat comparaţia şi la capitolul “controlul serviciilor secrete”, precum şi la ideea de a folosi minorităţile “pentru a părea democrat şi european”.



Liderul PD spune, de asemenea, că Năstase, ca şi Ceauşescu, detestă ideea de proprietate, are “vanitatea recunoaşterii de către Occident” – chiar şi la schimb cu “importante servicii şi concesii”- şi devine agresiv atunci cînd este ineficient.



La fel cum Ceauşescu oferea, în decembrie 1989, o sută de lei copiilor, acum, Adrian Năstase dă un pahar de lapte şi cornuri, a afirmat Băsescu.


Liderul PD mai apreciază că premierul “este profund contaminat” de apariţiile sale dese la posturile de televiziune, reuşind să controleze mass-media într-un mod asemănător cu Nicolae Ceauşescu. “Probabil că va trebui să cerem guvernului Statelor Unite să repună în funcţiune “Vocea Americii”, a încheiat Băsescu."



5 comentarii:

Karakas spunea...

E gelos pe succesul lui Nastase :)

Incearca si el acum sa transfere imaginea lui proasta la Nastase. Dar nu cred ca o sa ii reuseasca. Nastase nu are comun nimic cu Ceausescu, pentru ca este un intelectual.

pacos spunea...

Trist e ca n-am invatat nimic din cele trecute. Absolut nimic. Nici noi, ca popor (sau populatie), nici politicul, nici presa.

Karakas spunea...

Ah, scuze Basescule, acum vad ca e de 8 ani stirea. E hilara treaba, vad ca s-a pus puternic pe specializat in dictatura :)

Anonim spunea...

Si un link la Mediafax se poate ? Fiindca domnul Google in afara voastra nu poseda NIMIC din tot pasajul acela generos . Si "prietenul" a mai prestat gafe la cererea stim-noi-cui

Constantin Gheorghe spunea...

Uite un link către cineva care citează spusele lui băsescu în septembrie 2002. Şi unde sunt pomenite cele zece asemănări.http://www.mediauno.ro/?a=detaliu&articole_id=977
"Adrian Nastase crede ca asa cum si-a cumparat sapte case poate cumpara si constiinte. Pedistul nu e tablou sau vaca de la Cornu, ca sa te duci sa mai mulgi un vot", a conchis Traian Basescu. Supararea lui Basescu a trecut si in alt plan. Dupa ce a epuizat toate formele de atac legate de guvernarea Nastase, s-a legat de omul Nastase pe care l-a comparat cu fostul dictator, Ceausescu. Basescu sustine ca a descoperit mai mult de zece puncte comune intre principalul sau adversar politic, premierul Adrian Nastase, si fostul dictator Nicolae Ceausescu. "Ca si Ceausescu, Adrian Nastase are viziunea partidului unic, considera ca este singurul om din formatiunea sa care poate formula critici si se crede stapan peste realitatea tot mai amara a Romaniei", a mentionat Basescu."

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...