marți, 8 iunie 2010

A înnebunit Unchiul Sam?





Americanii sunt idioţi, sinucigaşi, sau ambele simultan? De ce au declanşat un adevărat război economic împotriva Uniunii Europene şi a monedei europene, iar prin întărirea dolarului contribuie la creşterea bogăţiei Chinei, care şi aşa zace pe un munte de dolari? Sper că nu-şi imaginează că slăbesc China prin scăderea puterii de cumpărare a europenilor, care au devenit şi ei dependenţi de mărfurile ieftine din China.



Atât mai poate o naţiune în grav declin? Atât valorează "comunitatea euro-atlantică", valorile comune? Nu cumva am ales tabăra greşită? Întreb şi eu, nu dau cu parul!

4 comentarii:

Shadow spunea...

Dle Gheorghe

E vorba doar de "refugiu". Dolarul devenea din ce in ce mai putin moneda de "refugiu". La cata "masa de maculatura" se gaseste pe piata internationala va dati seama ce "impact" poate avea sa cada mai jos decat "punctul fara intoarcere" al refugiului? Pt ca ce este altceva "moneda de refugiu" daca nu o "creditare" fara "costuri" pt economia americana?

Constantin Gheorghe spunea...

Foarte corect! Doar că asta naşte frustrări şi resentimente.

Fluieratorul spunea...

Da, cred ca mareata natie atit mai poate, si chiar daca isi trag creditare fara costuri, de fapt nu-si fac nici un bine. Parerea mea. Pentru ca asta merge o vreme, si nu tine loc de viziune pentru viitor (daca nu cumva spun vorbe mari si vreau prea mult).

"Comunitatea euro-atlantica"? Who cares? Nu s-au mai vazut tradari si incalcari de tratate si intelegeri in lume?

Anonim spunea...

nimic nou. asta au facut ei de cind se stiu! oricum e.u. este un proiect american menit sa le servesca interesele indiferent de natura lor si dupa cum vedem i-au folosit pe tembelii de serviciu asa cum s-a intimplat mereu. cred c-ai observat care-s aia pt ca inca din sec trecut numai de ei s-au folosit!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...