luni, 28 iunie 2010

Mare caracter, Lăzăroiu!



Vă invit să citiţi acest interviu din Revista "22". Este luat în două reprize: înainte de votul pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale din 2004 şi imediat după. Cel intervievat este Sebastian Lăzăroiu. Pe vremea aia mai avea un pic de onestitate intelectuală şi profesională. Acum a ajuns o prostituată. Dar asta e viaţa la români...


"Sa ne intoarcem la Traian Basescu, presedintele Romaniei, urmasul lui Ion Iliescu.



Este un om imprevizibil, care nu stiu daca stapaneste foarte bine arta compromisului. Nu stiu daca modul in care vede el institutia prezidentiala se va schimba mai repede decat se schimba Romania. In zona asta, a Balcanilor, ca si in Romania, negocierea si compromisul raman esentiale in politica. Noul presedinte nu are in Parlament o majoritate confortabila, care sa-i permita orice fel de gesturi, orice fel de declaratii. Sunt convins ca la un moment dat el poate fi sanctionat drastic de catre anumite grupuri din Parlament care se pot alia foarte repede sa formeze o majoritate calificata. Deci va trebui sa-si schimbe stilul; va ramane hotarat, dar va trebui sa priveasca lucrurile cu mai multa intelegere si sa incerce sa negocieze chiar cu adversari traditional declarati inamici. In momentul acesta el nu mai poate avea aceleasi adversitati pe care le-a avut in ultimii 4 ani. Mai e ceva de spus referitor la predictibilitatea lui. Este un tip imprevizibil. Or, institutia presedintelui trebuie sa fie predictibila in ceea ce face si in ceea ce spune, mai ales pentru partenerii internationali. El trebuie sa arate consecventa si sa-si reprime anumite porniri."

Poate pentru toate aceste calităţi s-a dus la Cotroceni să-l slujească, şi să atace instituţiile democraţiei, partidele de opoziţie şi pe liderii lor.  Cum să nu borăşti când vezi atâta "caracter"?

Un comentariu:

Karakas spunea...

Stii cum e treaba? Au ajuns la conducere niste idioti, care acum isi dau seama ca sunt idioti. Si si-o trag unul altuia cu prezervativ. Orice, numai sa mai stea la putere!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...