duminică, 13 iunie 2010

De ce sunt "pieţele" cretine?



După ce s-au salvat cu bani publici, şi nu puţini, din căcatul în care au intrat din prostie, lăcomie, iresponsabilitate, tembelism, "pieţele" îşi dau iar în petec. Pentru o creştere economică "viguroasă" economia "europeană" are nevoie de "încrederea" pieţelor, zic la unison liderii europeni, în frunte cu madam Merkel. Iar pieţele cer reducerea deficitelor publice. Doar că această reducere vine pe fondul prăbuşirii cererii interne în întreaga Europă, ceea ce complică enorm lucrurile. Datoria, publică şi privată, este mult mai greu de suportat pe fondul contracţiei economice, ceea ce, în final, nu serveşte cu nimic la creşterea "încrederii" pieţelor. Cu alte cuvinte, "faceţi ce vă spunem, ca să avem şi mai puţină încredere în voi!"


Dacă vi se pare că asta are cea mai mică urmă de logică, spuneţi-mi! Pur şi simplu "pieţele" nu fac decât să genere un cerc vicios, din care se poate ieşi prin două metode. Fie statele zic: "băieţi, până aici! Noi cam dăm faliment! Vreţi banii? Aşteptaţi, coada e lungă!"  Fie se aplică metoda Ceauşescu: se plătesc datoriile cu orice preţ, după care, dacă mai rămâne cineva teafăr, se scrie în Constituţie interdicţia statului de a se împrumuta, cum intenţiona şi Ceauşescu. Să vedem atunci de unde mai scot "pieţele" purcoaiele alea de bani de acum?     




O ultimă observaţie: Germania este un uriaş economic, şi un pitic, cretin,  politic. Iar dacă acum viitorul Europei şi al proiectului european depinde de acest pitic cretin, am cacarisit-o! Acum înţelegeţi de ce francezii n-au vrut să accepte reunificarea Germaniei?

3 comentarii:

casandra spunea...

"Pietele" tranzactioneaza acum nu doar bunuri, servicii, bani, ci si putere, multa putere POLITICA. Statele ar trebui sa tina cont de asta. Nu-i pentru prima data in istorie.
In celelalte ocazii, lacomia "pietelor" le-a costat scurtarea de cap...Astazi, aceasta operatiune nu se mai poate efectua ca atare, fizic. Dar cum altcumva? Cred ca la asta se gandesc multi, multi oameni desteptati in ultimul ceas.

Constantin Gheorghe spunea...

Casandra, ai perfectă dreptate! Exisată şi o "piaţă" a puterii politice. Pe care sunt recunoscuţi şi "vânduţi-cumpăraţi" doar cei care sunt de partea "pieţelor". Aşa că cine să le dea şuturi în cur?

Anonim spunea...

ultimul ceas a trecut de mult! era pe atunci 1992 insa cu cretinii de serviciu asa cum ii numesc eu pt ca-i ai oricind la dispozitie faci ce vrei oricind. si daca este vorba despre tronul prostilor la nivel european ne batem cu nemtii pt titlu. :))))))))))
pietele au schimbat toate guvernele europei dupa cum le-a fost necesar de-a lungul anilor 90. a se vedea schimbarile efectuate si sistemul de promovare al politicienilor utili in functii de conducere in etajele superioare ale concernelor. s-a scris suficient in ziarele de atunci. si pt ca unele ziare erau prea deranjante s-au schimbat redactori unele au fost vindute sau comasate cu altele etc. tot de atunci jurnalistii au devenit liberi si-si vind articolele celui care are nevoie de ele. multi s-au potolit de atunci! :))))

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...