marți, 22 iunie 2010

Ce se joacă?



Ce are presupusul şantaj al lui Dan Diaconescu cu DNA? Nu înţeleg. DNA înseamnă anti-corupţie, şi se "dedică" demnitarilor şi funcţionarilor statului. Pentru restul muritorilor, ăia de rând, rămân alte instituţii, gen DIICOT. Chiar dacă "victimă" e un primar dintr-o comună amărâtă, văd că DNA nu e interesat de presupusele sale acte de corupţie, pentru care era "şantajat", ci de promoul lui Dan Diaconescu şi de "clar-văzătorul" din dotare.

Că Dan Diaconescu a jucat întotdeauna pe muchie de cuţit cu legea, e una. Că DNA îşi face numărul de circ, iar nu ne surprinde. Dar, prieteni, şi aici lipseşte FLAGRANTUL!  Dosarul trenează de vreun an. Acum trei luni dosarul se încheiase şi trebuia să plece la instanţă. A fost întors din drum.

I-au ascultat, au fost urmăriţi. Cum dracu n-au putut să scrie cu cerneala aia specială "şantaj" pe banii pe care se zice că i-ar fi dat primarul "clar-văzătorului"? Şi să-i salte ca la carte, să nu mai existe dubii. Aşa, doar circ ieftin. Şi până la urmă umilirea unor oameni, care se prezumă a fi nevinovaţi.

Dacă puterea îşi închipuie că aşa dă un avertisment presei care mai cârâie în front, tocmai a făcut o imensă eroare. Efectul va fi invers: o solidarizare a presei critice şi o virulenţă crescută a atacurilor împotriva puterii. Şi mai e ceva: la câte resentimente au generat portocalii, la cât de lacomi şi de aroganţi sunt, dezvăluirile vor curge gârlă.

Aşa că, ce se joacă aici? Mai stăpâneşte cineva jocul ăsta, el mai are vreo logică? Sau totul este improvizaţie, reacţie pe moment la realităţi care se dezvoltă altfel decât cred sau speră cei de la putere?

3 comentarii:

Anonim spunea...

Cazul si personajul sunt complexe. DD numai un exponent al presei libere nu se poate numi.

El este, prin excelenta, taticul presei de santaj, platfora sa media fiind locul unde platesti ca sa apari si iarasi platesti ca sa nu apari. Activitatea sa este destul de straina de deontologie si scopul sau principal de existenta este profitul, obtinut prin mijloace cat mai nelegale.

Total intalmplator la noi, este foarte probabil ca acuzatiile sa fie reale.

Nu inteleg un alt aspect: clarvazatorul acela nu a fost capabil sa clarvada urmarile actuale ale actiunilor de santaj?! LOL

Anonim spunea...

"Dacă puterea îşi închipuie că aşa dă un avertisment presei care mai cârâie în front.."
Care putere?
Care presa?
Mai exista asa ceva in satra numita Romania?

Anonim spunea...

http://www.msnbc.msn.com/id/37837927/ns/business-careers/.google.ro

din marile valori umaniste ale vestului. :)))))
nu aveti cum sa n-o duceti bine!!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...