miercuri, 9 iunie 2010

Ministerul Bunăstării Portocalii




Cred că prima lectură din Abecedar, după ce se trece de învăţarea literelor, ar trebui să fie asta: "În ţara noastră mulţi proşti sunt!" De ce? Simplu: pentru că este un adevăr fundamental, fără de care nu poţi înţelege nimic din ceea ce se petrece în jurul tău.


N-am scris despre propunerea liberalilor, aceea de a reduce numărul de ministere la opt. Pentru că este o tâmpenie care nu merită comentată. Dar văd că pedeliştii, disperaţi să iasă din căcatul în care sunt, se agaţă de astfel de soluţii imposibile şi îşi asumă această tâmpenie. Şi pregătesc guvernul cu opt ministere.



Aşadar, avem patru ministere pe care nu le poţi comasa cu nici unul dintre cele existente. Este vorba despre Externe, Apărare, Interne,  Justiţie. Restul de patru trebuie să înghită Agricultura, Mediul, Transporturile, Economia, Educaţia, Cultura, Munca, Sănătatea, Finanţele, Economia, Dezvoltarea şi Turismul, Telecomunicaţiile. Cam trei ministere într-unul singur. Cum le împerechezi? Cum le gestionezi, când vrei să ai numai doi secretari de stat?



Orice idiot ştie că nu faci astfel de schimbări structurale în criză, pentru că rezultatul este amplificarea crizei. Cu talentul nostru de a face lucrurile anapoda va fi însă un adevărat dezastru. Vă daţi seama ce haos administrativ va rezulta de aici? Ce paralizie instituţională? Ce nebunie? 



Dacă tot ne-am apucat de tâmpenii, hai să mergem la limită: guvernul cu un singur minister: Ministerul Bunăstării Personale a PDL. Şi îl punem pe băsescu premier, şi terminăm dracului cu circul!  


PS: Nici n-a apărut bine ştirea "guvernului cu opt ministere", că pupinbăseştii şi propagandiştii portocalii au intrat în trepidaţie. Precum nenea ăsta de scrie pe Ziare.com, care vrea să demonstreze că enunţul cu proştii e valabil în orice condiţii!


După ce o pune premier pe madam Macovei, desfiinţează următoarele ministere: Culturii, Muncii, Dezvoltării Regionale, Agriculturii, Transporturilor, Telecomunicaţiilor, Justiţiei. Pur şi simplu! Ce Cultură? Dă-o în pizda mă-sii de cultură! A zis Zeus că suntem 99% manelişti? A zis! Poate înfiinţăm un Minister al Manelizării. Şi apoi, ce nevoie mai avem de Muncă, de Agricultură, de Transporturi, de Telecomunicaţii, de Justiţie? Dă-le dracului! Hai că-i plină ţara de "reformişti!"

4 comentarii:

Karakas spunea...

Sunt foarte tentat sa spun ca democratia a esuat in Romania, odata cu instalarea regimului marioneta populist de catre alianta trans-atlantica. Era mai multa dezbatere pe vremea lui Iliescu, si mai multa transparenta.

Romania a trecut de la statutul de colonie comunista (excentrica) la cel de colonie capitalista tipica. Tara a ajuns in topul celor mai riscante 10 tari din lume. Cred ca si Ceausescu se intoarce in mormint.

Se perinda prin Romania, ca si in trecut tot felul de (Ko)emisari, care ne dau sfaturi fratesti despre suferinta temporara pe care trebuie sa o induram, ca mai tirziu, eventual pe lumea cealalta, sa avem prosperitate. Iata ce spune Buzek, presedintele PE, o alta Marie sub aceiasi palarie populista, europeana:

„Este ca un medicament, care deşi nu are gust plăcut, trebuie luat ca să te însănătoşeşti”

Cine a imbolnavit poporul roman? Nu cumva ar trebui tratata sursa infectiei mai intii? Nu cumva boala asta ne-a venit "la pachet" din tarile calde economic?

Sa faca domnia sa mai intii dovada de solidaritate si sa traiasca pe o pensie amarita romaneasca, minus 15%, si pe urma sa dea lectii romanilor.

http://www.gandul.info//news/presedintele-pe-despre-taierile-de-pensii-si-salarii-pregatite-de-cabinetul-boc-este-ca-un-medicament-care-desi-nu-are-gust-placut-trebuie-luat-ca-sa-te-insanatosesti-6339811

pacos spunea...

Daca se vrea, se poate!!! Parca asa suna o lozinca de demult.

Mi-am permis si un "exercitiu":
Apararea, Internele, Justitia si Finantele - Ministerul Securitatii Nationale. Cuprinde si finantele pentru ca e naspa cu ele, art. 53, s.a. N-are ministru, Pulimea Sa fiind "safu' suprem". Secretari de stat: Macovei, Oprea, cate un reprezentant al FMI, UE, BM.

Agricultura, Mediul, Sanatatea si Munca - la un loc. Agricultura si mediul merg de minune impreuna, Sanatatea n-are bani de nimic, deci se recomanda mult aer curat (deci Mediu), iar Munca e perfect integrata aici. Ministru poate fi oricine, denumirea ministerului fiind schimbata de fiecare data cand se schimba ministrul.

Dezvoltarea regionala, Turismul, Transporturile, Telecomunicatiile - nu mai trebuie explicat de ce. Si nici nu trebuie sa ne gandim la ministru. Ministerul se va numi E.U.L.O.C. O sa fie complicat cand n-o mai fi, mai ales in ceea ce priveste denumirea. Da' pana atunci...

Educatia si Cultura - Ministerul Manelei Nationale. N-are importanta cine-i ministru. Totul e sa se pastreze la loc de cinste chestia aia cu "hai basescu la putere..."

Externele raman. Chiar daca n-avem ce sa mai facem cu ele. Ca de 6 ani nu mai "existam" in sfera asta.

Ultimul, Economia. Care poate fi desfiintat fara problema. Ca oricum n-avem. Si nici nu vom avea, cel putin nu in viitorul apropiat.

Simplu, nu-i asa?

Adrian Năstase spunea...

Mie-mi place asta:
"Eliminarea clientelei politice din toate functiile de conducere."
Şi asta:
"In guvernul condus de Monica Macovei nu-si vor gasi loc politicieni care au profitat de pozitii si de functii pana in prezent, pentru imbogatire proprie si/sau a clientelei sale."

Trebuie să recunoaştem că are haz. Involuntar...

N. Raducanu spunea...

Oare la ce materie o fi profesor acest Stefan Vlaston? De teologie? De educatie fizica? De golaniada? Cum de se pot publica asemenea ineptii, cand stii ca "ridicolul omoara"?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...