sâmbătă, 19 iunie 2010

Şi dacă se opresc la negare?




Lăbarul ăla de Cotoi dă lecţii de "psihologie" maselor: "Am avut o iluzie, iar acum avem o deziluzie, greu de suportat, care presupune trei faze. Prima este cea de negare, în care nu vrei să crezi, şi atunci de gândeşti să dai jos guvernul, gândindu-te că aşa mâine o să se găsească bani de pensie. A doua fază este cea de revoltă, care se simte deja, şi este alimentată şi de tulburarea psihologică creată de opoziţie. În final, este cea de-a treia fază, cea de acceptare, în care vii cu picioarele pe pământ şi-ţi dai seama că trebuie să te apuce de treabă, căci altfel nu mai merge".


Fir-ar mama ei a dracului de psihologie de doi bani! Bă, boule! Statul ăla suntem noi, că nu există stat în sine, e o abstracţie, cretinule! Şi întâmplător partidul ăla de căcat din care faci şi tu parte  gestionează, prost, abstracţia numită stat. Iar statul nu dă de la el. Dă de la noi. O chestie numită contract social, pe care văd că voi l-aţi denunţat unilateral, motiv pentru care, mai drvreme sau mai târziu o să v-o luaţi urât de tot, vrea ca ăi de au ceva mai mult să dea o parte din averea lor pentru ca şi cei care nu au să poată trăi. Nu în lux, nu în 1300 de metri pătraţi, precum porcul ăla rozaliu de ţi-e ţie coleg de partid, ci şapte-opt într-o garsonieră. Şi nu să spargă mii de euro pe Coasta de Azur, ci să-şi cumpere o pâine, nenorocitule!



Să nu-ţi închipui c-o facem din conştiinţă sau de milostivi ce suntem. O facem dintr-un calcul elementar. Ăi de n-au sunt infinit mai mulţi decât ăi de au. Te poţi trezi oricând că-ţi iau gâtul. Şi atunci te pişi pe tine, şi pe ea de avere!  Ca atare, îţi cumperi pacea socială. Nu sună cuşer, nu e politic corect, dar e al dracului de real şi de pragmatic.


Ce v-aţi zis voi? E prea puţină carne pe ciolanul Bugetului. Ia să mai rărim din căţei, să ne rămână nouă mai mult. Şi te miri că au ajuns căţeii să se revolte? Tu ce credeai, bă, jivină? Că stau să asiste liniştiţi la jaful generalizat? În ceea ce furaţi voi e şi munca lor. Şi în pofida a ceea ce crede dementul ăla de vă este şef, România NU este o ţară de asistaţi. Că tu n-ai făcut nimic în viaţa ta, şi ai ajuns unde eşti acum pupând curul puternicilor zilei nu este o scuză! În ţara asta s-a muncit şi se munceşte. Doar că în prostia lor comuniştii au preţuit ceva mai mult şi au respectat munca bine făcută. Voi nu respectaţi decât banul făcut uşor, pe spinarea altora!


Iar dacă îţi închipui, vacă neagră, că cineva se va resemna şi va accepta hoţiile voastre drept "singura soluţie" înseamnă că eşti prost cu spume! Nu, lucrurile se vor opri la revoltă, acceptarea nu va veni! Am acceptat odată mizeriile lui Ceauşescu. Gata, s-a terminat cu faza trei!


Aşa că, sictir! Şi dacă tot te fute grija de ziua de mâine a românilor obişnuiţi, poate te treci şi tu în această categorie şi îţi faci alt plan de carieră. În care să existe şi munca-muncă, nu doar mâncat căcat şi pupat cururi. Ce zici, te bagi?  

8 comentarii:

Lulutza spunea...

De acord, dar nu numai "pupând curul puternicilor zilei" a ajuns musiu cotoi unde a ajuns si de unde i se pare ca "the sky's the limit"... 'Mnealui si-a muncit mintea bolnava in draci, ca sa imagineze pentru seful lui suprem solutii de "sodomizare" a Constitutiei cu aerul ca o respecti la virgula, idei de incalecare frauduloasa a tuturor institutiilor statului, cu aerul ca le faci romanilor un bine! Cine nu crede, nu are decit sa caute in arhiva "Cotidianului", sa vada ce-i producea mintea juristului asta pirit.

geomarz spunea...

Tot aspept de mai multi ani ca "mamaliga sa explodeze".
In zadar.
Omul de rind asteapta si asteapta si asteapta.
Pentru ca este SINGUR printre dusmani.
El nu are pe nimeni.
O data cu intrarea in UE este si mai singur.
UE-istii au legi pentru ei, dar nu pentru amarasteanul roman. Asta duca-se dracului...

Anonim spunea...

Dragă Constantin, nu pot să nu remarc nervii imenşi cu care te încarci pentru fiecare avorton nevrednic al politicii româneşti. Crede-mă, nu merită!!! În urmă cu fix zece ani eram la fel. Aveam o directoare pesedistă care a întors cu curu’ în sus instituţia în care lucram doar pentru că “arată urât!”. A tras o renovare şi o zugrăveală pe cinste, de am umblat pe folii un trimestru iar o treime din calculatoare (sunt IT-ist) s-au ars ca urmare a faptului că ventilatoarele lor aspirau praful de var şi humă (nu era încă domnia tifelului!). Ce conta, arăta frumos. Mai apoi, directoarea pesedistă a intrat într-un concediu medical prelungit, de aproape un an, în lupta ei cu viitoarea directoare pedelistă, prietena matrozului, care dorea postul. Până la urmă redecoratoarea pesedistă a cedat şi a venit redecoratoarea pedelistă. Care ne-a mutat într-un sediu cu o chirie de 10.000 euro/lună. Cam mult pentru o instituţie cu mai puţin de 100 de angajaţi. Şi am luat-o de la capăt cu zugrăvitul. De data asta cu tifel. Am omis să spun că în ultimii zece ani am fost de două ori internat la cardiologie şi am stat cu electrozi pe piept pentru că n-am înţeles că n-are rost să mă enervez cu chestiile astea. Acum am învăţat lecţia. Sunt gata să zbor din serviciu (din nou). Dar încerc să nu mă supăr. Dacă România, aşa cum este ea azi nu are nevoie de mine, cine sunt eu să mă împotrivesc?! Sper doar, ca o dată cu mine, să-i ia dracu’ şi pe cei care fac asta, în imensa lor inconştienţă şi incompetenţă...

Fluieratorul spunea...

Sever Voinescu a beneficiat de ceva educatie in viata lui, si de viibilitate. Ca om, este foarte prost, impertinent si lipsit de cei sapte ani de acasa.

Poate ca vi se pare banal, dar lipsa celor sapte ani de acasa inseamna de regula lipsa referentialului. Poti sa ai educatia lu' peste, poti sa fii si un geniu, fara o raportare corecta la oameni si lucruri, esti prost ca om.

E plina tara la virf de rebuturi din astea umane, fara bun simt si fara dileme, de prostovani amorali si suficienti, beti de admiratie fata de propria persoana, care cred ca tot ce dau ei pe gura e litera de lege si adevar absolut.

Anonim spunea...

@ Să nu-ţi închipui c-o facem din conştiinţă sau de milostivi ce suntem. O facem dintr-un calcul elementar. Ăi de n-au sunt infinit mai mulţi decât ăi de au. Te poţi trezi oricând că-ţi iau gâtul. Şi atunci te pişi pe tine, şi pe ea de avere! Ca atare, îţi cumperi pacea socială. Nu sună cuşer, nu e politic corect, dar e al dracului de real şi de pragmatic.

Mistificati domnule Gheorghe! Istoria e putin diferita. 1907, rascoala boxerilor, Grivita sau Potemkin au produs infinit mai putine victime decat cele doua versiuni ale socialismului care au bantuit in secolul trecut. Socialismul internationalist precum si cel national au facut impreuna mai bine de 150 de milioane de victime, cea mai mare parte dintre acestea datorandu-se socialismului internationalist.
Cu alte cuvinte nu se poate justifica socialismul prin gimnastica intelecutala facuta in articolul dumneavoastra. Oamenii de rand traiesc mult mai bine datorita capitalistilor.
Masina de spalat, frigiderul sau antibioticele au schimbat complet viata noastra de zi cu zi - mult mai mult decat au schimbat-o activistii educati la Stefan Gheorghiu / SNSPA.

Andrei Gheorghe spunea...

cel de-al 2-lea anonim: as fi curios sa aflu sursa acestui "150 milioane de victime" (un link, o referire catre un articol, un stiudiu, ceva)

Anonim spunea...

ei bine comunismul, ma refer la socialismul internationalist a facut 94 de milioane de victime (Courtois - Black book of Communism - cred ca poate fi gasita si in romana). Nazistii - adica socialistii nationalisti au facut sub 30 de milioane de victime 22 de milioane pe campul de lupta plus vreo 5-7 milioane de evrei. Cam asta e.

Karakas spunea...

Anonime, tu unde esti educat bre? Ca vaz ca le ai pe-astea cu trasu de coada si de mustati. Tare analiza ta, cu masina de spalat. Te jucai cumva cu Rubik Cube in timp ce le molfaiai? Arunca-l departe, e nedemn de un neo-liberal ca tine, sa atingi o inventie comunista din 1975.

Ai bre, ai contorizat si citi s-au prapadit visind cu ochii deschisi la Southfork Ranch? Hai sa-ti dau un cot: un american moare la foecare 12 minute pentru ca nu are asigurare medicala. Io-te sursa:

http://www.reuters.com/article/idUSTRE58G6W520090917

Oare citi or fi murit si continua sa traga pe dreapta dupa ce i-a trasnit soarta cu implantul de capitalism american in propria tara?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...