miercuri, 30 iunie 2010

Dă cineva vreun ban?



Nu ştiu cât îl costă pe Ciutacu întreţinerea blogului. Şi nici n-am notorietatea lui, nu apar pe sticlă. Sunt însă curios: dintre cei care mă citesc(iar unii chiar mă înjură că-s de stânga  şi ţin cu statu') e vreunul amator de publicitate pe blogul meu? Chestia aia cu AdSense mi se pare o tâmpenie, şi oricum e enervantă.

Întrebarea este: dă cineva vreun ban pe ceea ce scriu? Că văd că banul este singurul criteriu de valorizare şi de standard social. Până acum am făcut artă pentru artă. Pot face saltul calitativ la arta cu tendinţă?  

16 comentarii:

Karakas spunea...

Constantine, te citesc si te apreciez. As cumpara un ziar scos de tine, desi sunt la distanta, mi-as face abonament. Da' n-am business sa-mi pun ads la tine aici. Cu siguranta adun berici si o cinste pe cinste cind ne-om vedea.

Constantin Gheorghe spunea...

Prietene, când apari prin Republica Absurdă România, bem berica aia negreşit!

Anonim spunea...

Nu pot sa-ti vand publicitate, n-am firma, dar nu m-ar dernaja daca ai baga publicitate pe blog. Dimpotriva. Daca ar fi pe baza de abonament, cam cat ar fi abonamentul lunar la blogul tau?

Darius cel Tulbure spunea...

Păi depinde... cam ce trafic z(s)ilnic ai? Dacă e 500+ poţi "monetiza".

Constantin Gheorghe spunea...

Darius, traficul e la vedere. După ăia de la trafic.ro, sunt cam trei sute pe zi. După alţii, mai mult. Nu mă întreba de unde diferenţa, că nu ştiu. Acum mă joc. Încerc marea cu degetul. Nu sunt vedetă pe sticlă, deci nu-mi fac iluzii. Şi nici nu scriu orice, pentru trafic. Mai am şi altele de făcut, chiar mai importante. Dar dacă e vorba de cineva în care cred, aş accepta reclamă. De exemplu de la Dacia. Cred în ceea ce fac tipii, şi apoi aş face în ciudă cetelor de cercopiteci de pe forumuri, care, cum aud de Dacia, întră în fibrilaţie.
Vreau să spun că aş promova cu predilecţie munca şi inteligenţa autohtone. Nu din patriotism, ci dintr-un calcul cinic. Ăştia ar plăti impozite şi taxe loco. Ceea ce mi-ar face bine la portofel.Indirect, dar bine.

Anonim spunea...

Dragă Constantin, accesez blogul tău de cel puţin trei ori pe zi. (Ţi-am spun eu mai demult, când vroiai să te laşi de scris că vorbele tale rezonează în sufletele celor ca noi...)
La întrebarea dacă aş da vreun ban pe ceea ce scrii, răspunsul e unul singur: DA!
Pentru că faci parte din viaţa mea, la fel ca internetul, telefonul, taxiul, întreţinerea şi toate celelalte.
Respect!

PS: Dar dacă aş ajunge să plătesc să te citesc, nu aş tolera reclama.
Chestie pe care alţii, de pildă Vodafone, nu o respectă. Îi plătesc şi ei mă inundă cu reclamele lor greţoase pe SMS...
Asta nu e corect.

geomarz spunea...

@ Constantin
Iertare, eu nu apreciez oamenii si lucrurile dupa valoarea lor exprimata in bani. AM convingerea ferma ca foarte multe din lucrurile cele mai valoroase NU se pot exprima nici in cifre, nici in bani.
Banii isi au rostul numai la targ, de unde cumperi ceapa, rosii, ridichi si altele de-al de astea. Frumusetea unui cer de vara de dupa furtuna nu o poate evalua nimei in bani. Si nici prietenia sau omenia...
Din acest motiv nu pot spune daca dau sau nu bani pe ce faci aici.
Pot spune numai ca ai fost primul pe care l-am pus la mine pe blogroll (dupa adresele care-mi sint strict de folosinta, care n-au nimic de-a face cu lumea acesasta). Scopul fiind sa te pot accesa de cite ori vreau.

@ Anonim
Nu stiu cum se face, dar eu tot la Vodafone sint si nu primesc nici un fel reclama. Tin minte ca in urma cu mai multi ani am primit un mesaj care-mi cerea sa optez pentru ceva de genul acesta si am refuzat tot ce mi s-a propus. De atunci, nimic.

geomarz spunea...

PS
La Ciutacu n-am intrat niciodata. Si nici nu am vreo tragede de inima.

Fluieratorul spunea...

Din partea mea, daca va ajuta la ceva, bagati publicitate. No problem daca trebuie sa trec de niste ad-uri ca sa va citesc/combat.

Nici Huffingtom Post n-a fost intotdeauna ce este acum (nici one person show n-a fost, ce-i drept, ca a inceput cu 3 contributori), asa ca viitorul e in fata si poate fi maret.

carmen spunea...

D-vs. sustineti idei si puncte de vedere care uneori ma pun pe ganduri, iar asta ma incanta intelectual.
Dar nu voi plati vreodata abonament pentru aceasta incantare.
Reclame decente insa chiar Va incurajez sa acceptati pe blog.

Constantin Gheorghe spunea...

Nu se pune problema unui blog cu plată. Nu despre asta e vorba. Ci despre publicitate. Pur şi simplu mă întrebam dacă sunt oameni care ar vrea să îşi facă publicitate aici. Atât, şi nimic mai mult. Oricum nu şi-ar pune reclama lor lângă reclamă pentru siteuri pornografice, ca ăia de la BCR!

N. Raducanu spunea...

Si eu sunt favorabil introducerii unor reclame serioase. Ca de pilda reclama unui grup de medici pe site-ul ziarului CRONICA ROMANA care se prezinta ca specialisti in vindecarea hemoroizilor si a fisurilor anale.

Karakas spunea...

Reclamele pe blogul tau sunt ok in ce ma priveste...chiar te incurajez sa o faci daca poti.

geomarz spunea...

Sa va spun un secret despre reclama din serviciile de sanatate. Este o minciuna. Numai un fraier ma crede pe mine daca ma prezint cel mai bun anesteziat al anului. La fel si aceia cu fisurile lor anale cu tot...
Sa fiti domnile voasre sanatori citi hemoroizi inexsitenti operati si tratati am vazut eu.
Cu bolile astea este o problema. Se vindeca cel mai bine cele care NU exista.

Dragos Bora spunea...

As face un experiment. Precum programtorii care fac freeware as zice ca e gratuit, dar cine vrea sa doneze (cat il lasa inima & buzunarul) sa doneze. :-)

ana_idu spunea...

eu am abonament la blogul dvs. chit ca imi inchipui ca sunt liberal de dreapta. si, evident ca as plati pentru al va citi in continuare!

diana usturoiu

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...