duminică, 20 iunie 2010

Terapie în grup cu proşti



Nimeni nu  poate spune ce rost are întâlnirea pedelicilor de la Snagov. De vreo trei zile televiziunile de ştiri şi fătucile din dotarea lor numai despre asta vorbesc. Ăia de la Realitatea Tv au ridicat şi elicopterul, ca să ne arate nimic,  pentru că nu au autorizaţie de survol la Snagov.


Se schimbă ceva dacă pedelicii îşi descarcă frustrările în poala Pulimii Sale? Mă doare în cot de frustrările lor! Mai importante sunt frustrările milioanelor de români, care se întorc în timp, pe vremea când Ceauşescu făcea pe dracu în patru să plătească datoriile externe. Mergeţi în pieţe şi în hipermarketuri: sunt goale. Oamenii fie nu mai au bani, fie nu mai cumpără. Azi, pe la ora 10 la Carrefour Orhideea nu erau mai mult de 50 de maşini. Înăuntru te mânca lupu'. Dezolant de gol. O atmosferă de loc părăsit. Câţiva cumpărători, pierduţi printre rafturi.


În pieţe nici nu zici c-a venit vara. Totul fiind din import, preţurile cresc odată cu euro. Ţăranii care-şi transportă legumele la piaţă sunt amendaţi drastic că n-au licenţă de transport! Mafia pieţelor este mai vioaie ca oricând. În Piaţa Amzei Poliţia Comunitară vânează câteva babe ca vând şi ele un pătrunjel amărât. În cortul cu flori, pustiu! Oamenii se cam duc de acolo, chiria pentru o tarabă a ajuns pe la 3000 de lei pe lună! Numai lumina, adică vreo două neoane pe cap de tarabă, a fost de 500 de lei pe lună!  


Unde dracu e deflaţia aia pe care o "profeţeau" analiştii lu' peşte? Când n-ai dat nimic pe spaţiile pe care le închiriezi, ori că stau goale, ori că sunt ocupate, nu cer de mâncare. Şi atunci dacă pleacă un client, automat celor care rămân le creşte chiria. Şi băieţii trăiesc în continuare foarte bine, mersi! Asta a fost mereu politica deţinătorilor de spaţii comerciale, luate pe nimic de la stat. Am o vastă cazuistică în domeniu, la parterul blocului în care locuiesc sunt astfel de spaţii. Cum vezi nişte unii renovând un magazin, prima întrebare pe care ne-o punem este "acum cine se pregăteşte de faliment?" Cine rezistă mai mult de un an-doi e veteran! Şi pe toţi îi omoară în primul rând chiriile. 


Aşa că dacă îi remaniază pe vreo câţiva oranjgutani din Guvern, se schimbă ceva? O ia economia din loc? Nu se mai taie pensiile şi salariile? Aşa că, pa! E un non-eveniment. Terapie în grup cu proşti.   

3 comentarii:

Anonim spunea...

Ai subliniat excelent problema: spatii comerciale luate pe nimic... de la stat.
Tarani amendati de... stat.
Mafia pietelor, sustinuta de organele... statului.

Cum era aia cu implicarea mai puternica a statului?

Karakas spunea...

Ce fac acolo? S-au dus sa suga la Licuriciul autohton...

Fluieratorul spunea...

Pedelicii nu se pling la Basescu, ca n-au de ce. La Snagov s-au dus ca sa petreaca, sa "bilduiasca echipa" cum e la moda acuma, intr-un loc mai ferit, ca la Golden Blitz e prea in vazul lumii.

Carrefour din partea mea sa se duca la dracu, cu altii ca ei, ar trebui toti boicotati la nivel national.

Cit despre tarani si mfia pietelor, asa e si in Frankreich-ul lui Sarkozy, unde asteapta presedintii de stat in antecamera ca sa faca el amor cu femeia-trofeu la birou, ca producator trebuie sa-ti aduci marfa la piata cu masina frigorifica. Nu conteaza ca tu aduci mere, neperisabile, si mergi numai vreo 2 ore pe drum, n-ai masina frigorifica, nu intri in piata. Cine-a profitat vreodata din birocratiile astea daca nu marile lanturi de magazine, Carrefour-urile de pretutindeni?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...