sâmbătă, 19 iunie 2010

Reţeta solidarităţii.




Să mă pupe'n cur ăştia cu Fondul lor de Solidaritate şi cu donaţiile benevol-obligatorii! Scurt, că sunt nervos! N-are nimeni nevoie de pomana lor! Să-şi plătească în pula mea taxele şi impozitele, să reintroducă impozitul progresiv, că ăla e dovadă concretă de solidaritate,  să gestioneze cum se cuvine banii publici, să nu mai fure din ei şi să facă ciocul mic! Atât! Vedeţi ce simplu e cu solidaritatea?

10 comentarii:

geomarz spunea...

De acord. Reintroducerea impozitului progresiv.

Darius cel Tulbure spunea...

Sunt foarte curios la ce te gândeşti când spui impozit progresiv. Sper că nu 0% pentru cei cu salariu minim şi 40% pentru cei care de-abia au atins 2.000 lei...

Anonim spunea...

Impozit progresiv intre 5 si 15% ?
Sau ce ati vrea voi pe aici, de fapt, este dublarea impozitelor pentru cei care chiar castiga decent din munca lor? Nu stiu de ce, cred insa ca a doua e ceea ce se latra pe aici.
In loc de ipozit progresiv, ce-ai zice de ceva mai multa munca? Si ceva mai putini asistati sociali?

Karakas spunea...

Este o bizarerie care nu poate veni decit dintr-o tara ca Romania.

cristi spunea...

Se pare ca multa lume nu intelege impozitul progresiv, se vede din comentarii. Am auzit de multe ori chestii de genul "0% pentru cei cu salariu minim şi 40% pentru cei care de-abia au atins 2.000 lei", ceea ce sugereaza ca daca ai 2000 brut ramai cu ei dar daca ai 3000 brut ramai cu 1800! Asta n-ar fi progresiv, ar fi stupid. Progresiv e atunci cand din 3000 iti ia 0% din primii 2000 si 40% din urmatorii 1000, adica 400. Iar asta ar fi slab progresiv, cam cum e acum in SUA. Unul mai puternic progresiv ar fi cu rata marginala (ultima) pe la 100000 de vreo 70-80% si deduceri pentru investitii si caritate. In 1936, in patria capitalismului si individualismului (SUA), rata marginala a urcat la 79% si a ramas peste 70% pana in 1982 adica 46 ani, o perioada de crestere economica sustinuta. Da sa nu afle libertarienii ca le explodeaza capetele.

Constantin Gheorghe spunea...

Cristi, ai dreptate. Aşa a fost şi până la introducerea cotei "unice". Doar sumele ce depăşeau un anumit plafon se impozitau mai mult. Aşa au vrut să facă acum cu pensiile "nesimţite" Ce depăşea nu ştiu, 3000 de lei în cazul militarilor, urma să fie impozitat cu 90%. Şi cineva le-o fi zis că vor crea un precedent, şi că seamănă a impozit progresiv, deci au ales o soluţie mai proastă, constituţional vorbind. Le-o micşorează arbitrar. Nimeni nu-i căuta de constituţionalitate cu impozitarea progresivă...Asta e România!

Fluiratorul spunea...

Eu cred ca dvs. nu intelegeti care e de fapt problema. Noi, politicienii, vorbim de solidaritate ca sa nu ne dea "poporul" cu pietre in cap pe strada, sau sa nu ne dea foc la case. Altfel, ne doare'n basca de solidaritate, si facem un fond pentru asta cum am mai facut si pentru libertate si proprietate, ca banii tot noi ii luam de-acolo, ca n-or sa ajunga pe mina cui nu trebuie...

Deci, inca o data: cota fixa sau impozit progresiv, TVA mare sau mic, ajutoare sociale mai multe sau mai putine, noua politicienilor NU NE PASA de varianta, atita timp cit nu ne afecteaza noua interesele. Nu sint bani de pensii? Nu dam pensii, dar facem sali de sport. Pling profesorii de foame? Who cares, noi cu banii imbracam blocurile in scirtz, cu cit mai multe cu atit mai bine.

Daca vreti dovezi concrete de solidaritate, mer'eti la armata salvarii, ca nici BOR n-o sa dea nici macar prescurile uscate, ca pe-alea le maninca porcii lu' dom' parinte.

Oamenilor, voi chiar nu intelegeti ca de la politicenii, sefii de sindicate si "tehnocratii" oficiali romani NU E NIMIC DE STEPTAT?

N-are cine sa faca ce vreti dvs., sa gestioneze cum trebuie banii publici, sa nu mai fure, sa faca ciocul mic... Nu va mai faceti iluzii.

Anonim spunea...

Prin urmare, se vede destul de clar ca scopul pe care-l vede autorul pentru impozitul progresiv este omorârea bogătanilor, mama lor de imbuibaţi care ia şepte piei de pe clasa muncitoare care munceşte nu gândeşte!

Nu e vorba de nicio solidaritate, e doar biata capră a vecinului, vecin care, probabil, munceşte de dimineaţa până seara, dar asta e irelevant pentru cei care stau degeaba şi strigă "să ne dea!".

Stimaţi tovarăşi, impozitul nu este egal nici acum. Cine are venit mai mare plăteşte mai mult şi acum. Voi doar vreţi să plătească mult mai mult (şi, dacă s-ar putea, voi care staţi degeaba să nu plătiţi nimic), ca să vă dea apoi vouă prin redistribuire salarii la stat (degeaba), pensii plătite din nimic, subvenţii de tot felul şi, în general, totul să fie gratis pentru puturoşi. Dar numai pentru ei. Cu cât munceşti mai puţin şi produci mai puţin, să fie cât mai mult primit pe degeaba.

Ca de obicei, munca şi plătitul cinstit a ceea ce consumă fiecare nu este o opţiune luată în calcul pe aici.

Fluieratorul spunea...

Evident ca munca si cinstea nu sint valori pe-aici. Aia care muncesc cinstit sint, oficial, fraierii tuturor celorlalti.

Anonim spunea...

Acum demagogii de stanga de pe aici au primit un "cadou" nesperat din partea calului lor de bataie.

Cei care sustin impozitul progresiv cu transe mai mari decat cota unica de acum, sunt invitati sa-si doneze incepand din aceasta luna diferenta de bani in contul pe care l-au facut politrucii pdl. Banii ar ajunge tot la statul vostru iubit, nu? Hai, dati un exemplu de solidaritate de stanga, cu saracimea. Sa vedem convingerile voastre in actiune. Dati la statul vostru mirific, care imparte celor napastuiti...

...Cum, nu se inscrie nimeni? Banuiam, evanghelistii acestei masuri intotdeauna propavaduiesc pentru altii, nu pentru ei. Ei de fapt ofteaza dupa societatea unde unii erau mai egali decat altii.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...