vineri, 26 martie 2010

Un popor de căcat

"Bă, ţuluşilor, Voicu a ieşit din spital! Nu-l arestaţi? Ce dracu' facem noi azi?" Cam ăsta e înţelesul insistenţei cu care televiziunile de "ştiri" deschid jurnalele cu vestea externării senatorului. O televiziune i-a proptit carul de reportaj în poartă. Se fac un soi de pariuri: îl iau azi, ba nu, aşteaptă să treacă săptămâna patimilor. Sau nu aşteaptă. Tocşoaie, jurnalişti cretini, analişti şi mai cretini, şi foarte multă mizerie umană.
Citiţi articolele, dar mai ales comentariile la ele, privitoare la intervenţia chirurgicală pe cord deschis suferită de Nicolae Văcăroiu ieri. "Bă, n-ai murit? Dumnezeii mamei tale de comunist!" "Huo!" "Să te ia dracu'!" Iar a posta la mizeriile astea de jurnale şi de agenţii de ştiri pe Internet e greu, tată! Trebuie să dai o mulţime de date despre tine, eşti cenzurat dacă nu zici de bine de Iubitul Conducător. Dar dacă joci tontoroiul pe mormântul adversarilor săi politici eşti valabil, îţi aprobă orice mizerie.
Că nu mai există de multă vreme măcar un pic de ruşine în presa românească e de înţeles. Neruşinarea face rating, vezi mizeriile de la "Acces direct" a lui Mădălin Ionescu, parcă. Dar avem un CNA. Care are doar misiunea de a-i amenta pe ăia de zic de rău de Pulimea Sa? Nu are de reproşat linşajul mediatic în cazul senatorului Voicu? Se vede treaba că nu. Dar ce, a făcut-o vreodată? Membrii săi au zis ceva când a fost linşat Năstase? Sau Remeş? Sau alţii ca ei?
Aştept cu nerăbdare o TVR condusă de Turcescu, şi cu Lupea, Mircea Marian şi Tolo în consiliul de Administraţie, cum propunea vaca aia de Muuu-Pippi în RL. Dacă-i bal, bal să fie! Că tot suntem un popor de căcat, căruia nu-i pasă de nimeni şi de nimic. Care nu are nici Dumnezeu, nici bun-simţ, nici cultură, nici ruşine. Ci doar instincte primare...

6 comentarii:

Cetateanu de cacat spunea...

Un popor de cacat care, in mod firesc, a dat o clasa politica de cacat, care si-a creat o armata de tzutzeri de cacat. Care tzutzeri de cacat se dau de ceasul mortii ptr mafiotii incoltiti de mafiotii taberei adverse, dar pe care tzuzeri de cacat ii lasa rece problemele reale, de zi cu zi.
Cum ar fi "amanuntul" ca, in buricul targului (in jurul casei poporului) aproape toate becurile de la semafor sunt arse si nu le inlocuieste nimeni, in timp ce batrini, copii si alte categorii de cetateni apolitici isi pun in pericol zi de zi viata traversind pe zebra, fara sa stie daca e verde.
Deci, domnu' Gheorghe, ramineti linistit pe locul dvoastra. Nu va mai agitati, ca va vad cam in virsta si grasut, deci cu arterele ingrosate. "Victima" Voicu nu va pati nimic, asa cum n-au patit nimic nici fostele "victime" iliescu, basescu, sau nastase.
Ba poate in citiva ani va fi ministru pdl in alianta ptr tara pdl-psd-pnl.
Iar ptr dvoastra, tzutzerii de cacat, se gaseste intotdeauna un os de ros pe care sa vi-i arunce stapinii dvoastra, politicienii de cacat.

Constantin Gheorghe spunea...

Păi comentariul tău dovedeşte că eşti un cetăţean de căcat, de fapt doar de căcat, că dacă ai fi cetăţean, te-ar revolta modul în care unii îşi bat joc de democraţie şi de statul de drept. Mă doare în cot de Voicu, dar, boule, următoarea victimă a abuzurilor poţi fi tu. Şi nimeni nu va protesta, nimeni nu va ridica un deget pentru tine. Până la urmă ai merita-o, pentru modul în care gândeşti. Aştept să ţi se întâmple. Să văd cum îţi aminteşti atunci că ai nişte drepturi, garantate de o Constituţie pe care altminteri n-ai citit-o, pentru că dacă o citeai, şi o înţelegeai, nu scriai tâmpeniile de mai sus.

John Galt spunea...

Poporul asta nu e de cacat stimabile. Doar conducatorii ei iubiti au fost de cacat, pusi special in functiile alea tocmai pentru au fost de cacat.

Intrecerea pentru ciolan s-a transformat in "hai sa vedem cine e mai de cacat", si nu de ieri de azi. Asta nu vezi tu si nici nu vei accepta niciodata.

Ar insemna sa musti mana care te-a hranit.

Anonim spunea...

astea sint valorile vestului pe care le-ati dorit voi fara sa le cunosteti in realitate ci doar din povestiri care au ajuns mai apoi vise din care v-ati hranit zeci de ani. nu seamana nimic? cum ar fi putut! ati vrut vest si asta aveti. sa va traiasca si felicitari pt alinierea la ce vedeti!

Anonim spunea...

Mda. Sunt americanii un popor de cacat fiindca baga pe twitter instigari si amenintari cu moartea la adresa lui Obama? Sau fiindca niste insi needucati atarna papusi spanzurate in chip de Obama ucis de KKK? Scoateti nasul un pic si mergeti pe forumuri si bloguri straine, sa vedeti cu cata usurinta isi aplica americanii, francezii, englezii etichete asemanatoare (suntem de cacat, mi-e rusine ca sunt american etc) pentru te miri ce motive. Inseamna asta ca sunt popoarele respective de cacat? Nu. Inseamna ca oamenii aia au o indignare de moment, pe care o extrapoleaza.

Incolo, cum spunea Cetateanu de mai sus, evident ca biata victima nu va pati nimic. Fiindca asa e sistemul, doar arata pisici, cu sau fara temei. Vinovatia nici nu mai conteaza, ci doar semnificatia politica. Iar aici depinde de tabara in care esti. Hai sa va dau un exemplu de standarde duble fata de presa: ieri, in taxi, mergea radioul si un moderator de la un post de radio zicea "dar nu putem sa-l acuzam asa pe senatorul Voicu, prezumtia de nevinovatie... etc". Taximetristul, revoltat, a inceput sa injure presa: cum isi permit ziaristii astia sa-l acopere, cine ii plateste sa-l linga, cum nu le crapa obrazul sa nu recunoasca realitatea...? Deci oricum ar face presa, tot e vinovata. Mai reflectati un pic si la asta.

Karakas spunea...

@John Galt, Constantin se poate apara singur. Dar ce vreau sa spun este ca, mai departe de veninul pe care il aveti fata de fostii conducatori, si aparent mai putin fata de cei prezenti, trebuie sa privim detasat lucrurile, fara emotii si mai ales, pasiune, la care capitol romanii sunt ai dracului de buni. Au existat lispuri in toate conducerile. Din punctul meu de vedere, dl Iliescu a fost mai mult o victima a propriei viziuni (bune din punctul meu de vedere) despre socialism/social-democratie pentru ca hotarirea despre sistemul romanesc nu mai era luata la Bucuresti, ci in cancelariile occidentale. De aceea, in mare masura, politicile de atunci au esuat. Sa ne amintim cit de cinice erau politicile FMI la acea vreme, nu doar fata de Romania, ci fata de toate tarile care tranzitionau la sistemul de piata. Romania nu putea sa ramina in izolare, tocmai iesiseram din cazemata lui Ceausescu. La fel si cu privatizarea: s-a incercat o schema care sa ii implice pe romani, dar procesul a fost mult prea greoi, iar neo-liberalii la moda atunci, si la puetere in lume, insistau pe un alt tip de privatizare. Sa ne amintim conditionarile impuse Romaniei daca nu vindea cutare sau cutare fabrica. De ce credeti ca s-a vindut atit de mult Austriei, si nu doar din Romania, ci din toate tarile din Est? Pentru ca niste tipi cu putere in Occident au hotarit ca bancile austriece sa aiba prioritate in Est. Austria urma sa devina "ghidonul" bicicletei in Est. Nu stiu daca au reusit mai mult decit au luat...

Nu mai sunt un naiv la virsta mea, si nici un idealist. Romanii sunt cum sunt si pentru ca au fost fortati sa fie asa. Si pentru ca nu au avut de ales un alt model de dezvoltare economica. O sa imi spuneti ca romanii au ales ei insisi. S-a creat aceasta aparenta. Prin manipulare si propaganda, inceputa de mult, din razboiul rece.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...